Styrke i det daglige

 

Det homøopatiske hjørne

Nu er vinteren forhåbentligt snart på hæld. Dagene bliver længere, hvilket altid giver mere mental styrke og livskraft. Jeg har denne gang samlet et lille udpluk fra klinikken af forskellige daglige skavanker, der egner sig godt til en homøopatisk behandling.

 

Af Thomas Kjærsggard, Heilpraktikker og lægemiddelkonsulent
Artiklen blev brag //mig// en del af magasinet sund-forskning – februar/marts 2017

 

Hjertearytmi

Er uregelmæssig hjertebanken, der ofte giver en fornemmelse af, at hjertet banker hårdere, hopper over eller tager et ekstra slag.

Når der er hjerteproblemer, sender jeg altid klienterne til lægen for nærmere undersøgelser. Der kan være mange og alvorlige grunde til hjertearytmi, så man bør altid få klarlagt og udelukket årsager.

Kan lægen ikke finde mislyde eller uregelmæssigheder i et EKG, plejer jeg at teste for mangel af specielt magnesium, da kosttilskud med magnesium er naturligt muskelafslappende.

Da hjertet er en stor muskel, kan det ved en for lav pH-værdi i bindevævet, for meget stress etc., begynde at krampe en smule, som alle andre muskler kan. Man vil blot ved hjertet opleve det som uregelmæssig eller for hård eller hurtig hjertebanken. Naturen har her velsignet os med planten hvidtjørn (lat.: Crataegus arter). I homøopatisk form er den et fantastisk lægemiddel ved hjertearytmi.

Jeg plejer at anvende 30 dråber Cralonin i en halv liter vand, der drikkes slurkvis over dagen. Ofte vil en seks til otte ugers kur være effektiv. Den kan gentages, hvis tilstanden kommer igen efter en periode med fx stress, diarré, brug af afføringsmidler, hård fysisk sport eller en periode med dårlig kost og generel lav mineraltilførsel.

 

Når vandladningen bliver et problem

For ca. hver tredje mand over 65 bliver vandladningen et problem. Der kommer med alderen en forøgelse af størrelsen på prostatakirtlen, da antallet af kirtelceller forøges fra ca. 50-årsalderen. Prostata, også kaldet blærehalskirtlen, består af mange små kirtler, der sammen producerer hovedparten af den klare sædvæske.

Den ligger lige under blæren og omkranser urinrøret. Når den med alderen bliver større, presser den derfor urinrøret sammen med vandladningsbesvær til følge. Symptomerne er ofte forstørret urintrang og hyppighed (ofte om natten) samt ufuldstændig tømning af blæren.

Risikofaktorer, der øger forekomsten, kan være genetiske dispositioner, fedme, diabetes type ll, forhøjet blodtryk og vedvarende udsættelse for et forhøjet østrogenniveau. Bl.a. xenoøstrogener fra sprøjtemidler, plastik, oliebaseret hudpleje, sojaprodukter som tofu, klorforbindelser og elektromagnetisk bestråling.

Kostvaner, herunder et højt indtag af rødt kød og højt fedtindhold, alkohol, mejeriprodukter og lavt indtag af grønt-sager er også blevet forbundet med en øget forekomst af forstørret prostata. Umiddelbart er forløbet oftest godartet, men med alderen øges antallet af cancerceller i prostata, så man bør periodevis screenes for at undersøge, om PSA-tallet er for højt (PSA = prostataspecifikke antigen).

Som behandling giver jeg, afhængigt af graden af lidelsen, en kombination af bl.a. zink, lycopen, gyldenris, grapefrugt-kerneekstrakt og ikke mindst savpalme (lat.: Sabal). Rent homøopatisk anbefaler jeg altid 30 dråber Sabal Homaccord i en halv liter vand, der drikkes slurkvis over dagen. Det virker afslappende på prostata med bedre vandladning til følge. For ikke unødigt at presse prostata anbefales mænd at sidde ned og tisse efter det fyldte 50. år for ikke unødigt at træne prostata ved et stående pres.

 

Skægpest

Når nu vi er i gang med mændene, kan skægpest også være et generende problem med røde knopper, svie og kløe efter barbering. Det er en betændelsestilstand i hårsækkene og kommer oftest ved irritation med slidt og/eller beskidt bar-bergrej. Det skal retfærdigvis siges, at samme tilstand kan kvinder også opleve, hvor de eventuelt barberer sig.

Kuren er simpel og effektiv. Sørg for godt og rent barbergrej, og brug i en periode den homøopatiske salve Traumeel som aftershave. Har man tendens til akne og uren hud, vil Traumeel ligeledes have en positiv effekt, da den forøger hudens kredsløb og hæmmer inflammation.

 

Søvnforstyrrelser

Alt for mange mennesker sover generelt for dårligt. De vågner trætte og magter ikke den kommende dags udfordringer. Det kan føre til stress og humørsvingninger med endnu dårligere søvn til følge.

På det sidste er jeg blevet meget glad for kombinationen af 400 mg Magnesium Diasporal og det homøopatiske læge-middel Neurexan i enten tablet eller dråbeform før sengetid.

Neurexan er nu det mest solgte sovemiddel i Tyskland af alle lægemidler. Det er ikke et klassisk sovemiddel, men er egentlig et middel mod mental stress og tankemylder. Studier har vist, at man fokuserer bedre ved brug af Neurexan, så man koncentrerer sig om at sove i stedet for at tælle får og brædder i loftet. Så falder man hurtigere i søvn og sover dybere.

Mange tyske praktiserende læger anbefaler det uden at vide, at det faktisk er homøopatisk, men fordi det har en god og ikke vanedannende effekt. Flere studier har vist, at Neurexan er mere effektivt end baldrianprodukter. Det indeholder homøopatiseret kaffe, passionsblomst, havre og zinksalt.

 

Hæmorider og analrifter

Ikke mange ønsker at fortælle højt, at de lider af disse problemer. Det er dog et stort problem for mange, fx efter fød-sler, ved forstoppelse, meget stillesiddende arbejde, hårdt stående arbejde etc. Årsagen er, at tarmslimhinden med blod-årer på grund af et eventuelt pres bliver løsere og derved kan pose ud gennem endetarmsåbningen og briste. Symptomerne kan være frisk blod på toiletpapiret og i toiletkummen, smerte, kløe, svien og irriterende udposninger ved endetarmsåbningen.

Blødning fra tarmen kan i sjældnere tilfælde også være et tegn på cancer i den sidste del af tarmsystemet. Derfor bør man altid få lægen til at tjekke, om der er en alvorlig tilstand til stede.

Inden for homøopatien anvender jeg ofte planten bonderose (Lat.: Paeonia) til at ophele blodkar og kredsløb i slim-hinden i den sidste del af tyktarm og endetarm. Man kan få homøopatisk paeoniasalve til påføring ved endetarms-åbningen samt stikpiller i form af Hæmorrhoidal-stikpiller fra firmaet Heel. Derudover kan du selv sørge for mere regelmæssig motion, mindre stillesiddende arbejde og tunge løft.

Få rigeligt med vand og fibre, så afføringen bliver mere løs, og få generelt bedre afføringsvaner uden unødigt pres og generelt lange ophold på toilettet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *