Aloes mange virkninger

Af Marianne Palm

 

Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – februar 2016
Artiklen er en del af artiklen “Den evigt nyttige Aloe vera plante”

 

Når Aloe virker på så mange områder på én gang skyldes det gelens evne til at påvirke det grundlæggende immunsystem. Ved at regulere de mange immunkomponenter kan man fjerne en af de vigtigste faktorer, der er medårsag til at skabe sygdom, nemlig inflammationen. Og inden da at stimulere immunsystemet, så fremmede bakterier, svampe og vira ikke når at sprede sig.

En inflammation er kendetegnet ved, at vævet er irriteret, ofte rødt og varmt, og det afgiver smerte. Det er kroppens forsøg på dels at beskytte området – man får mindre lyst til at belaste det pågældende område – dels et forsøg på at rydde op i de substanser, der forstyrrer. Det kan være frie iltradikaler, der generer cellerne, og det kan være dele af immunsystemet, som i sin ihærdighed gør mere skade end gavn.

I processen kan der, afhængig af hvilke organsystemer og kropsdele der er blevet ”ramt” , opstå helt forskellige typer af sygdomme. Med Aloe vera, vel at mærke i en ordentlig kvalitet, kan man derfor forvente en positiv effekt på følgende organer og organsystemer.

 

Herpes genitiales

To studier, med hhv. 70 og 120 klienter, viste, at en creme med 0,5% Aloe vera ekstrakt gav en reduktion af herpes i underlivet. I begge studier anvendte man en kontrolgruppe, og i begge forsøg så man ingen bivirkninger.

 

UDVORTES

Huden

De små forbrændinger

Dup hurtigst muligt Aloe vera på, hvis du har brændt eller skoldet dig ved komfuret, grillen, strygejernet – gelen virker ganske hurtigt.

 

Den røde bagdel eller blot den røde hud

Brug også gelen til solskoldninger, børns røde haler, sår og skrammer – selv buler, klemmelus, vabler og blå mærker forsvinder forbløffende hurtigt.

 

Vinterhud, forurening og dårligt indeklima

Dit immunsystem vil forsøge at beskytte dig, men der dannes måske for mange frie iltradikaler, der nedbryder collagen og liposomer, som skal hjælpe med at beskytte dig mod almen aldring og slaphed i huden. Derfor kan Aloe vera creme bruges dagligt som en forebyggende behandling, både mod skader, men også mod ældning af huden.

 

Sådan gør du:

Til akutte tilstande eller problemer, som kun dækker et lille hudområde, kan du med fordel anvende gelen. Dup eller smør flere gange om dagen.

Til problemer, fx eksem, tør hud, en rød bagdel eller til ansigtshuden, kan du anvende fx Avivir Aloe Vera Creme Xtreme til eksem og røde haler og Anti-Wrinkle til ansigtet.

 

INDVORTES

Styrker slimhinderne i mavesækken

Mavesækken falder til ro med Aloe vera, da gelen virker regulerende på pH – værdien. Virker derfor på sure opstød, for meget mavesyre og irritation efter for stærk mad. Med andre ord så styrker Aloe vera gel eller kapsler slimhinderne og mindsker inflammationer og irritationer. Noget tyder på, at ved at hjælpe det lokale immunforsvar beskytter Aloe vera gelen også mod virus og bakterier og stopper disse, inden der opstår inflammation.

 

Regulerer blodsukker

Flere studier viser, at Aloe vera også kan sænke et forhøjet blodsukker og derfor er interessant for dig, der er i risiko for at udvikle diabetes 2.

 

Dine tarme

Aloe veras indhold af polysakkarider kan normalisere den naturlige fordøjelse og virke både ved træge tarme, og når der er løse afføringer. Du kan få gelen som drikke Aloe vera eller i kapselform, der styrker og beskytter dine slimhinder i tarmen. Den naturlige mikroflora bliver styrket, så svampe og parasitter får mindre spillerum i de lange tarme. Det betyder, at produktet både kan være en støtteterapi mod candida svampens formering og mod de forskellige katartilstande, fx irriteret tyktarm, colitis ulcerosa og ”utæt tarm”.

 

Færre forkølelser, mindre influenza

Aloe vera med højt indhold af acemannan kan også styrke immunsystemet. Forebyg med Aloe i flydende form eller som kapsler. Kan også anvendes til kroniske immunologiske problemer, fx til hudsygdomme, hvori der indgår en inflammatorisk tilstand.

 

Bedre optagelighed af næringsstofferne fra din mad

Tager du Aloe vera sammen med dine vitaminer, vil du øge optagelsen af dem. Studier viser nemlig, at der er større mængder af vitaminerne C, E og B12 i blodet i 24 timer efter indtagelsen, end hvis vitaminerne var taget sammen med vand. Det samme gælder i øvrigt for fedtstoffer og proteiner, da man ved at regulere mavesækkens mængde af mavesyre, hjælper på nedbrydningen af næringsstoffer generelt.

 

Sådan gør du:

Du kan dagligt anvende 2-3 gange 15 ml AVIVIR Drikke Aloe Vera eller 2-3 AVIVIR Aloe Vera kapsler.

 

Den sydkoreanske Sundhedsstyrelse anbefaler Aloe vera som forebyggelse mod influenza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *