Det er tid til at tage tøj alvorligt – Det kan gøre en forskel

Skærmbillede 2015-07-15 kl. 09.10.57

 

Af Kristine Bindslev

Bragt i //mig// i februar 2014

 

Få dit tøj til at hjælpe dig med (selv-)velværet. Brug det bevidst, ligesom du gør med sundhedsbudskaber om stress og overvægt, siger personal shopper Laura Terkildsen. Hun ved, hvad hun taler om, for hun har flere hundrede kunder under kærlig behandling om året.

 

Kvinder er deres egen største kritiker

Som personlig shopper i Magasin er Lauras beklædnings- motto: Få det bedste ud af det, du har – i stedet for at fokusere på det, du er træt af! ”Det er en skam, at mange kvinder udelukkende ser fejlene”, siger Laura. Med fokus på kundernes smukke sider, flotte øjne, smalle håndled eller smuk hud finder Laura tøjet, der fremhæver det skønne. ”Alle har noget, de er glade for, og det skal frem”, siger Laura.

Iført tøj med snit, der fremhæver fordelene, får kunderne ofte lidt af en åbenbaring. ”Når det indre selvbillede matcher spejlbilledet, får mine kunder en wow-følelse”, siger Laura. Det giver velvære og booster selvværdet, at man kan se sit sande spejlbillede – uden en troldsplint i øjet.

 

Mindful tøjvalg – opgør med automatikken

”Det er på høje tid, at vi tager tøj alvorligt. For tøj har lige så stor betydning for dit velbefindende som den mad, du spiser og de tanker, du vælger at have om dig selv. Nogle dage har man brug for et stykke kage, ligesom du nogle dage har brug for dit comfort-tøj. Og det er ok, bare du er bevidst om dine valg”, siger Laura og fortæller, hvordan det at hoppe i hyggefleecen er lidt det samme som at proppe sig med Mars-barer.

Man gør det, man plejer, fordi man ikke ved bedre. Det, jeg gerne vil vise folk, er, at man kan have en hel garderobe af comfort zonetøj, som man ser knald godt ud i! Det starter med, at tøjet sidder godt, for så har man det godt. Og det ser altid godt ud!

 

Klæder skaber folk – der skaber selvværd – der skaber udstråling

Ifølge eksperten kan det rigtige tøj få det bedste ud af samtlige kropsfaconer: æble, pære, gulerod eller time-glas. Det gælder bare om at kende virkemidlerne. ”Men det går mange glip af, fordi de køber forkerte snit eller tænker, at de først vil købe nyt tøj, når de HAR tabt sig.

Det er lettere at komme i mål med en forandring, hvis man har det godt med sig selv imens”, siger Laura. Undersøgelser viser, at det, vi bærer på vores krop, skaber en psykologisk selv- forstærkende proces. Ifør dig noget stort, og du vil føle dig stor. Ifør dig noget, der fremhæver dine fordele, og du vil mærke de fordele.

 

Gulerod/Stolpe

Skab former med tøj, der deler kroppen op og giver gode pro- portioner. Undgå store, løsthængende modeller, der får dig til at drukne. Udskæringer kan gøre meget for overkroppen. Vandfaldsudskæring giver større barm, og en let rundet båd- udskæring kan noget af det samme.

Rul dine ærmer lidt op, så dine arme får mere form.

Du kan bruge lavtaljede bukser. Udnyt det, hvis du kan lide looket. Udnyt, at din figur er slank til at bruge de lag-på-lag-looks, andre kropsformer ikke så godt kan tackle: Skjorter med pullovers ud over, tørklæder og cardigans, og flere T-shirts i lag.
Taljerede jakker og cardigans fungerer særligt godt til dig, der vil have mere form.

 

Æblet

Taljerede blazere og cardigans, der camouflerer maven og giver talje.

Fremhæv dine ben med smalle jeans. Undgå jeans med helt høj talje. Vælg jeans, der sidder lidt lavere på hoften og gerne stramme.

Æblet kan ofte bære helt korte, stramme nederdele. Både pencil- og miniskirts (brug altid helt tætte, sorte nylonstrømper til de korte længder).

Æbler er gode i A-line nederdele i 50’er stil. Det giver talje og mere hofte og camouflerer maven.

 

Pæren

En blazer – både den korte, der kan balancere dine hofter, og den lidt længere, der tager lidt af hoften. Markerede skuldre balancer- er dine proportioner. Hvis en kjole er stram, men har markerede skuldre, kan den være meget flot til pæreform. Ellers brug en cardigan ud over en stram kjole.

Chinos eller lidt løsere bukser, der kan sidde lidt længere nede på hoften, og eventuelt med skrålommer, kan være pænt til en pære, da det skærer lidt af hofterne visuelt.

Undgå A-linje/strutskørter i nederdel. Du får form som en støve- kost. Brug i stedet pencilskirt, der slutter omkring knæet, gerne med en hæl til.

I kjoler er A-line til gengæld fint til pæren, fordi der ikke er ’afbrydelsen’ mellem top og skørt, som der er med nederdelen.

 

Timeglas

Fremhæv din talje. Hold dig ikke tilbage. Du kan bære nærmest alt som udgangspunkt. Skjul dig ikke i firkantede former.

Du kan sagtens fremhæve dine former uden at skulle være en sexbombe. Brug smalle bukser, marker din barm med bluser, der er velsiddende uden at være nedringede, og brug eventuelt sti- letter til daglig. Hvis du vil virke smallere uden at din barm virker mindre, så prøv med lange halskæder eller et draperet tørklæde. Det skaber linjer nedefter.

En V-hals udskæring klæder timeglasset.

Undgå lange linjer, der skjuler dine former.

Hvis du har meget barm, så drop skulderpuder og pufærmer. Det vil gøre dig meget massiv fortil.

 

6 thoughts on “Det er tid til at tage tøj alvorligt – Det kan gøre en forskel

 • Wow, superb weblog format! How long have you been running a blog for?
  you made blogging glance easy. The overall glance of your web site is great,
  as well as the content! You can see similar here sklep

 • Hi, I would like to subscribe for this blog to take latest
  updates, therefore where can i do it please help out.

  I saw similar here: Dobry sklep

 • I blog often and I really thank you for your content. This great article has really peaked my
  interest. I’m going to book mark your website and keep checking for
  new details about once per week. I opted in for your
  Feed too. I saw similar here: E-commerce

 • My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the
  expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am
  anxious about switching to another platform.
  I have heard great things about blogengine.net. Is there
  a way I can import all my wordpress content into it?

  Any help would be really appreciated! I saw similar here: Ecommerce

 • Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Many thanks! You can read similar art here: E-commerce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *