Så let får du stærke negle

Zink

 

Stærke, flotte negle er ikke bare et kosmetisk plus – det er også et tegn på godt helbred. Vidste du, at noget så simpelt som et tilskud af mineralerne selen og zink kan gøre underværker?

Af Bjørn Falck Madsen
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – februar/marts 2016

Er der noget, som kan drive kvinder til vanvid, er det, når neglene flosser og flækker. Ikke alene er det utroligt upraktisk, det ser også grimt ud – men hvad gør man? Svaret er enkelt….man tager et tilskud af de næringsstoffer, som især har betydning for neglenes styrke og beskaffenhed. Her kommer mineralerne selen og zink ind på en klar førsteplads. Hvis du mangler disse stoffer i din kost, går det ud over såvel negle som hår og hud, så i virkeligheden er et tilskud af selen og zink en regulær skønhedskur.

De vigtige opgaver først

Man siger, at neglenes beskaffenhed kan afsløre en del om en persons helbred. Det er faktisk rigtigt. Det er sådan, at kroppen har et helt specielt prioriteringssystem, som gør den i stand til at reservere forskellige næringsstoffer til de opgaver, som er absolut mest nødvendige. Et stof som selen har stor betydning for immunforsvar og forplantning samt cellebeskyttelse, så hvis du mangler selen i din kost, vil den sparsomme mængde, du får ind i kroppen, blive kanaliseret derhen, hvor selen gør mest nytte. Til gengæld bliver andre selen-afhængige opgaver som eksempelvis vedligeholdelse af negle og hår nedprioriteret – og det er forklaringen på, at dine negle flækker, og dit hår bliver slapt og livløst.

Fyld depoterne op

Man kan lidt forenklet sige, at negle, hår og hud er en slags barometer for, hvor godt din krop er forsynet med næringsstoffer. Så det giver langt mere mening at fylde depoterne op, hvis dit ydre ikke er helt i top, fremfor at vælge en lappeløsning som dyre negle-præparater og hårkure. De to mineraler finder du i Bio-Selen+ Zink fra Pharma Nord.

2 thoughts on “Så let får du stærke negle

  • Wow, amazing weblog structure! How long have you been blogging for?
    you make blogging look easy. The full look of your site is fantastic,
    let alone the content material! You can see similar here dobry sklep

  • Hello! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my website to rank for
    some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
    If you know of any please share. Many thanks! I saw similar blog here: Backlinks List

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *