Det bedste fra to verdener

 

 

Sommeren har givet din hud pænt mange tæsk. Vinteren venter om hjørnet, og din sarte hud skal nu udsættes for kuldens strabadser. Hvad kan hjælpe nu og her og samtidig give forebyggende behandling? Rigtigt – det kan aloe vera! At baobabolien nu blander sig, giver din hud et endnu bedre forsvar.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2018

 

Som fast læser af sund-forskning er du nok ikke i tvivl om, at vi bare elsker aloe vera. Planten med det lidt besynderlige udseende kan jo bare det meste, og især som hudpleje kan planten også gøre underværker for både sommerforbrændt hud og kuldeangrebet hud.

For et par numre siden introducerede vi baobabolie som den nye stjerne i Avivir-familien, hvor vi fortalte om, hvordan aloe veras lillesøster har lige så lovende egenskaber, i hvert fald når vi taler hudpleje.

Med det nye udspil fra Avivir samles aloe vera og baobabolien i en skøn forening, som din sommer-/snart vinterhud helt sikkert vil blive glad for.

Baobabolien fra Avivir har et højt indhold af phytosteroler, og deres gavnlige hudplejende egenskaber underbygges af flere videnskabelig undersøgelser. Undersøgelserne viser, at netop baobaboliens høje indhold af phytosteroler forsinker hudens tab af kollagen, samtidig tilskyndes produktionen af nyt kollagen. Kollagen, som vi ved betyder fasthed og elasticitet i huden.

 

Skønhed på recept

Det er lige før, at baobabolien fra Avivir skal udskrives på recept, for det er medicin til din udfordrede hud. Grunden er især dets indhold af phytosteroler. Phytosteroler er nemlig værd at kigge lidt ekstra på, når det kommer til hudpleje. Phytosteroler er et plantestof, der minder om kolesterol og er mest kendt for sin evne til at tage pladsen fra kolesterol i mave-/tarmsystemet, så mængden af optaget kolesterol reduceres. Men phytosteroler er faktisk også en potent antioxidant, som kan medvirke til at bremse aldringen af huden ved at fremme kollagenproduktionen, øge celledelingen og hindre tab af fugt.

Baobabolien indeholder desuden mono- og polyumættede fedtsyrer, herunder linolsyre, palmitinsyre og linolensyre. Vitaminerne A, D, E og K er også at finde i olien. Vitamin A og K sammen med polyumættede fedtsyrer har en direkte virkning på fornyelsen af cellemembraner. E-vitamin og linolsyre bevarer hudens elasticitet ved at genskabe hudens fugtbalance, så rynker og fine linjer vil være mindre tydelige.

Aloe vera plantens egenskaber har været kendt i tusindvis af år, og den har været genstand for alverdens forskning for at afdække alle dens egenskaber. Det er nu en kendt sag, at de fine, aktive indholdsstoffer kan anvendes til meget andet end at lindre en skoldet finger.

Den nærmest magiske plante, som heler, plejer, fugter og beskytter huden, indeholder de aktive stoffer, glucomannan og acemannan, der reparerer og hæmmer ældning af huden.

 

Hvorfor nøjes med den ene …

… Når du kan få begge? Magi til dine læber, men også tørre områder andre steder på kroppen – Magic balm indeholder 40 % baobabolie.

Giv din hud en vaskeægte spabehandling derhjemme. Skrub huden fin, blød og ren for urenheder med all body scrub, som med finmalede abrikoskerner og en blanding af aloe vera og baobabolie efterlader dig og din hud i en nærmest lyksalig tilstand. Duften af myrte forbinder mange med duften af renhed, så er det jo ret lækkert, at du kan få scrubben med myrteduft også. Fortsæt behandlingen med allround kropscremen, hvor jomfru baobabolien sammen med aloe vera danner grundlaget for en blød og plejet hud. Prøv den også med duften af myrte.

Stress totalt af, og forkæl dig selv med et rigtigt aftenspa. Læg rent sengetøj på, inden du går i bad. I badet forkæler du huden med en dejlig og skånsom scrub med abrikoskerner, aloe vera og baobabolie. Smør kroppen i allround cremen med en duft af myrte. Børst dine tænder med plejende aloe vera tandpasta, og smør læberne med Magic balm. Gå tidligt i seng i friskt sengetøj, sæt ”zen music” i ørerne, og fald stille og afslappet ind i søvnen.

Mon ikke, at du har ekstra meget energi dagen efter.

 

4 thoughts on “Det bedste fra to verdener

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *