Annemarie Børlind – en pioner inden for naturlig skønhed

Skøn med de 5 elementer
Kretahudpleje

 

Tyskland har længe været på forkant, når det gælder økologi og naturlige produkter. Det samme gælder Annemarie Lindner, kvinden bag hudplejeprodukterne fra Annemarie Börlind. Hun anses for at være pioner inden for skønheds-branchen på linje med Elisabeth Arden og Helena Rubinstein – med planteekstrakter og naturens ingredienser som omdrejningspunkt.

 

Af Julie-Charlotte Plovst
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – februar 2016

 

Man skulle næsten tro, at Annemarie for 60 år siden havde kigget ind i en krystalkugle og fået et glimt af fremtiden. For i en tid hvor mange svor til kemiens ubegrænsede potentiale, fokuserede Annemarie på effekten af naturlige ingredienser. Med naturens skatkammer afhjalp hun ikke bare sine egne hudproblemer, men også sine klienters. Annemarie begyndte at producere sin egen hudplejeserie. Hendes virke blomstrede, og i 1959 stiftede hun virksomheden – som vi kender den i dag – sammen med Herman Börner, der var producent af urtemedicin. De smeltede deres to efternavne sammen og kaldte virksomheden Annemarie Börlind.

 

Naturen møder innovation

Lige fra firmaets spæde start har Annemarie været dedikeret til at gøre brug af naturens gaver på en respektfuld måde. Her er både miljøet, samarbejdspartnere og produkternes indhold og kvalitet tilgodeset – og samtidig skal de selvfølgelig have den ønskede effekt. Derfor er produkternes kvalitet og virkning videnskabeligt testet af uafhængige institutter.

Hos Annemarie Börlind er naturen og innovation nemlig ikke modsætninger. Det går hånd i hånd, og firmaet har deres egne talentspejdere og etnobotanister*, der er på jagt efter nye planter og egnet råmateriale. Der er ikke noget at sige til, at firmaet har vundet adskillige priser for deres produkter og virksomhedsprofil.

 

*En etnobotanist arbejder med videnskabelige undersøgelser af de relationer, der er mellem mennesker og planter.

 

”Alt hvad huden behøver findes i naturen. Det venter bare på at blive opdaget”

Annemarie Lindner

 

Annemarie udviklede i 1970’erne hudplejeserien LL Regeneration med anti-aging egenskaber – altså før vi  overhovedet kendte til anti-age-begrebet. Serien eksisterer stadig i bedste velgående.

 

Den rene hud

De bruger kun de bedste råmaterialer, kostbare koldpressede planteolier, rene æteriske olier, urteekstrakter og udvalgte ingredienser fra havet. Planteekstrakterne er så vidt muligt fra kontrolleret økologisk dyrkning og er aldrig genmodificerede. Produkterne indeholder ikke silikone eller mineralske olier.

 

”Hvis jeg ikke kan spise det, vil jeg ikke bruge det på min hud”.

Annemarie Linder

 

Kildevand og grøn energi 

Firmaets placering i den naturskønne Black Forest i Tyskland er med til at understrege kærligheden til naturen og filosofien bag. Hele produktionen foregår her, og de har på grunden direkte adgang til vand hentet fra en 166 meter dyb kilde. På den måde får de helt rent og blødt kildevand, en kvalitet der matcher produkternes høje krav. Vandet er en vigtig bestanddel i alle deres cremer. Når de opvarmer vandet, får de deres energi ved at genvinde varme fra produktionen og nedkølingsprocesserne. Gennem grøn energi fra et vandkraftsanlæg, vindenergi og solceller sparer de 300 tons CO2 om året.

 

Familiære værdier 

I dag bliver firmaet drevet af Annemaries søn, Michael Lindner. Selvom Annemarie har rundet de 90 år, er hun stadig en aktiv del af virksomheden. Nu også sammen med børnebørnene, som er tredje generation, der arbejder hos Annemarie Börlind.

 

Produkterne fra Annemarie Börlind bliver i dag solgt i 40 lande, og firmaet har 190 ansatte verden over.

 

Familien tager ansvar hele vejen rundt. Det handler for dem om, at hver bestanddel i produkterne er nøje udvalgt, forsigtigt produceret i gode miljøer, at indpakningen såvel som arbejdsforholdene og distributionen er så grøn og optimal som mulig, samtidig med at produkterne er effektive og af høj kvalitet.

Meget er sket siden det hele startede, men én ting er den samme: Troen på naturens ingredienser.

 

Kvalitet og bæredygtighed

Over 40 “excellent” bedømmelser i test, bl.a. tyske ÖKO-TEST, der bekræfter kvaliteten og effekten af de naturlige ingredienser i produkterne. Desuden er produkterne ECO Control certificeret.

Annemarie Börlind er certificeret CSE (Certified Sustainable Economics), som derved anerkender firmaets bæredygtige profil.

Firmaet har for sin miljøpolitik fået prisen “The Ecological Award for an Earth Conscious Company”, og er også en af de særligt udvalgte inden for hudplejeprodukter, der er optaget i Consumer’s Guide to Planet Earth.

 

Genbrug

Indpakningen på produkterne er lavet af genbrugsmateriale, hvoraf 80% er fra genbrugspapir og 20% fra savsmuld eller træaffald. Printet på indpakningen indeholder ikke tungmetaller, og derudover er lågene på alle produkterne fremstillet af et nyudviklet biologisk nedbrydeligt plastmateriale, der kan forbrændes uden afgivelse af toksiske ingredienser.

 

Kendt med de kendte

Annemarie Börlind har siden 2008 været en officiel partner til Miss Germany Corportation. Internationalt ses Annemarie Börlind også som en af de førende producenter af naturlig hudpleje, og kendisser som Nicole Kidman, Renée Zellweger og Kate Winslet er bare nogle af dem, der stolte fortæller, at de bruger produkter fra Annemarie Börlind.

232 thoughts on “Annemarie Børlind – en pioner inden for naturlig skønhed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *