Engelsk-salt bade

salt  

Personer, der lider af muskel- og ledtilstande så som rheumatisme og arthritis bliver ofte anbefalet Engelsk-salt bade.   For at tage et bad med engelsk salt:

  1. Brug mindst fem pund engelsk salt til et moderne badekar (cirka 20 gallons) eller otte til ti pund til et gammeldags badekar, der almindeligvis kan rumme 30 gallons vand.
  2. Sørg for at saltet opløses fuldstændigt.
  3. Begynd med seks til otte tommer vand i karret med en temperatur på cirka 38 grader. Sørg for at bruge termometer. Forøg temperaturen gradvis til 40 grader. Hold temperaturen konstant, når du sænker dig ned i vandet og hæv gradvist temperaturen til 40-41 grader ved at tilføre varmt vand indtil der er nok til at dække din ryg og lig så i blød. Hvis du prøver at lette en kronisk smerte, kan du med tiden, når du tager badene i en længere periode, måske være i stand til at få temperaturen op til 42-43 grader.
  4. Til at lindre smerte bør du blive i karret i 10-12 minutter til at begynde med, og derefter kan du gradvis forøge det til 20 minutter.
  5. Massér kroppen (især de angrebne dele) med engelsk salt, mens kroppen ligger i karret.
  6. En ispose eller kold vaskeklud eller svamp på panden eller nakken vil hjælpe dig til at kunne udholde varmen.
  7. Overdriv det ikke – tag den med ro. Denne terapi er særlig god til stive led, muskelsmerter, arthritis og rheumatisme; til at forøge metabolismen og hjertets arbejdsevne; og til at hæve kroppens temperatur og lindre smerte.
  8. ADVARSEL: Engelsk-salt bade er kontraindikerede ved cardiovaskulære tilstande eller tilstande med højt blodtryk. Spørg din læge, om du kan tage disse bade, hvis du er i tvivl.


ADVARSEL
: Når du tager varme bade af enhver slags, sørg da for at have en i nærheden for det tilfælde, at du bliver svimmel eller besvimer. Det er også bedst at sætte et vækkeur, for din tidsfornemmelse er måske ikke præcis.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x