Når solen nærmer sig…

Skærmbillede 2015-06-21 kl. 13.46.40

 

Suk, støn og cha, cha, cha, vi vil have SOL, ja, det vil vi!

Og den har vi brug for. For her på vores breddegrader kan vi slet ikke udnytte de få stråler, der trods alt rammer vores (indpakkede) kroppe i vinterhalvåret. Strålerne bliver simpelthen bøjet af, så vi ikke kan udnytte dem til at danne D-vitamin i vores hud. Når vejret er godt, vi vil for alt i verden ud at nyde solens stråler. Det skal vi gøre, men vi skal gøre det med forsigtighed. Følg nogle simple råd, og få lidt ekstra hjælp til at blive hurtigere brun på den sunde måde, til at beskytte dig, så du ikke får problemer med hverken akutte udbrud af soleksem eller på længere sigt solskader, der i værste fald kan skabe hudkræft.

 

Følg de fire solråd

1. Hold siesta i skyggen mellem 12-15

2. Brug solhat med skygge, der dækker både hoved, ansigt, ører og nakke

3. Brug solcreme, helst vandfast og med et faktortal, der passer til din hudtype

4. Drop solariet, kunstige stråler øger markant din risiko for at udvikle hudkræft (kilde: Kræftens bekæmpelse)

 

Beskyt huden indefra med en ny soltablet

For at kunne danne det brune farvestof melanin, som giver huden den flotte eftertragtede solbrune farve, og som samtidig er kroppens eget solfilter, skal din hud have tilført de rigtige næringsstoffer. Det nye produkt, Skin Care Perfect Tan, har et indhold af plantestoffer og mineraler, som sammen forsyner de farveproducerende celler i huden, så du bliver hurtigere solbrun samtidig med, at de selvsamme stoffer kan hindre de skader, som solens styrke UV-stråler kan skabe. Kombinationen af de mange antioxidanter fra mandarin, pomelo, kapers og kobber skaber en beskyttelse, men også en forbedring i evnen til at blive brun. Netop på grund af det høje indhold af antioxidanter kan det være nødvendigt at tage de tre tabletter forskudt fra lægemidler, og gå i øvrigt gerne i gang et par uger før, solbadningen for alvor sætter i gang. Altså lige nu, hvor de første stråler for alvor trænger ned over Danmark.

 

Fiskeolie som solbeskyttelse

Britiske forskere har fundet en spændende ny anvendelsesmulighed for omega-3. Det viser sig at beskytte mod hudkræft Der er ikke så meget tvivl om, at omega-3-fedtsyrer er gavnlige for kredsløbet, synet og hjernen – men at de også kan beskytte mod solens skadelige stråler er relativt nyt. Britiske forskere fra University of Manchester har for første gang nogensinde påvist, at regelmæssig indtagelse af fiskeolie med højt omega- 3-indhold kan forebygge udviklingen af hudkræft. Forskerne understreger dog, at omega-3 på ingen måde er en erstatning for normal solbeskyttelse.

 

Hæmmer immunosuppression

Solens stråler (dog kun UVB-lys) har en hæmmende virkning på immunforsvaret (immunosuppression), som bevirker, at kroppens forsvar mod blandt andet hudkræft og infektioner mindskes. Omega-3 har i det britiske forsøg vist at kunne halvere immunosuppressionen og på den måde forebygge hudkræft. Der er anvendt et præparat med højt omega-3-indhold. I Danmark findes sådanne høj-koncentrerede omega-3-præparater, blandt andet i Bio-Marin Plus, som foruden omega-3 indeholder folinsyre og vitamin B12.

Kilde: American Journal of Clinical Nutrition Volume 97, nr. 3, side 646-652

 

Flere undersøgelser viser, at hvis huden bliver udsat for ultraviolette stråler i skadelige mængder i flere perioder gennem flere døgn, så bliver hudens evne til at bekæmpe fremmede stoffer nedsat med 40 %, og antallet af forsvarsceller bliver nedsat til 10 %. Undersøgelser viser, at ved brug af Aloe Vera umiddelbart efter bestrålingen forbliver immunforsvaret næsten uforandret.

 

Smør det sunde udenpå

Du er nødt til at beskytte dig, hvis du opholder dig udendørs i mange timer. Ellers er risikoen for soleksem og solskader mangedoblet. Men sol skal du have, og næringsstoffer til huden er nødvendig, især hvis du bare ikke kan lade være med at solbade. I de bedste Aloe Vera produkter finder du et højt indhold af essentielle sukkerstoffer, som ejer evnen til at pleje og beskytte din hud, når den bliver udsat for ekstra påvirkning fra miljøet – saltvand, sol, og hvad vi ellers omgiver os med i en moderne hverdag. De aktive sukkerstoffer bevares gennem en skånsom bearbejdningsproces, så hudens naturlige immunsystem kan hamle op med de mange påvirkninger – oven i købet ved samtidig at skabe en sund brun glød. Der findes flere produkter i serien, og de vigtigste lige nu her i forårssolen er:

Avivir Aloe Vera med faktor 15 eller faktor 30, brug den høje faktor de mest udsatte steder på skuldre og i ansigt. Begge med et garanteret minimum indhold af 70 % Aloe Vera. Avivir After Sun Lotion med 89 % Aloe Vera, som også indeholder tan-optimizer, fordi det høje indhold af sukkerstoffer øger dannelsen af melanin, som giver din huds immunsystem et boost, så det bedre kan tåle de styrke UV-stråler fra solen

 

Lider du normalt af soleksem?

Byg op med lecithin, fedtsyrer og A-vitamin. Gå i gang så hurtigt som muligt, og beskyt de mest udsatte områder, fx ansigt og skuldre med en god creme med solfaktor.

 

En forebyggelseskur:

A-vitamin, 1500 mcg fra Den Grønne Vitaminserie, tag to stk. daglig i tre måneder. EPA-GLA+ med sit indhold af kæmpenatlysolie og lecithin forebygger og afhjælper soleksem, tag fire stk. daglig i tre måneder. Sørg også for en god og afbalanceret vitamin- og mineraltablet.

One thought on “Når solen nærmer sig…

  • Wow, marvelous weblog structure! How long have you been blogging for?
    you made running a blog look easy. The full look of
    your web site is fantastic, as well as the content!
    You can see similar here sklep internetowy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *