Din bedste ven i solen

Vitaminer
Solskoldet

 

25 år er gået siden Aloe Vera gjorde sit indtog i Dammark, og nu ved de fleste, at det er det bedste til at lindre en solskoldning … men Aloe kan mere end det.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i sund-forskning og //mig// – juni 2015

 

Soleksem, solrynker, solskoldning og andre solskader

Det vrimler med gode råd om, hvor meget – eller hvor lidt – vi må opholde os i solen. For lidt sol giver mangel på det livgivende D-vitamin, og for meget sol kan give solskader.

Forskningen fortæller måske allermest, at du skal bruge din sunde fornuft og rette dig efter, hvad din hud fortæller dig.

Nogle solskader er lette at få øje på – og ikke mindst mærke – andre skader kan opstå, selvom du ikke lige kan se dem.

Aloe Vera har ikke en solfilter-virkning, men ved at styrke hudens immunforsvar undgår man inflammationer i huden, også kaldet solskader.

 

Solskoldning

Solskoldning er en inflammation forårsaget af solens UV-stråler. En inflammation forværres i løbet af flere timer, efter den er startet og forårsager rødmen, hævelse, smerte og hudafskalning og dannelsen af frie radikaler. Frie radikaler nedbryder elasticiteten i huden og kan skade DNA’et, altså cellernes arveanlæg.

Det unikke ved en høj-kvalitet Aloe er, at plantens aktive stoffer hæmmer udviklingen af solskaderne. Det er netop derfor, du får så god hjælp, hvis du fx brænder dig på komfuret og smører aloe på med det samme. Du opnår som regel lindring med det samme, og du forebygger, at der opstår længerevarende skade på vævet.

 

Du får nedbrudt din elasticitet i huden

Selvom du ikke bliver synligt – eller meget – solskoldet, kan inflammationen alligevel give skader, da de frie radikaler er med til at nedbryde elasticiteten i huden over tid. Aloe Vera er altså ikke bare rar at få på til at lindre her og nu, men mindsker også din huds ældning.

 

Immunsystemet i huden

Vi har et naturligt immunsystem i huden, der er ansvarligt for flere kendte reaktioner: beskyttelse mod infektioner med bakterier, vira og svampe, beskyttelse mod hudkræft og de allergiske reaktioner, som kan ses, når huden kommer i kontakt med visse kemiske forbindelser.

Det er vigtigt at bevare dette forsvar så stærkt som muligt. Vi ved endnu ikke præcist, hvordan eller hvorfor ultraviolet stråling svækker hudens immunforsvar, men vi ved, at der bliver frigivet en række kemiske stoffer fra flere af hudcellernes immunsystem, når huden udsættes for ultraviolet stråling.

En større undersøgelse har forsøgt at bevise, at et standardiseret Aloe Vera udtræk kunne hindre en svækkelse af hudens immunforsvar, efter huden blev udsat for ultraviolet stråling.

Over fire dage udsatte man huden periodevis for ultraviolet (UV) lys, hvorefter man påførte et kendt allergifremmende stof. Det viste sig, at hudens immunreaktion var reduceret med omkring 60 %, mens hudens immunreaktion var næsten uændret ved daglig brug af Aloe Vera umiddelbart efter hver bestråling. Immuncellerne får hjælp af Aloe Vera.

Forsøget viste desuden, at de immunceller, som skal sørge for sundheden i huden, blev hjulpet af Aloe Vera. Uden Aloe Vera gik 80-90 procent af immuncellerne til grunde, når de blev udsat for UV-lyset i forsøget, mens kun 60-70 % af immunceller, som fik hjælp fra Aloe Vera, blev på virket. Det lyder voldsomt, uanset om man bruger Aloe Vera eller ej, men plantens aktive stoffer kunne dog sørge for, at der var mange flere immunceller, der overlevede og ikke forandrede sig i form og virke. Immuncellerne var med andre ord ikke belastet af den samme grad af stress, som de ikke-beskyttede immunkomponenter i huden.

 

Soleksem

Selvom Aloe Vera ikke har nogen solfaktorvirkning, har de t alligevel en virkning, hvis det bliver smurt inden solbad-ning. Gennem tiden har Aloe Vera Group fået henvendelser om at deres Aloe Vera lindrede og fik soleksem til at falde til ro, og at nogen med AVIVIR Aloe Vera Sun Lotion helt kunne holde soleksemen væk. Det fik firmaet til at lave endnu en undersøgelse i 2013, hvor 20 personer deltog. Mere end 85% af deltagerne fik en positiv effekt på deres soleksem.

 

Tre måneders kur mod rynker og slap hud

Aloe Vera kan modvirke og ovenikøbet reparere ældning af huden pga. solens stråler (cutaneous photo-aging). Et klinisk studie med raske kvindelige forsøgspersoner, som undersøgte Aloe Veras anti-age egenskaber, viste, at Aloe Vera mindsker antallet af rynker og gør huden mere elastisk efter tre måneders brug af enten Avivir Aloe Vera kapsler eller Avivir Aloe drik (neutral eller med æblesmag).

Studiet viser en signifikant reducering i både antallet af rynker og forøget hudelasticitet, og at Aloe Vera øger produktionen af kollagen.

Rigtig forarbejdning og højt indhold giver den bedste virkning af Aloe Vera planten.

Flere undersøgelser dokumenterer, at det er lange kæder af manose (polysaccarider Acemannan) i Aloe, som har den fine effekt på immunforsvaret i huden.

Du skal derfor sikre dig, at dit Aloe produkt indeholder mere end 10% Acemannan polysakkarider. Spørg producenten, og bed eventuelt om dokumentation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *