Tanteknuder og kedsomhed midt i livet

 

 

Bettina Delfs Brevkasse
Skriv til bettinna.delfs@sund-forskning.dk

 

Tanteknuder og kedsomhed midt i livet – mellem tilfreds eller fuld af livslyst?

Jeg er en kvinde, som efter gennemsnittet har ca. 30 år tilbage at leve i. Jeg er egentlig tilfreds med mit liv, mellem tilfreds vil jeg kalde det. Når jeg spørger mig selv, hvad der skal til, så mit liv bliver lidt mere spændende, har jeg svært ved at finde svaret. Det er vel livsglæde, jeg dybest set mangler. Har du nogle forslag til, hvordan jeg kan komme til at ”sprælle” lidt mere?

Lise

At du reflekterer over din situation og ikke stiller dig tilfreds med at være mellem tilfreds viser jo, at du allerede har taget det første skridt til et mere glædesfyldt liv. Du kan komme til at sprælle alt det, du vil, du skal bare have glædeshormonerne til at boble i dit blod, for det er kemien i vores krop, der giver følelsen af glæde, kærlighed og nærvær.

Bevægeglæde giver livsglæde, altså skal du ud at røre dig og helst i frisk luft hver dag, så du får et dagligt ”kick”. Det ilter krop og sjæl, og hormonsystemet begynder automatisk at producere de naturlige lykkehormoner efter 20 minutters rask gang. Bevægelse er Yang (maskulin energi). For at afbalancere dit sind skal der også Yin (feminin) til. Derfor vil jeg også anbefale dig en mere indadvendt praksis, som fx meditation eller Yin Yoga. Kroppen kan ikke bygge sunde hormoner, hvis den mangler byggesten. Essentielt sund fedt skal der til. Så spis masser af mandler, frø og kerner, avocado, koldt presset olie og fede fisk. Disse fedtstoffer sætter forbrændingen i vejret, giver energi og smuk hud. ”Undskyld dit liv venter på dig” er en humoristisk bog, der handler om følelsernes forbløffende kraft. Den kan jeg varmt anbefale dig. Borgen ISBN 87-21-01773-5

 

Skrutrygget med tanteknude søger hjælp!

Min datter driller mig med min holdning. Jeg kan godt se, at jeg er ved at blive lidt skrutrygget, og at min ”tanteknude” er blevet større. Min læge anbefaler blot, at jeg går i  fitnesscenter. Det bryder jeg mig bare ikke om. Kan du anbefale nogle øvelser, jeg kan lave hjemme?
Sussi

Ja, det er jo lige min boldgade. Dine fødder er dit fundament, derfor sker al afbalancering af din holdning fra fødderne. Kom frem og stå på forfoden, forestil dig, at din ydre fodrand er lynet til gulvet. Overstræk lige dine knæ for så at slippe dem igen, så du får den rette fleksibilitet i knæene, det giver impuls til, at ryggen retter sig op. Tænk så, at du har en stor kurv på hovedet. Tænk længde fra forfoden og op til kurven, altså rette ryggen ud. Gør det, så tit du kommer i tanke om det. ”Tanteknuder” kommer, fordi holdningen er i ubalance. Nakkemusklerne skal så være konstant aktive for at holde hovedet oppe, det giver spændinger. Når du afbalancer din holdning, vil du også kunne få knuden til at forsvinde. Stil dig op af en væg, og læg en lille ”Ballstick” bold imellem dig og væggen. På den måde kan du massere dig selv på området for at  få affaldsstofferne til at løsne sig, så knuden hurtigt bliver mindre. På min DVD Body Balance® Pilates finder du flere gode øvelser til en funktionel holdning, hvis du gerne vil have lidt flere at vælge i mellem. Se www.livingacademy.com

 

2 thoughts on “Tanteknuder og kedsomhed midt i livet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *