Forårspleje af hjem og krop

COLOURBOX2004912_2

 

Gør rent og få god samvittighed

Forårstid! Og tid til hovedrengøring. Det kan du gøre uden at overvælte dit hjem med kemikalier. Prøv fx Bio Special Opvask fra Rømer Natur Produkt, som kan bruges til alle rengøringsformål, dog ikke i opvaskemaskinen. Bio Special Opvask indeholder: Vand, Sodium Lauryl Ethersulphate, Ammonium Lauryl Ethersulphate, Natrium Chloride, Citronsyre, Yucca Schidigera, Citronolie og natrium benzoat. pH 7-8. Det lyder måske af en masse kemikalier, men bag de indviklede navne gemmer der sig fx salt, sæbe, ekstrakt fra Yuccapalmen, der i deres indhold og sammensætning fik Tænk og Test til i 2002 at udnævne det som det bedste valg i brugstest og for produktets bio-nedbrydelighed. Det gælder i øvrigt også emballagen, som ved forbrænding er totalt nedbrydelig.

Godt forår!

 

Ud med støvmiderne hele året! Luft dem ud!

Husstøvmider er mikroskopiske dyr af spindlerfamilien (i familie med edderkopper). Miderne er 0,2 – 0,3 mm store og findes i langt de fleste danske hjem. Forekomsten af husstøvmider i boligen er uden betydning, medmindre en eller flere af husets beboere reagerer allergisk over for disse smådyr. Husstøvmiderne ernærer sig af hudskæl (fra dyr og mennesker) – og da vi alle taber cirka et gram hudskæl i døgnet, er der rigelig føde til husstøvmiderne, som forekommer i størst antal i vores senge, hvor føde, fugt og varme sikrer et ideelt levested for miderne. Husstøvmideallergi er en overfølsomhedsreaktion på midernes allergener (dvs. de små proteiner, som husstøvmider udskiller). Hos allergikeren dannes allergi-antistoffer, som reagerer med allergenerne og på den måde udløser allergiske reaktioner. Så ud med fugt, gør rent og følg i øvrigt de udmærkede anvisninger på www.netdoktor.dk

 

Våd jord på fingrene

Hm, dejligt med forår, men hænderne kan godt have brug for beskyttelse. Smør hænderne i en god creme før og efter havearbejdet. Prøv fx Anjos Urtecreme, som er fortrinlig til formålet.

 

Solarier gi’r ikke D-vitamin

Solcentre forsøger at lokke kunder til med argumentet om, at solarier øger mængden af D-vitamin i kroppen. Det er dog ikke korrekt, for det er kun UV-B stråler, der kan danne D-vitamin i huden, og de fleste solarier anvender UV-A, fordi strålerne trænger dybere ned i huden og giver en længerevarende farve. UV-B giver lettere solskoldning, da denne type stråler påvirker hudens øvre lag, hvor D-vitamin i øvrigt dannes. Skal du have D-vitamin, kan du tage D-Pearls, hvor du får 38 mikrogram biologisk aktivt D3-vitamin i en speciel vegetabilsk olie, som sikrer optimal optagelighed i kroppen.

 

Fibre fjerner farligt mavefedt

Endelig en nem måde at reducere en alt for stor mave på: For hver 10 gram opløselige fibre, som du indtager om dagen, mister du 3,7 % mavefedt over en periode på fem år, viser ny undersøgelse. Hvis man dyrker moderat motion, kan man fordoble tabet af organfedt.  Det nye i denne undersøgelse er ikke, at et øget fiberindtag kan modvirke overvægt, men derimod at forskerne denne gang har kikket på forholdet mellem fiberindtagelse og specifikke fedtdepoter. Indtagelse af opløselige fibre påvirker ikke niveauet af underhudsfedt, men hvis man også motionerer moderat, kan man i samme tidsrum opnå en nedsættelse på 7,4 % af visceralt fedt, som ligger rundt om organerne i bugen og 3,6 % af underhudsfedt sammenlignet med dem, der ikke motionerer. Et dagligt tilskud af Bio-Fiber fra Pharma Nord gør det nemmere at nå op på det ønskede fiberniveau i kosten

Ref. Hairston KG, et al. Lifestyle Factors and 5-Year Abdominal Fat Accumulation in a Minority Cohort: Th e IRAS Family Study. Obesity (Silver Spring). 2011.

 

Forår er leverudrensning!

Kineserne har altid sat deres lever på gode nærende stoffer i foråret. Det gør vi også her i vesten med bl.a. mælkebøtter, som du finder i så rigt mål fra Herrens Mark. En velsmagende ekstrakt til din lever, så den bedre kan nedbryde giftstoffer, fedtstoffer og i det hele taget få kroppen op på mærkerne efter en lang vinter. Mælkebøtten er kendt for sin hjælp mod ledproblemer, forstyrrelser i fordøjelsen og udslæt. Tag gerne et shot fra den store dunk en gang om dagen i en måned eller tre.

 

Selvom solen nu (forhåbentlig) skinner, og du måske spiser en anelse mere salat end i vinter, så viser alle undersøgelser fra udlandet, at et moderne menneske, som lever sit liv i højt tempo, stadig har brug for vitaminer og mineraler. Så husk dine tilskud hele året!

3 thoughts on “Forårspleje af hjem og krop

 • Wow, fantastic blog layout! How lengthy have you been blogging for?
  you make running a blog look easy. The whole look
  of your website is fantastic, as smartly as the content!
  You can see similar here sklep

 • I absolutely love your blog and find the majority of your post’s to be exactly I’m looking for.
  Would you offer guest writers to write content
  available for you? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on most of the subjects you write concerning here.

  Again, awesome web log! I saw similar here: Dobry sklep

 • Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very
  good gains. If you know of any please share. Cheers!
  I saw similar blog here: Backlink Portfolio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *