Hjertepatienter lever længere med C-vitamin

bloms

 

Hjertepatienter med lavt C-vitamin i blodet øger deres risiko for komplikationer og deres symptomfri perioder bliver kortere. Omvendt vil tilstrækkeligt C-vitamin øge chancen for  længere symptomfri perioder og overlevelse, viser ny undersøgelse.

En gruppe forskere har undersøgt forholdet mellem C-vitaminindtagelsen og højfølsomt C-reaktivt protein (hsCRP) hos 212 hjertepatienter i alderen 61 år ± 12 år . HsCRP er et protein i blodet, der øges med graden af inflammation i kroppen, hvilket øger risikoen for hjerte-karsygdom. Patienterne blev herefter fulgt i 1 år for at afgøre hvor lang tid der gik til deres næste besøg på skadestuen på grund af hjerteproblemer eller dødsfald.

Undersøgelsen viste, at 39% (82 patienter) havde en utilstrækkelig C-vitaminindtagelse. De deltagere der havde en lav C-vitaminindtagelse og et hsCRP på mere end 3 mg/L havde næsten dobbelt så stor risiko for at dø af deres hjerte-karsygdom inden for et år.

Forskerne antager at C-vitaminet virker ved at påvirke udviklingen af inflammation i kroppen.

Dette er den første undersøgelse der har påvist, at en lav C-vitamin indtagelse er knyttet til en kortere symptom-fri overlevelse.

 

Reference:

Gray N. Low vit C levels may increase risk for heart faliure patients. www.nutraingredients.com 14. nov. 2011 (Præsentation opr. fra American Heart Association’s Scientific Sessions 2011)

 

6. dec. 2011

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *