God grund til at smile

smil

 

Produktet BioGaia som er et mælkesyrebakterie-præparat har vist sig effektivt mod kronisk tandkødsbetændelse (paradentose).

Paradentose er desværre en alt for almindelig inflammatorisk sygdom hos voksne. Den er kendetegnet ved at plak og tandsten aflejres for neden af tænderne. Inflammation bevirker at der udvikles lommer mellem tandkødet og tænderne, som fyldes med plak og tandsten. Paradentose kan medføre tab af tænder og knoglevæv.

I en ny randomiseret, kontrolleret undersøgelse gav forskere 30 frivillige forsøgspersoner i alderen mellem 34 og 50 år med kronisk parodontitis en tandbørste, tandpasta samt instruktion i korrekt brug heraf, men også 1 sugetablet med mælkesyrebakterier af typen L. reuteri Prodentis to gange om dagen i 21 dage.

Forskerne ønskede at undersøge omfanget af dental plaque og sværhedsgraden af paradentose, graden af blødning efter brug af tråd, lommedybder omkring tænderne og klinisk fæstetab (CAL).

Resultatet viste en signifikant nedsættelse af plaque samt antiinflammatoriske og antimikrobielle virkninger af L. reuteri Prodentis. Hverken afskrabning og rodbehandling eller placebo-behandlingen påvirkede sygdomsudviklingen signifikant.

Forskere konkluderer, at tilskud med mælkesyrebakterien L. reuteri Prodentis kan anbefales både ved kirurgisk behandling og til vedligeholdelse af paradentosebehandling.

 

Kilde:
Vivekananda MR, et al. Journal of Oral Microbiology 2010, 2: 5344 – DOI: 10.3402/jom.v2i0.5344.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *