Hjælp til springerknæ

 

 

Elsker du at løbe, hoppe, springe, cykle eller i det hele taget at bruge din krop, så har du måske indimellem også haft perioder med ondt i knæene. Heldigvis er det sjældent selve knæskallen, men de store lårmuskler, der laver balladen.

Forebyg og restituer med de nemme øvelser, du kan gøre før og efter din træning. Få lidt ekstra hjælp fra små fine kapsler, og du er godt på vej ud af motionsstien igen.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2019

 

God fornøjelse hele vejen, og husk det nu…

Gå selvfølgelig til lægen, hvis du er i tvivl om årsagerne, men samfundet kan spare mange penge på kikkertundersøgelser, og du kan spare dig selv for mange sygedage og lægebesøg ved blot at spænde kroppen ud og bruge dine muskler korrekt.

 

Tag et par kapsler om dagen og skab støtte til dine led

Får du let ømme eller smertende muskler og led, kan du forsøge med Avosol kapsler, der med sit indhold af specielt fremstillede ekstrakter af avokado og soja kan afværge inflammation og ovenikøbet nedsætte forbruget af smertestillende medicin. I forskningen, som består af flere af hinanden uafhængige studier, indgår mange hundrede klienter med gigt i knæ og hofter.

Du finder de fleste forklaringer i et hæfte, som SUND-FORSKNING har udgivet for et par år siden. Hæftet finder du på www.sund-forskning.dk, søg på ”Avosol og inflammationer – læs hæftet”.

Studierne viser blandt andet, hvordan det er muligt for gigtpatienter at undgå smertestillende medicin, som er vigtigt i forhold til kroniske problemstillinger, da flere midler kan skabe mavesår eller leverproblemer.

 

Ved alle øvelser: Brug også dine mavemuskler, det giver ekstra bonus!

 

Squats op ad væggen

Find en ikke for hård bold, stil dig meget lige foran væggen, og brug bolden til at rulle op og ned, så du mærker et pres på dine lårmuskler.

Stræk af quadriceps – de store lårmuskler på forsiden af låret. Lav et stræk stille og roligt, lad være med at hive hårdt, det giver ikke mening. Mærk det gode lange stræk i musklerne. Har du problemer med balancen, så hold med den frie hånd på ryggen af en stol.

Stræk af hoftebøjerne – og af ileopsoas musklerne, din krop vil elske det.

Indersiden af lårene har også brug for hjælp. Hjælper du din krop her, hjælper du knæene.

Lig på siden og stræk benet lige op med strakte knæ. Ikke overstrakte, bare strakte.

Step op og step ned igen. Så træner og strækker du både lår – og underbensmuskler.

Sid ret i ryg og gør som tændstikmanden her med tæerne direkte mod loftet, så du mærker et stræk af din lægmuskel. Overstræk ikke knæet, gør det, så det føles behageligt.

 

Gentag gerne alle øvelser fx 3 x 10 gange med lidt pause indimellem. Mindre kan også gøre det, men pres gerne dig selv lidt for hver gang. Uden at gå over din tærskel.

 

For alle aldre

Øvelserne hjælper også på hypermobile led i benene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *