Vitaminer til vegetarer og veganere

shutterstock_200857784

 

Er du vegetar eller veganer, så får du højst sandsynligt en masse gode grøntsager og frugt, som giver dig mange gode vitaminer og mineraler. Der kan dog være nogen vitaminer, som det kan være svært at få tilstrækkeligt af i vegetabilsk føde.

 

Dette gælder f.eks. vitamin B12. Det kan også være svært at få nok D-vitamin om vinteren, eller om sommeren hvis der altid bruges godt med solcreme for at være på den sikre side i forhold til solens stråler.

SpektroVEG er en Multi-Vitamin, der er specielt designet til folk der af religiøse eller spirituelle grunde ønsker et kosttilsskud helt frit for animalske ingredienser. Det indeholder alle vigtige vitaminer og mineraler, samt urter med mange mikronæringsstoffer. Vitaminerne og mineralerne er lagt i en base af urter i en vegetabilsk kapsel, som sikrer en god optagelighed.

 

Det vigtige B12 vitamin

Der er højt indhold af B12 vitamin, der har mange funktioner i kroppen. Det bidrager til

·         Et normalt energistofskifte

·         Nervesystemets normale funktion

·         En normal psykologisk funktion

·         At mindske træthed og udmattelse

·         Immunsystemets normale funktion

·         En normal dannelse af røde blodlegemer

 

D-vitaminkilden er vegetabilsk D2 (og ikke D3 der findes  i fisk eller lanolin) og A-vitamin er fra betacaroten, som også findes i f.eks. gulerødder. A-vitamin fremstilles normalt ved hjælp af gelatine.

 

Mineraler

Der er også et højt indhold af selen (100 mcg selenmethionin), der bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativt stress og til at støtte et normal immunsystem.  Zink er også et vigtigt mineral, som vegetarer skal  være særligt opmærksomme på at få nok af. Det bidrager også til et normalt immunsystem og er vigtigt for hud, hår og negle samt bidrager til at vedligeholde knoglerne.

 

Husk knogler og muskler

Calcium og magnesium kommer fra 2 kilder, heriblandt som citrat, der er en letoptagelig kilde. Det er vigtige mineraler i forhold til vedligeholdelse af normale knogler, muskler og tænder.

 

Urter i alle farver

Urterne i SpektroVEG  omfatter de grønne: alfalfa, persille, hvedespirer, spirulina, kelp, rosmarin, aloe vera og de orange/gule: citron, gulerod, acerola, hyben, pagodetræsknop og  papaya. Urterne bidrager med mikronæringsstoffer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *