Har du ondt i dine ben? Vær hjerte-god ved dit kredsløb

Hjerte og kredsløb

 

Nogle går til læge, fordi de har ondt i hjerteregionen, andre gør det, fordi de har ondt i deres ben. Så er der dem, der slet ikke går til læge, fordi de enten ikke tror, det er alvorligt, ikke giver sig tid til det eller netop er bange for resultatet. Uanset er det af vital betydning, at du tager dine symptomer alvorligt og får en fagspecialist til at kigge nærmere på dine symptomer.

 

Af Marianne Palm

 

Nedenfor finder du en række muligheder for støtteterapi, hvor intet af det er som erstatning for at blive undersøgt ordentligt. Til gengæld kan den rette hjælp både fra medicin og udvalgte kosttilskud meget vel gøre en forskel både på den korte og den lange bane.

Jeg mangler bare at strække ud …
Har du ofte ondt i dine ben, kan det meget vel være, fordi du glemmer at strække ud efter motion eller har problemer fra ryg og hofte. Men det kan faktisk også være problemer med dit kredsløb. Det bør du får undersøgt, og en henvisning fra din læge til karkirurgisk afdeling, hvor de bl.a måler blodtryk og puls i dine ben, kan være nødvendig.

Mens du venter på undersøgelserne og måske efterfølgende behandling på hospitalet, er der intet i vejen for, at du bliver en aktiv deltager i din egen mulighed for at få det bedre igen. Jo før du kommer i gang med bivirkningsfrie metoder, jo bedre.

Smerter, hævelser og uro i benene skyldes ofte et dårligt venekredsløb, og det er ikke kun den ældre generation, der kan få problemer. Det kan ske i alle aldre – og for både den meget aktive sportsudøver og den mere stillesiddende. Fælles for problemerne for såvel unge som gamle er et kredsløb i benene, som måske trænger til hjælp. Vi ved fra forskningen, at dine forfædres gener kan bidrage med problemerne, men det må ikke blive en sovepude. Tværtimod skal du være ekstra opmærksom på dit kredsløb.

Motion, at skabe en inflammationshæmmende adfærd og gangtræning hører blandt nogle af de parametre, du selv kan skrue på. Du behøver hverken at blive en fanatisk sundhedsperson (hvad det så end er for en størrelse), du behøver slet ikke at løbe maraton (tværtimod, for det skaber mange inflammationer), men du må gerne træne hver eneste dag og gerne med en alsidighed, så alle muskler bliver brugt. Jo større diversitet i dine bevægelsesmønstre, jo mere kan du glædes over en stærk krop resten af livet.


Du glemmer ikke at børste tænder?
Det er med træning, som det er med tandbørstning: Har du smerter i dine ben, så bør din træning være en del af de daglige rutiner, hvis du ikke skal ende op med at få så ondt, at du slet ikke kan gå … Og måske ende op i en amputation.


Alle tror, at det er naboen, det sker for, men måske er det dig, som er naboen?

Inflammationshæmmende adfærd i dagligdagen kan du læse rigtig meget om på internettet, så her i spalterne vil vi koncentrere os om den støtteterapi, du kan tage med dig overalt.

Det er faktisk ikke så svært at komme i gang, men det begynder som regel som en tanke, en ide og senere en beslutning. En udskudt beslutning gavner ingen. Så beslut dig, og byg den første uge op med de allerførste skridt ud i ny motion, gangtræning og allerhelst inflammationshæmmende mad, som slet ikke behøver at være kedelig eller langt fra det, du allerede gør.

Lydbog på turen og Active Legs fra New Nordic, måske Active Heart, hvis du skal støtte kredsløbet fra top til tå. De rette fedtsyrer og masser af styrkende urter, vitaminer og mineraler. Du er på vej!

 

Det er ikke kun blodkarceller, der får hjælp, og du kan hjælpe til udefra gennem bevægelse af alle muskler.

Går du på de internationale databaser vedr. styrkende næringsstoffer til fx kredsløbet, vil du møde flere hundrede droger, et væld af vitaminer og mineraler og ikke mindst fedtsyrer. Du vil møde tusindvis af studier. Ikke alle er af nyere dato, og ikke alle er kliniske forsøg, som er gentaget igen og igen, de såkaldte metaanalyser, men der tegner sig alligevel nogle tendenser: At vi meget vel gennem en anderledes adfærd, både hvad mad og kosttilskud angår, kan opnå en effekt, hvor vi styrker ikke kun blodceller, men i høj grad også styrker karvægge og det underliggende bindevæv. Ved konstant at tilføre de såkaldte sekundære plantestoffer får vi cellerne til at undgå et uhensigtsmæssigt forfald, som ikke kun går ud over den pågældende celle, men også kan skabe DNA-skader på de celler, der følger efter. Sker det, vil der, hvis der er mange syge celler med dårlige arveanlæg til de næste celler, opstå sygdom.

Her kommer bl.a. OPC’erne fra maritim fyrrebark og vindruekerneekstrakter ind som nogle af de mest gennemforskede ingredienser sammen med selvfølgelig de højrøde tomater og de meget vilde blåbær. Man ved, at de aktive stoffer kan være med til at bremse det konstante bombardement på cellevæggene, og man kan se, at de også er med til at bevare en god elasticitet i blodkarvægge og bindevæv.

De mange aktive stoffer har fundet vej til bl.a. Active Legs og Active Heart i New Nordics produkter, hvor de også hjælper på blodets viskositet, der gør, at blodet har meget lettere ved at strømme retur gennem de store blodkar og op til hjertet.

Det kan urter dog slet ikke klare uden hjælp fra dig. Du er nødt til at gå nogle gode ture hver dag med tempo i, og gerne al mulig anden træning. Lyder det kedeligt?

Det behøver det ikke at være. Tag en god ven med, en lydbog eller en flok positive tanker.

Du har sikkert hørt om dem før, her er de igen

 

 

For næsten uanset bevægelse, eller mangel på samme, danner kroppen konstant de såkaldte frie iltradikaler. De dannes af cellerne som en ganske almindelig del af cellens arbejde, og det eneste, der kan eliminere dem, er antioxidanter. Dem findes der til gengæld rigtig mange af, hvis du spiser masser af farverige grøntsager og frugter, nødder og grove korn.

En særlig hjælp til kredsløbet får du fra fransk strandfyr og ekstrakt af bladene fra druer, som begge har fundet sammen i New Nordics Active Legs. I Active Heart får du også glæde af både det sorte og det almindelige hvidløg, du får støtte fra oreganoblade og ikke mindst fra den sorte kommenolie, der på alverdens studier, men især fra Mellemøstens universiteter, breder sin gode smag og virkning ud over alle vores celler.

 

Konklusion

Sådan hånd i hånd på din næste gåtur: Active Legs og Active Heart med bl.a. thiamin, som bidrager til en normal hjertefunktion.

Find de gode fedtsyrer på helsehylden, det kunne være lecithin granulat til opbygning af cellemembraner sammen med omega-3-fedtsyrer, og for hele din krops skyld: Kom i gang med alle former for bevægelse, gå tur hen over dine smerter  og kom godt i gang. 

 

8 thoughts on “Har du ondt i dine ben? Vær hjerte-god ved dit kredsløb

  • This is a very good tips especially to those new to blogosphere, brief and accurate information… Thanks for sharing this one. A must read article.

  • Greetings! Very helpful advice on this article! It is the little changes that make the biggest changes. Thanks a lot for sharing!

  • I was suggested this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are incredible! Thanks!

  • hi!,I really like your writing so a lot! percentage we communicate more about your post on AOL? I need an expert on this area to unravel my problem. May be that is you! Taking a look ahead to see you.

  • Hi are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

  • Simply wanna input that you have a very decent web site, I love the style and design it actually stands out.

  • I have learn some good stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you put to make this type of great informative site.

  • Some genuinely good articles on this site, regards for contribution. “Such evil deeds could religion prompt.” by Lucretius.

Comments are closed.