Et bedre kolesterol tal med røde ris

Røde ris
 
 
 
Af Kristine Bindslev
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – vinter 2015
 
 
Gærsvampen Monascus purpureus vokser på hvide ris og farver dem røde. Svampen er væk, når du køber røde ris, men den når at efterlade forskellige typer af statiner, herunder monocolin K, som er naturens svar på de syntestiske lova-statiner. Statiner, naturlige eller syntetiske, er meget effektive, når det gælder om at sænke kolesteroltallet. Det gør de ved at hæmme visse enzymer. Men det er væsentligt at holde sig for øje, at kolesterol er et livsvigtigt fedtstof, der har et utal af vitale opgaver i kroppen. Kolesterol er derfor meget omdiskuteret, fordi det spiller en rolle bade i udvikling af, men også i beskyttelse imod, hjertekarsygdomme.
 
 
Kolesterol er livsvigtig
Kolesterol er blandt andet det fedtstof, der forestår transporten af essentielle fedtsyrer ud til kroppens celler, og det er afgørende for, at vi kan få børn og klare dagligdagens udfordrende liv.
 
 
Q10 mangel ved statiner
Det er ofte fremført, at brug af de kolesterolsænkende lægemidler øger behovet for Q10. Det sker, idet Q10 og kolesterol syntetiseres ad samme vej i kroppen, og således vil en kraftig hæmning af syntesen af kolesterol også kunne give mangel på Q10. Q10-mangel opstår ved anvendelsen af høje doser syntetisk statin for eksempel 40-80 mg/dag. Men hvordan er det så med de naturlige statiner, som findes i røde gær-ris? Nyere undersøgelser har vist, at ved de lave doser, man giver i kosttilskud (10 mg monocolin K), er det ikke et problem. Så du kan trygt bruge Lipinorm som en naturlig metode til at sænke kolesteroltallet til et sundt niveau.
 
Lipinorm fra Mezina indeholder røde gærris, som nedsætter kolesteroltallet. Desuden er der tilsat thiamin, som medvirker til en normal hjertefunktion. Artiskokekstraktet i Lipinorm virker ved at udskille kolesterol fra kroppen, så man med Lipinorm påvirker kolesterolniveauet på to måder: ved at nedsætte og udskille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *