Tre trin til sport før, under og efter

Præstationer sport
 
 
Miniguide til dig der dyrker sport:
 
Uanset om du er bidt af en gal løbesko, elsker at padle løs i kano, lystigt danser rumba eller løfter jern i fitnesscentret, så vil du have glæde af målrettede tilskud for at optimere din udholdenhed, performance og restitution. I kapløbet om at yde sit bedste vinder tre nye produkter frem.
 
 
Af Kristine Bindslev
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sundforskning – oktober-november 2016
 
 
Som sportsudøver eller motionist spiller kosten en afgørende rolle for præstationsevnen. Det har man taget hensyn til i tre nye kosttilskud. Et, som øger udholdenhed, et, som hjælper kroppen med at restituere – og et, der bidrager til at forebygge skader. Metabolic Action, Workout Recovery og Athlete Omega er specielt udviklet til at supplere behovet for optimal ernæring før, under og efter træning. Med trekløveret skaber både elitesportsudøveren og hverdagsmotionisten de bedste betingelser for en målrettet forbedring af deres indsats samt forebygger eventuelle skader.
 
 
Forøg din energi med rosenrod, fyrrebarkekstrakt og solbær
 
En god udholdenhed kræver flere ting. Først og fremmest er en høj maksimal iltoptagelse og et godt kondital en forudsætning for god udholdenhed, men hvad kræves der mere? Måske et tilskud af Nordens ginseng, rosenrod, fyrretræs-bark, solbærekstrakt og magnesium står øverst på sejrsskamlen, når det gælder om at få mere energi og overskud. Vi ved at rosenrod har god effekt ved fysisk ydeevne og udholdenhed. Men to undersøgelser peger endvidere på, at sol-bærekstrakt og pycnogenol fra fyrretræsbark mindsker træthed og øger sportsresultaterne. Ni trænede cyklister fik i et forsøg enten placebo eller pycnogenol fire timer før et løb. Pycnogenolgruppen cyklede i snit 80 sekunder hurtigere end placebogruppen.
 
 
Det er fedt at dyrke motion
 
Og fedt skal der til. Uanset om du dyrker udholdenhed eller styrketræning, er det en god idé at huske at få et tilskud med et højt niveau af omega-3-fedtsyrer. Men mange atleter og folk, der går op i træning, glemmer ofte at få nok omega-3 fedt. Folk, der træner meget, har ofte deres fokus på kulhydrater og proteiner og glemmer i processen at spise nok fedt, så de får de nødvendige mængder essentielle omega-3-fedtsyrer. Mangel på fedt belaster dit hormonsystem, så kort kan det siges.
 
 
Efter sport skal kroppen sunde sig
 
Restitution er helt afgørende, hvis du forsøger at forbedre din form. Restitution handler om at give kroppen en hvileperiode, hvor den kan sunde sig og samle kræfter til næste træningspas. Først under restitutionen bliver kroppen stærkere. Under træningen nedbryder du nemlig kroppen og udsætter den for oxidativ stress. For at komme ovenpå igen skal din krop have tid og næring til genopbygningen. Når den får det, er den nemlig så smart indrettet, at den superkompenserer og bliver endnu stærkere, end den var før træningen. Det betyder, at den kan klare en lidt større udfordring næste gang.
 
Sports Nutrition udviklet af New Nordic er en sportsserie baseret på naturlige og rene urteekstrakter, vitaminer og mineraler, som er beregnet til at booste muskler og give kroppen mere styrke, bedre udholdenhed og  hurtigere restitution.
 
Serien består af tabletter og kapsler med indholdsstoffer, der på kort tid når ud til kroppens præstationsskabende celler i muskler, kar, led, organer og nervebaner. Produkterne kan indgå individuelt eller samlet som en del af din daglige kost- og træningsrutine.
 
 
Metabolic Action:
 
Er sammensat af fyrretræsbark, solbærekstrakt, magnesium, rosenrod og løvstikke. Det er især løvstikke, der fortjener ekstra opmærksomhed, for med sit høje indhold af det aktive stof quercetin kan det gøre en stor forskel for den meget aktive sportsudøver. For alle former for aktivitet på motionsplan eller eliteplan udvikler et væld af frie radikaler, der fx kan bombardere dit muskelvæv, dine blodkar og ja alle dine organer, og her ved man, at quercetin kan gøre en stor forskel. Du finder stoffet i stort set alle frugter og grøntsager, men et særligt højt indhold i løvstikke, som udgør en vigtig del af Metabolic Action.
 
 
Athlete Omega:
 
Er et supplement til Methabolic Action og Workout Recovery og indeholder omega-3, vitamin E og D. Sammensætningen er tænkt som hjælp til den generelle restituering og forebyggelse af skader. Omega-3 er vigtig for rigtig mange processer i kroppen som fx vores hormoner, kredsløb og beskyttelse af vores celler. EPA og DHA bidrager til normal hjertefunktion. Vitamin D bidrager til vedligeholdelse af normal muskelfunktion. Vitamin E bidrager til at beskytte cellerne mod oxidation. Vitamin E bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativ stress.
 
 
Workout Recovery:
 
Er sammensat af gurkemeje, C- og D-vitamin og magnesium. En sammensætning som genskaber kroppens balance efter træning og belastning af musklerne. Ingredienserne nedsætter stresspåvirkninger som oxidativ stress, modvirker kramper og syreophobninger og beskytter mod varige skader. Gurkemeje hæmmer inflammationer i især musklerne og mindsker dermed smerten.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *