Balance og overskud til nervesystemet

nerver

 

Hører du også til en af de tusindvis af danskere, der året rundt, men måske især om vinteren, har brug for ekstra støtte til at få hjernen til at holde mund, når den skal være stille, og gerne kunne køre på fuld kontrol, når der er brug for den?

 

Af Marianne Palm

 

De fleste tror, når vi har det skidt med os selv, at vi skal søge hen mod en psykolog, og det kan da også være en udmærket ide. Men prøv lige at stoppe op for at se, om naturen er så viseligt indrettet, om vi har så dygtige forskere, og ikke mindst århundreders erfaringer, at der er muligheder fra nogle enkle midler til at få vores hjerner til at være bare lidt mere i balance.

Keen Mind, de rette fedtsyrer, og ja, vi ved det godt, den rette mængde bevægelse i dagligdagen, kan gøre en stor forskel for unge som ældre.

Bacopa monnieri, en lille krybende plante fra Asien, har i årtier været genstand for moderne menneskers nysgerrighed: Når den nu har været brugt i århundreder til indere og andre asiatere med urolige sind, mennesker der måske pga. langvarig sygdom havde brug for støtte, eller som i dagligdagen oplevede psykisk uro, kunne alle disse erfaringer fra titusindvis af mennesker så være korrekte? For lige netop Bacopa monnieri er at finde næsten overalt i Indien og har været en del af folkemedicinen, så længe det har været muligt at gemme sine erfaringer eller få skrevet dem ned.

Det er studier fra hele verden, der gør planten interessant

I dag ved forskere fra hele verden, at planten, hvis ellers den har vokset under de for netop denne plante bedste vilkår, og hvis ellers man har styr på sine produktionsmetoder, er en lise for et anstrengt sind, en hjerne- og et nervesystem, der har brug for at komme i balance igen.

Man ved fra studier, der er gjort i alle verdensdele, og dermed på alle etniske grupper, at den:

 • Skaber balance mellem for meget og for lidt energi i nervesystemet.
 • At man bedre kan tåle det pres, man er udsat for. Det kan være stress, men det kan også være det pres, man oplever på sit nervesystem efter længere tids sygdom.
 • Den hjælper også på hukommelse, indlæring og evnen til igen at kunne holde flere bolde i luften.
 • Suppler gerne med Equazen, fedtsyrekapsler til hjerne og nervesystem, tre til seks små kapsler dagligt.

 

I Schweiz ligger nogle af verdens bedste medicinalfirmaer, og derfor er det ikke så underligt, at forskere er sprunget ud af medicinens verden for at hellige sig nogle mere naturlige tilgange til sundhed. Faktisk ligger mange af firmaerne side om side i de samme egne af landet.

Derfor kommer mange kvalitetsprodukter fra det smukke land, og flere har specialiseret sig i bl.a. nervesystemets funktioner. Keen Mind og Equazen er fra Floradis, men sælges i Danmark af Novasel, og begge produkter lever dermed op til den allerhøjeste standard, hvad kvalitetssikring angår. Og det er jo vigtigt, når vi blot med to små kapsler Keen Mind vil forandre vores hverdag.

Forandring i vores sind og nervesystem handler selvfølgelig også om at:

 • Undgå dårlig nattesøvn. Spis ikke efter kl.18, men vær mæt. Ellers får du trang til kulhydrater før sengetid. Det kan give urolig søvn og mindre overskud om dagen.
 • Spis gerne et magnesiumprodukt en halv time før sengetid sammen med et par kapsler Tryptonat fra Natur Drogeriet, så din søvn bliver så rolig som mulig.
 • Sluk i god tid for flimrende devices.
 • Stå op til Keen Mind, to kapsler og tre til seks kapsler Equazen, som du spiser til dagens første måltid, og sørg i øvrigt for at fjerne al junk fra køkkenskabene, de ødelægger både energi om dagen og søvn om natten.

 

Vi bliver lige i alpelandet …

Dvæler vi lige ved andre gode produkter fra de smukke alper i Sydeuropa, hvor man har gjort det til en kunstart at finde de bedste muligheder for en sundere krop, kan vi lige vende blikket mod to andre produkter, der vitterlig kan gøre en forskel.

Strath, tidligere Bio-Strath, går stadig sin sejrsgang over hele verden som et af de bedste børne-voksen-produkter til at give almen styrke til hele kroppen, herunder immunforsvaret.

Dråberne, eller tabletterne, er nemme at tage hver dag hele året rundt eller i det mindste i de kolde vintermåneder for at forebygge alt for mange infektioner. De fermenterede urtedråber virker forunderligt godt, og måske er det netop, fordi de liflige urter udnyttes af vores mælkesyrebakterier og i øvrigt hjælper med en bedre optagelighed af vitaminer og mineraler.

Kan bruges af mennesker i alle aldre, men er især kendt for sin virkning på børn og småspisende ældre.

Kig også forbi fabrikken, der har gjort det til deres metier at gøre tibetanske recepter kendt i hele verden. Du kender måske allerede Padma Plus til kredsløbet, i dag kan du også få Nervotip, kapsler med krydderier, som du kan bruge som et akut beredskab i løbet af dagen eller før sengetid.

Der er INTET til hinder for at kombinere alle ovenstående metoder, hvis du eller et familiemedlem trænger. Kombiner det selvfølgelig med så sund mad som muligt: Farverige grøntsager, lyst kød fra fisk og kylling, eller hvis I er vegetarer, med et væld af bønner og linser hver dag og ikke kun en gang imellem. Nervesystemet har ligesom alle andre organer brug for masser af proteiner, især i voksealderen, og det skal være sammen med sundt fedt.

Det er ikke farligt at gå til psykolog, tværtimod

Selvom vi nu lever i et moderne samfund, hvor forskning på forskellige behandlingsmetoder, også psykologi, for længst er dokumenteret som værdifuld og nødvendig, er der stadig et væld af mennesker, der vægrer sig mod at række ud efter professionelle hjælpere. Det er synd, for det kan være sundt at få nogle nye værktøjer til at få ro i sit sind. Kig blandt andet på we.care , hvor du kan tale med din onlinepsykolog hjemmefra.

Kig også på den traumeforløsende terapiform www.emdr.dk.

Og vil du dig selv eller et familiemedlem det godt, så gør du alt, hvad der står i denne lille artikel på én gang, og I tager også af sted til glad bevægelse og motion. Hver dag.

Pas på dig og dine.

6 thoughts on “Balance og overskud til nervesystemet

 • After study a couple of of the weblog posts in your web site now, and I really like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site listing and will be checking back soon. Pls take a look at my website online as well and let me know what you think.

 • Can I simply say what a reduction to search out someone who truly knows what theyre speaking about on the internet. You definitely know how one can carry a difficulty to mild and make it important. More people have to learn this and understand this facet of the story. I cant believe youre not more common since you positively have the gift.

 • I visited a lot of website but I think this one has got something special in it in it

 • There is perceptibly a bunch to identify about this. I assume you made certain nice points in features also.

Comments are closed.