Vand hjælper børn til at tænke

Vand hjælper børn til at tænke 2

Den enkleste måde at bruge vand på er simpelthen at drikke det. Den normale anbefaling lyder på 6-8 glas vand hver dag, for mange er det ikke så nemt, som det lyder, men det er af vital betydning for vort velbefindende.

Som udrensning og stimulering af fordøjelsen kan det anbefales at starte dagen med at drikke ½ glas varmt vand. (Ikke fra den varme hane, da det kan indeholde bakterier). Man skal ikke skylle maden ned med vand, det skal drikkes enten ½ time før eller ½ time efter måltidet.

Vand hjælper børn til at tænke

BBC i England rapporterede for nogen tid siden at skoler i Yorkshire har søsat en kampagne, der skal opfordre børn til at drikke mere vand. Hvorfor? For at forbedre deres koncentration. Undersøgelser har vist, at børn der var dehydrerede ikke fungerede lige så godt i skolen, som de elever, der drak de anbefalede otte glas vand om dagen. Firmaet Yorkshire Water gennemførte et pilotprojekt i Leeds, og satte vandkølere op på tre skoler. Resultatet? En betydelig stigning i den mængde vand som børnene drak. Nu planlægger virksomheden at sætte vandkølere op i alle de offentlige skoler i Yorkshire. Lærerne har udtrykt stor entusiasme over projektet.

“Al hjerneaktivitet er neurologisk og det er en aktivitet, der ikke fungerer uden vand. Børn, der er dehydrerede, har ikke nogen god indlæring” sagde Yvonne Davidson, ledende lærer ved Otley Ashfield Primary i den nordlige del af Leeds. Dr. Martin Schweiger, der er konsulent ved Leeds Health Protection Unit, fastslår, at dehydrering i barndommen kan forårsage alvorlige helbredsproblemer, når børnene bliver voksne. “Hvis børnene ikke drikker nok vand, begynder det sarte enzym system, som deres krop er afhængig af, at gå ud af balance. Og langvarige problemer som infektion, nyrelidelser og forhøjet blodtryk er den pris mange mennesker betaler, fordi de har drukket for lidt i deres barndom”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *