At cykle nøgen gennem Roskilde

shutterstock_122202313

Af Marianne Palm

Det er ikke bare et spørgsmål om at få tøj på kroppen, når jeg skal ud og give den hele armen på min et år gamle elcykel fra Kina. Jeg vil faktisk også gerne gøre det med lidt stil og ikke mindst så økologisk og fair trade som muligt.

Det tænkte jeg ikke særligt over, da jeg spenderede en større sum på cyklen, som nødvendigvis måtte være en ladcykel, da jeg med mit ene ben ikke kan holde balancen på en helt almindelig jernlady. Cyklen blev købt året efter trafikulykken, hvor jeg udover alle mulige andre skader, mistede mit ene ben. Min protese er godt nok også lavet af stål, men der er ligesom ikke nogle muskler til at holde foden på pedalen. Og balancen, tja, den kunne vist også godt være bedre.

Til gengæld får jeg både balance, fair trade, økologi og lækkert tøj fra A Question Of. Det var helt tilfældigt, at jeg fandt det på ZALANDO, da jeg ledte efter nogle nye T-shirts til mine sportsaktiviteter, som trods mit ene ben både tæller roning, ergometerroning, cykling, svømning og ja, træning af de skrå mavemuskler ved hjælp af min ene krykke.

Det med mavemusklerne vender jeg tilbage til i en anden klumme, lige nu vil jeg bare gerne dvæle ved det lækre danske tøjmærke, skabt i Afrika, og hvor firmaet kan prale af, at de behandler deres omverden, deres medarbejdere og naturen ordentligt. Alle T-shirts er således produceret under gode forhold, de er dyrket af økologisk bomuld og de fine tryk på bluserne er lavet med miljøvenlige farver.

Jeg er faldet for en hel stribe af deres bluser, og ikke kun fordi de bærer navne som Palm, hvilket jo gør dem meget personlige for mig, men simpelthen fordi, de bare ser mega lækre ud og efter min ganske subjektive mening kan bæres af m/k i alle aldre.

Hvis jeg skal klage over noget som helst, så skulle det være det faktum, at der ikke findes en eneste kjole i oversize, som ville passe til mig og min helt nye elcykel, som jeg desværre slet ikke har fået brugt, så meget som jeg ville. Ikke fordi den ikke lever op til en økologisk standard, men ganske simpelt fordi, jeg først nu har fået løst gåden om, hvordan i alverden jeg holder et stålben fast på den fede måde. Så jeg bare kan cykle derudaf. Så jeg kan vise Svogerslev og omegn de velsmagende og politisk korrekte prints, som pryder serien af tøj.

Lige nu sidder jeg og venter på svar fra www.icykel.dk, fra søde Morten, som ikke kun har solgt mig en men hele to elcykler. Svar på, om også hans elcykel er produceret under ansvar. En cykel til mig her i Svogerslev og en til vores blæksprutte i Valby, som kører efter frokost, køber papir hos boghandleren, og cykler på posthuset med bogpakker og sund-forskning.dk magasiner i lange baner.

 Ja, jeg mangler svar fra Morten, men jeg mangler ikke svar på, om jeg fremover vil forsøge at gøre mit bedste for at støtte de firmaer, som lægger sig i selen for at være så ansvarsbevidste som muligt. Hvad enten det er kinesere, afrikanere, eller en etbenet fra Svogerslev. Og med sidstnævnte in mente, at slippe for at se mig køre nøgen gennem Roskilde og omegn.

P.s. nu har jeg fået svar fra Morten, og den er produceret i Kina under ordnede forhold, dog ikke af økologisk jern!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *