Rastløse ben ødelagde min søvn i årevis

søv

 

En engelsk kvinde har levet med det meget ubehagelige syndrom ”Rastløse ben” i 40 år, som gjorde hendes liv til et total mareridt, med ben der ‘spjættede’ dag og nat. Hun har prøvet mange ting i årenes løb med ringe eller ingen lindring, indtil hun prøvede Bio-Magnesium.

 

Baggrund
Fru Sandra Duckworth (sidst i halvtredserne) bor i Poulton Lancashire. Hun er enke med 3 børn, hvoraf én stadig bor hjemme. Hun arbejder hjemmefra hvor hun deltager i velgørenhedsarbejde til fordel for et lokalt dyreinternat for pindsvin ledet af hendes søster.

Fru Duckworth har levet med uro i benene siden hun var teenager. Som ung kvinde indebar det, at socialt samvær var svært. Hun kunne ikke sidde stille. At tage til udstillinger eller at gå i biografen med vennerne var umuligt på grund af at hendes ben nærmest levede deres eget liv.

Efter at hun blev gift, gjorde småbørnspasning og en snorkende mand det vanskeligt at få tilstrækkeligt med søvn, og de rastløse ben gjorde en god søvn umulig.

 

Medicin uden effekt
Sandra var meget bevidst om sin situation som hun anså for alt for triviel og pinlig til at forelægge for en læge. Da hun endelig søgte hjælp, kom hun med i et tolv ugers forsøg med noget medicin, der ikke havde nogen effekt bortset fra at forårsage en konstant kvalme.

 

Bio-Magnesium
Sandra spurgte sig for og blev anbefalet det vigtige mineral magnesium. Hun prøvede en række mærker, herunder magnesiumspray, men uden virkning. Til sidst stødte hun på Bio-Magnesium, som indeholder en kombination af tre forskellige magnesiumsalte.

 

Om magnesium
Magnesium er et alsidigt mineral, der er involveret i over 300 enzymprocesser i kroppen og som katalyserer væsentlige stofskiftereaktioner. Magnesium er særlig vigtigt for hjertets pumpefunktion og for musklernes normale funktion, for afsendelse af nervesignalstoffer, for forbyggelse af blodpropper og generelt som en del af kroppens energiforsyning.

Mange får for lidt magnesium fordi de spiser for mange forarbejdede, magnesiumfattige fødevarer, og når vi drikker alkohol, drænes kroppens lager af magnesium også. I kosttilskud forekommer magnesium i forskellige kemiske former, og der er stor forskel på, hvor godt de optages i kroppen.

 

En fredfyldt søvn – omsider
Efter at være begyndt på Bio-Magnesium bemærkede Sandra, at hun kunne ligge i sengen og se tv for derefter at falde i en fredfyldt søvn. Før da levede hun med frygten for at blive holdt vågen og være nødt til at gå rundt meget af natten.

 

Kilder:

 

Om Rastløse ben (RLS)
Rastløse ben er et syndrom, dvs. en samling af flere klinisk genkendelige symptomer. Syndromet beskrives ofte som en kriblende fornemmelse eller elektriske stød der forårsager urolige eller spjættende ben. Angreb kan forekomme hvert 10.- 60. sekund med forværring om aftenen, når personen hviler eller ligger ned. Nogle gange påvirkes armene også. Anfald der opstår under søvnen bemærkes ikke altid.

RLS ses sjældent hos personer under 30 år. Hyppigheden af angreb stiger med alderen. Nogle oplever kun RLS ved sengetid, mens andre oplever det dag og nat. De fleste oplever de værste symptomer om aftenen og de mildeste om morgenen.

Der synes at være en forbindelse mellem livsstil, den generelle helbredstilstand og hyppigheden af RLS angreb. Folk der lider af blodmangel, diabetes, nyreproblemer, hjerteproblemer, åreforkalkning, nervøse sygdomme, overvægt, og rygere samt mennesker, der ikke udøver har en øget risiko for at udvikle RLS.

Årsagen til RLS er ukendt. Hos omkring 1/3 af de berørte personer er lidelsen arvelig. Symptomerne menes at stamme fra spasmer i arteriernes vægge. I nogle tilfælde kan årsagen være vitamin-og mineralmangel, elektrolyt-ubalancer eller væskemangel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *