Kom i form og lev længere – spil golf

shutterstock_106003157

Nytåret står for døren, og det er tid til at gøre status over 2014 og sætte sig nye, personlige mål for 2015.

 

Hvis et af nytårsforsætterne handler om at komme i form og leve længere, så er der godt nyt til dem, der samtidig kan lide at være ud i det fri og slå til en bold.

Forskning viser nemlig, at det at spille golf øger sundheden betragteligt hos den udøvende. En svensk undersøgelse af 300.000 golfspillere viser, at det at spille golf øger ens levetid med fem år, uanset hvad køn, alder eller social gruppe, man kommer fra. Andre undersøgelser viser ligeledes, at golf to til tre gange om ugen forbedrer både kolesterol- og konditallet, reducerer vægten, samt mindsker taljemål og fedtmasse. Det skyldes, at golf er langt mere end at slentre rundt på en bane og engang imellem slå et slag til den lille hvide bold.

Golfspillet giver udøveren en lav til moderat træningsintensitet – afhængigt af det fysiske udgangspunkt. Men flere undersøgelser viser, at golf er mere anstrengende, end man tror: En golfspiller er således på et højt intensitetsniveau i 60 minutter i løbet af en 18-hullers runde. Under en runde går golfspillere i gennemsnit 11 km. (16.000 trin) og tager 4,5 timer i den friske luft. Den gennemsnitlig puls er på 110 slag i minuttet, og golfspilleren forbrænder ca. 2500 kcal (mænd) eller 1500 kcal (kvinder).

Golf kan spilles af alle, uanset køn, alder og niveau. Risikoen for skader er lille, og kombinationen af præcision og fysisk aktivitet, udfordrer alle udøvere uanset niveau. Man kan finde den nærmeste golfklub på www.golf.dk.

Læs og se mere:

235 thoughts on “Kom i form og lev længere – spil golf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *