Strath og Kan Jang, et smukt partnerskab

 

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2018

 

Du har med garanti hørt om Bio-Strath, der nu hedder Strath. Den schweiziske urtetinktur, baseret på gamle europæiske lægeplanter, har hjulpet tusindvis af børn og voksne gennem vinterlige skrantende perioder. Det er ikke bare et godt immun-middel, det hjælper også med at regulere vores evne til at optage næringsstoffer, og de skal bl.a. anvendes til at forebygge fortrædeligheder som forkølelse, bihulebetændelse, lungebetændelse eller andre infektioner. Strath vender vi lige tilbage til.

Tager du også de små tabletter Kan Jang med i dit husapotek og ellers husker en god vitamin- og mineralbalance, kan du meget vel gå gennem efterår og vinter uden sygedage pga. nogle små irriterende vira og et par bakterier, der formerer sig lystigt på bekostning af dit velvære.

En banal forkølelse skal som regel bare have lov til at klinge af efter nogle dage, men for dig, der har gentagne forkølelser, eller for dig, der plages af efterfølgende bronkitis, bihulebetændelse, halskatar eller døjer med alt for mange træthedsdage efter en infektion, kan du lige så godt komme i gang med en investering i dit helbred.

Kan Jang er til alle over 12 år, der skranter, og du kan sagtens tage de små urtetabletter sammen med Strath. Strath kan tages af børn og voksne i alle aldre, og det må du gerne gøre hele efteråret og hele vinteren til langt ind i foråret, mens Kan Jang hører til i det akutte husapotek.

Har du været til læge og sikret dig, at du ikke har en penicillinkrævende sygdom, kan du roligt gå i gang med naturlægemidlet. Spis helt op til 15 stk. af tabletterne, og ja, de er næsten lige så små som p-piller og kan derfor nemt sluges. En almindelig forbyggende dosis er tre tabletter to gange dagligt, men så snart en infektion er på vej, skal der flere til.

Det er to veldokumenterede urter, der er brugt i Kan Jang, og fordi firmaet også har anstrengt sig tilpas for at lave studier på det samlede produkt, er det landet i afdelingen for naturlægemidler.

Andrographis paniculata har ikke noget dansk navn, men pyt med det. Det er en af de droger, der kan prale af at være blandt de bedste til at regulere et immunforsvar. Regulering betyder sådan oversat til almindeligt forståeligt dansk, at det vil optimere de dele af immunsystemet, der trænger til mest hjælp under en akut infektion, men stopper sin virkning, når der ikke er mere at stimulere. Med andre ord fortsætter den stimulerende effekt ikke udover, hvad sundt er, og man behøver ikke at frygte, at immunforsvaret løber løbsk.

Den anden droge i Kan Jang er Eleutheroccocus senticosus, og den har heldigvis et dansk og meget nemt navn, nemlig russisk rod.

De går hånd i hånd, når de skal hjælpe et svækket immunsystem, som meget vel kan skabe træthed ud over det sædvanlige. Igen: Gå til lægen, hvis du er i tvivl om dine symptomer, men ellers er det bare nemt at bruge Kan Jang.

I øvrigt er det ikke mindre end ni studier med i alt 1.600 personer, som er gjort forskellige steder i verden. Alle var forkølede, halvdelen af dem fik snydekapsler, og der var ikke noget at tage fejl af: Forkølelsen i den aktive gruppe var mindre generende og stoppede flere dage før kontrolgruppens.

Andre forsøg har vist, at der er 80 % færre sygedage hos Kan Jang-tabletspisere end hos andre!

 

Strath styrker sarte sjæle og sarte slimhinder

Da ivrige urtelæger i Tyskland og Schweiz gik sammen om at skabe en eliksir, et tonikum, eller med mere nudanske ord en god blanding af naturlige planter, så vidste de ikke, at de samtidig skabte en verdensomspændende succes eller et produkt, der åbenlyst virker på mange forskellige tilstande i kroppen.

De mange urter, som indgår i Strath, bliver bragt sammen med gær i store lukkede kar. Når gæren ikke længere kan åbne cellevæggene på de små standhaftige urter, så forsvinder gæren af sig selv, og tilbage har du en tinktur fyldt med aktive stoffer. Og som det er så herligt med urter: De indeholder ikke bare ét aktivt stof hver især, men en hel stribe af komponenter, der sammen bidrager til regulering af kroppens organer. De første Strath-produkter så dagens lys for 57 år siden, og stadig den dag i dag er opskriften den samme som dengang. For at forsvare så gammelt et produkt, om det nu også har de egenskaber, man så hos tusindvis af brugere, sørger moderne forskere for at lave nye studier. Nogle i reagensglas andre på mennesker fra vidt forskellige lande.

Strath virker således både på børn, unge og voksne – ja, selv på dyr, hvor dråberne hos også de firbenede populært sagt vitaliserer cellerne. Det skaber større evne til at optage næringsstoffer, regulere organer og organsystemer, og mange kan berette, at vinterens trælse forkølelser og andre trakasserier er blevet væk i alle de år, man har husket Strath til hele familien.

 

Faktaboks

  • Akut bihulebetændelse – varighed mindre end 12 uger
  • Kronisk bihulebetændelse – varighed længere end 12 uger

(Kilde: sundhed.dk)  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *