Bange for at føde?

 

 

Så skal du møde din nye ven EPI NO, som er et nyt træningsudstyr til at træne din bækkenbund. Daglig bækkenbundstræning kan nemlig mindske risikoen for klip, bristninger og inkontinens …

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – februar/marts 2018

 

Kniber du rigtigt? Er du sikker? Vi kender alle det at lave knibeøvelser til yogasessionen. Men faktisk er det højst sandsynligt, at du ikke kniber rigtigt. Er du gravid, er en stærk bækkenbund essentiel og kan mindske ubehaget både før, under og efter fødslen.

EPI NO er intet mindre end en revolution inden for bækkenbundstræning og giver dig mulighed for at træne smidighed og styrke i dit mellemkød og bækkenbund på nem og effektiv vis.

Ja, det er en myte, at en stærk bækkenbund gør det sværere at få barnet ud. En veltrænet bækkenbund giver dig derimod en bedre fødsel og mindsker risikoen for inkontinens for både urin og afføring.

Faktisk oplever hver anden højgravide kvinde urininkontinens, og de kvinder, som er inkontinente under graviditeten, har større risiko for inkontinens efter fødslen.

 

Konkurrér mod dig selv

EPI NO består af en silikoneballon og et display, som viser, hvor stærk din bækkenbund er, men vigtigst: Om du i det hele taget kniber rigtigt. Kniber du rigtigt, kan konkurrencen gå i gang, og så skal tallet på displayet kun gå en vej, og det er op!

 

Fornemmelse for fødsel

Silikoneballonen, som placeres i skeden, pumper du langsomt mere og mere op for hver gang, du træner. Ballonen udspiler mellemkødet lidt efter lidt og forbereder dermed dit væv på den kraftige udspilning, som vil ske under fødslen. I presseperioden udsætter du dit mellemkød for pres fra barnets hoved. Pres, som oftest medfører bristninger og som for det meste heler af sig selv.

Overrasker du pludselig dit mellemkød med en voldsom udvidelse i forbindelse med en fødsel, vil vævet ikke være elastisk nok, og du risikerer at sprække.

Træner du dit mellemkød, kan du undgå klip, som ellers er mange førstegangsfødendes skæbne. EPI NO giver dig en fornemmelse af hudens stræk, så du bliver mere velkendt med følelsen. En simulering af fornemmelsen ved en fødsel kan give dig tryghed og mindske angsten for, når det virkelig går løs.

 

Fordele ved at bruge EPI NO:

  • Mindre risiko for at sprække, da du har smidiggjort dit mellemkød
  • Større tryghed og selvtillid før og under fødslen, da du får større kropsbevidsthed under den daglige træning
  • Bedre fødsel med bl.a. mindre brug af smertestillende
  • Mindre inkontinens og stærkere bækkenbund i sidste del af graviditeten
  • Daglig bækkenbundstræning er blevet en god vane, som er nem at fortsætte, efter du har født. Du genvinder dermed hurtigere styrken i din bækkenbund
  • Stærk bækkenbund giver bedre sex efter fødslen

 

One thought on “Bange for at føde?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *