Hvorfor kommer kroppen i overgangsalderen ?

Rødkløver

 

Overgangsalderen, som er den periode af livet, der også kaldes klimakteriet, opstår, fordi produktionen af de kvindelige hormoner, østrogen og progesteron, i æggestokkene ophører. Normalt taler man om overgangsalderen omkring den sidste menstruation, hvor man som kvinde ikke haft menstruation i mere end et år. Her vurderes man til at være menopausal – altså i overgangsalderen. Hos de fleste kvinder indtræffer overgangsalderen når man er omkring 45-55 år. Det er forskelligt, hvordan overgangsalderen opleves. Nogle kvinder vil nærmest ikke mærke symptomer, men blot opleve, at menstruationen stopper. Dog vil ca. to tredjedele af kvinder opleve symptomer i en eller anden grad i forbindelse med deres overgangsalder.

Af Marianne Palm

Derfor virker fermenteret rødkløver på de natlige hedeture

Kvinder oplever hedeture i forbindelse med overgangsalderen, fordi der er ubalance i hormonerne. Rødkløver indeholder plantestoffer, som kaldes isoflavoner eller planteøstrogener, der binder sig andre steder i kroppen end kønshormonet østrogen, men som kan være med til at udligne forskellen i hormonbalancen. På den måde kan fermenteret rødkløver understøtte hormonbalancen og dermed være med til bl.a. at reducere tendensen til nattesved.
 

Det fermenterede rødkløverekstrakt fra Herrens Mark, REGOMEO indeholder yderligere fermenteret ekstrakt af tre andre urter, som er specifikt udvalgt netop til kvinder i overgangsalderen. Citronmelissen for en normal søvn, mental balance og positivt humør. Pebermynten for fordøjelsen og salvien for leddenes fleksibilitet og mobilitet.

Ekstraktet er fermenteret med mælkesyrebakterier, som sikrer en øget optagelighed af de aktive plantestoffer. Derudover er fermenteringen med til at konservere produktet på en helt naturlig måde. Det er derfor hverken nødvendigt at tilsætte alkohol eller konserveringsmidler til rødkløverekstraktet. Herudover indeholder det levende mælkesyrebakterier, da Herrens Mark har valgt, at ekstraktet ikke skal pasteuriseres.

Du kan læse mere om REGOMEO på www.herrens-mark.dk

Blandt folk med kendskab til planter og urter har man i flere hundrede år brugt denne viden til at mindske gener i overgangsalderen, især når det kommer til hedeture. Her kan rødkløver bidrage til en mere behagelig overgangsalder, bl.a. ved at gøre kroppen mindre sensitiv over for temperaturstigninger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *