Smid kul i vandet

 

 

Opløsningsmidler, pesticider og kemikalier fra industrien kan havne i grundvandet og derefter i dit vandglas. Aktivt kul har vist sig effektivt til vandrensning, og du får naturligt blødere, renere og mere velsmagende vand.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2018

 

Rent vand er måske ikke længere en selvfølge … I vores del af verden er det at drikke vand direkte fra vandhanen næsten lige så naturligt som at trække vejret. En luksus, som er truet af årtiers nedsivning af giftstoffer, som pesticider og andre gifte fra fx landbruget og andre industrielle foretagender.

Brugen af aktivt kul til at rense drikkevandet går helt tilbage til de gamle egypteres tid, som benyttede kullet til at fjerne lugt og dårlig smag fra drikkevandet.

 

Ikke bare et stykke grillkul

Wakayama-området i Japan er kendt for en helt særlig sort af egetræer, hvor det aktive kul, Kishu Binchotan, udvindes. Det foregår efter japansk tradition ved en kontrolleret brændingsproces, der går hundrede år tilbage. Før trækullet kan kaldes aktivt kul, brændes det først langsomt og herefter ved ekstremt høje temperaturer i specialfremstillede, håndbyggede lerovne. Kishu Binchotan går også under navnet Sumi Sticks – små smarte sticks til din vandkande.

 

Vupti, fra postevand til mineralvand

Sumi Sticks har mikroskopiske huller, og det er det finmaskede net af små huller, som har den absorberende effekt, der binder lugt og andre skadelige stoffer. Absorption er kodeordet for den naturlige proces, som giver kullet den rensende effekt, da det har betydning for en partikels evne til at fastholde et molekyle i den indre eller ydre overflade.

 

En lækker og spændende vandservering

Danmark kan prale af sin drikkevandskvalitet i forhold til mange andre lande i verden. Sumi Sticks kan dog gøre dit vand både lækrere og klarere. Aktivt kul tilfører også vandet gode mineraler som calcium og magnesium, men ud over de sundhedsmæssige fordele så er kullet ret dekorativt. Smid en stick i din gennemsigtige vandkaraffel, og du får et smukt indslag til spisebordet samt et sjovt samtaleemne.

Du kan købe Sumi Sticks i helsekostbutikker landet over. Har du spørgsmål, kan du kontakte Birgitte Jørgensen fra Bijodan på tlf.: 2020 8864

2 thoughts on “Smid kul i vandet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *