Aktivt Q10 hjælper med at holde tænder og tandkød sundt

tand

 

Ved at tage kosttilskud med Ubiquinol, den aktive form af coenzym Q10, reducerer man plakdannelse og blødende gummer viser en japansk undersøgelse.

Japanske forskere fra tandlægeskolen ved Nihon University har bekræftet, at virkningerne af Ubiquinol, den reducerede form af coenzym Q10 kan forbedre oral sundhed i et dobbelt-blindt, placebo-kontrolleret klinisk forsøg. Ubiquinol er almindeligt kendt som aktivt Q10, da det er denne form af stoffet som indgår i cellernes energiproduktion i form af stoffet ATP.

Femogfyrre frivillige forsøgspersoner: 37 mænd og 8 kvinder med en gennemsnitsalder på 39,4 år med en let til mild grad af parodontal sygdom, dvs. sygdom i mund eller tænder, fik ubiquinol (150 mg / dag) eller placebo i 2 måneder. Både før og efter 1 og 2 måneder med tilskud blev der undersøgt for plakdannelse, lommedybde, blødning, graden af retraktion, dvs. tandkødets tilbagetrækning, dårlig ånde og antioxidantaktiviteten i spyttet.

Resultatet efter to måneders tilskud viste, at der var statistisk signifikante forbedringer af plakdannelse og blødning ved berøring med en sonde i ubiquinol-gruppen. Der blev også observeret en tendens til en øget antioxidant-aktivitet i spyttet hos ubiquinol gruppen ligesom medlemmerne af denne gruppe havde mindre dårlig ånde.

 

Ref.
Resultaterne blev præsenteret på “det 63. møde i Vitamin Society of Japan” blev afholdt i Hiroshima den 4. og 5. juni 2011.

Hvad er parodontal sygdom?
Parodontal sygdom (pyorrhea alveolaris) er en inflammatorisk sygdom forårsaget af mundbakterier, der lever i plak, og det er kendt, at oxidativt stress i spyt øges med paradentose. Graden af paradentose vurderes ved at måle tandkødets lomme-dybde, blødning, tandkødets tilbagetrækning, dårlig ånde, osv.

Q10 fakta
Coenzym Q10 er en livsvigtig del af cellernes energiproduktion. Der er to former for coenzym Q10 – oxideret coenzym Q10 (ubiquinon) og reduceret (ubiquinol) coenzym Q10. Coenzym Q10 omdannes fra en form til den anden inde i kroppen. Den aktive form er tilgængelig som bioaktiv Q10 Uniquinol.

Coenzym Q10 findes i fødevarer, men mennesker kan også danne noget Q10 i kroppen.
Vores evne til selv at danne Q10 falder fra i midten af 20’erne.
En undersøgelse viste, at 65% af de, der var ude af stand til at mærke effekten af et ubiqinon-tilskud, bemærkede en effekt efter at have skiftet til aktivt ubiqinol.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *