Hjertepatienter lever længere med C-vitamin
May 26, 2013

bloms

 

Hjertepatienter med lavt C-vitamin i blodet øger deres risiko for komplikationer og deres symptomfri perioder bliver kortere. Omvendt vil tilstrækkeligt C-vitamin øge chancen for  længere symptomfri perioder og overlevelse, viser ny undersøgelse.

En gruppe forskere har undersøgt forholdet mellem C-vitaminindtagelsen og højfølsomt C-reaktivt protein (hsCRP) hos 212 hjertepatienter i alderen 61 år ± 12 år . HsCRP er et protein i blodet, der øges med graden af inflammation i kroppen, hvilket øger risikoen for hjerte-karsygdom. Patienterne blev herefter fulgt i 1 år for at afgøre hvor lang tid der gik til deres næste besøg på skadestuen på grund af hjerteproblemer eller dødsfald.

Undersøgelsen viste, at 39% (82 patienter) havde en utilstrækkelig C-vitaminindtagelse. De deltagere der havde en lav C-vitaminindtagelse og et hsCRP på mere end 3 mg/L havde næsten dobbelt så stor risiko for at dø af deres hjerte-karsygdom inden for et år.

Forskerne antager at C-vitaminet virker ved at påvirke udviklingen af inflammation i kroppen.

Dette er den første undersøgelse der har påvist, at en lav C-vitamin indtagelse er knyttet til en kortere symptom-fri overlevelse.

 

Ref.
Gray N. Low vit C levels may increase risk for heart faliure patients. www.nutraingredients.com 14. nov. 2011 (Præsentation opr. fra American Heart Association’s Scientific Sessions 2011)

 

6. dec. 2011

 

 

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: