Overvægtiges bønner er hørt med kaffebønner

Skærmbillede 2015-07-15 kl. 18.34.39

 

 Tab dig otte kilo på 12 uger. Lyder det som endnu en af de lidt for letkøbte og smarte reklamer, vi dagligt bombarderes med? Det er det ikke. Det er resultatet af et studie foretaget med grønne kaffebønner, som blev offentliggjort for nylig i Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity Journal.

 

Af Kristine Bindslev
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – april/maj 2015

 

I umindelige tider har forskere og overvægtige ledt efter et effektivt våben i kampen mod fedme-epidemien. Grønne kaffebønner kan meget vel være svaret. For ikke nok med, at bønnerne får kiloene til at rasle af, så har forsøgspersoner, der har indtaget grønne kaffebønner og tabt sig betydeligt, hverken ændret kost eller motionsvaner. Oveni den positive tilbagemelding har ingen oplevet bivirkninger af nogen art.

 

Hvordan virker grønne kaffebønner?

Så drikker jeg da bare mere kaffe, tænker du måske. Men det er ikke koffeinen i kaffen, der forårsager vægttabet. Det er et naturligt og aktivt stof, som hedder klorogensyre. Det udmærker sig ved at hæmme blodsukkerstigninger og øge metabolismen. Sidstnævnte brænder fedt af i leveren. Klorogensyre virker altså dobbelt godt, idet det forhindrer fedtet i at lagre sig, og samtidig forbrænder det eksisterende fedtlag. Din almindelig kop kaffe er brygget på ristede bønner, og ristningen gør, at den vægtreducerende egenskab mere eller mindre forsvinder. Grønne kaffebønner er netop u-ristede og fulde af de naturlige stoffer, som sætter skub i kursen mod færre kilo på kroppen. Grønne kaffebønner har i modsætning til almindelig sort kaffe et lavere koffeinindhold, men til gengæld en højere mængde klorogensyre.

 

Næsten halvdelen af danskerne – 47 procent over 16 år – er overvægtige, viser tal fra Statens Institut for Folkesundhed.

 

Kan alle tåle grønne kaffebønner?

Som sagt er der koffein i alle grønne kaffebønne-ekstrakter i varierende mængder, men nogle har mere end andre. En gennemsnitlig kop kaffe indeholder 100-150 mg koffein, og fx Coffee Diet fra New Nordic indeholder et koffeinindhold, der svarer til en halv kop kaffe eller te. Afhængigt af, hvilket mærke du forsøger dig med, kan det anbefales, hvis man er følsom over for koffein, at starte med en lav dosering og så gradvist tage højere doser. På den måde kan du følge med i, hvordan det påvirker dig. Sidst, men ikke mindst, vælg kvalitetskontrollerede kosttilskud, og spring over, hvis du er gravid, får receptpligtig medicin eller har nyreproblemer. Det er værd at bemærke, at da man testede effektiviteten af grøn kaffe ekstrakt på vægttab, var der ikke et eneste tilfælde af bivirkninger i de kontrollerede undersøgelser.

 

16 personer opnåede i gennemsnit et vægttab på 8 kilo på bare tre måneder med grønne kaffebønner..

 

Antioxidant i grøn kaffe beskytter mod fedme

En undersøgelse fra University of Georgia, hvor forskerne netop testede klorogensyrens indflydelse på blodsukkerniveauer, insulinresistens og leverfunktioner på mus, viste, at antioxidanten i grøn kaffe kan reducere negative effekter af overvægt. De negative effekter er bl.a. type 2-diabetes, hjerte-kar-sygdomme og leverproblemer. I løbet af 15 uger fik en gruppe mus højt fedtindhold og klorogensyre samtidig. Forskerne konstaterede, at klorogensyren ikke kun var effektiv i forebyggelsen af overvægt, men også hjalp med at sikre normale blodsukkerniveauer og en sund leverfunktion hos musene. Alt i alt tyder det på, at klorogensyre er en kraftfuld antioxidant, der reducerer inflammation, fedmerelaterede sygdomme og er i stand til at opveje nogle af de negative virkninger af overvægt.

 

Grønne kaffebønner reducerer to almindelige bivirkninger af fedme: øget insulinresistens og akkumulering af fedt i leveren.

 

Resultater ved indtagelse af grønne kaffebønner

 • turbo på vægttabet
 • øget metabolisme
 • 39 % reduktion af kolesterol
 • mindre appetit
 • forholdsvis billigt kosttilskud
 • ingen bivirkninger
 • energi hele dagen
 • stabilt blodsukker

 

New Nordic har netop lanceret Coffee Diet tabletter på det danske marked med gennemtestede naturlige ingredienser for vedvarende og succesfyldt vægttab. Tabletterne produceres i Sverige og indeholder klorogensyre og glucomannan, som har en dokumenteret virkning hos mennesker, der ønsker at tabe sig. Desuden indeholder Coffee Diet B-12 vitaminet, som er vigtig for metabolismen og modvirker træthed.

2 thoughts on “Overvægtiges bønner er hørt med kaffebønner

 • Wow, fantastic weblog format! How lengthy have you been blogging for?

  you make blogging glance easy. The overall look of your website is excellent, let alone the content material!

  You can see similar here sklep internetowy

 • Milf with a need for fresh ! come in and enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *