Vil du have smuk hud, så flyt på landet

 

 

Forlad din lejlighed i byen, og flygt ud på landet, hvis du vil undgå rynker, trist hud og tidlige aldringstegn. Den partikelbårne luftforurening er slem i byen – det ved vi! Vi ved også, at de frie radikaler, som dannes i store mængder af forurenet luft, beskadiger hudens bindevæv og danner rynker i huden.

Men der er gode nyheder – du behøver ikke pakke kufferten og flytte ud, hvor der er MEGET langt til din næste kop Americano for at bevare en smuk hud. ”Anti-pollution complex” er det nye sorte inden for hudpleje, og kombinationen tager kampen op mod hudens største fjender.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – december 2017/januar 2018

 

”Smog alert in big cities”.[1] Hold vejret, når du tager cyklen ned ad H.C Andersens Boulevard i København, da den massive luftforurening kan have sundhedsskadelige effekter på dine luftveje. Så længe kan du nok ikke holde vejret, og det skal da også nævnes, at selvom du inhalerer meget forurenet luft, når du motionerer, så er den motionsrelaterede sundhedsgevinst større end den negative effekt, når du inhalerer luftforurening.

 

Forvirret?

Hvorfor skriver I nu om luftveje, når artiklen skal handle om, hvordan jeg kombinerer bylivet og samtidig bevarer en smuk hud? Ganske enkelt for at give stof til eftertanke, så vi alle hver dag tænker over, hvordan vi kan bidrage til at gøre byerne mindre forurenede, og det gør vi jo blandt andet ved at blive ved med at cykle frem for at tage bilen. Og nu tilbage til hudpleje!

 

Luftforurening speeder hudens aldringsproces op

Huden er vores største organ og er konstant udsat for negative og ødelæggende miljømæssige påvirkninger, ofte uden beskyttelse. Mikroskopiske partikler fra bilos, skorstene og anden form for luftforurening – vi ser dem ikke, men partiklerne sætter sig i huden, hvor tøjet ikke dækker – som oftest i ansigtet. Hudens reaktion på de miljømæssige påvirkninger kan være rødme, urenheder, tørhed, og mange oplever en generel øget sensitivitet i ansigtet. Luftforurening og UV-stråler danner de omtalte frie radikaler. Frie radikaler kan forårsage megen ballade for din hud – tidlig aldring, tør hud, pigmentpletter og andre triste ting for dit udseende.

De frie radikaler er molekyler, som er kemisk ustabile. For at opnå stabilitet kobler de sig på et stof og oxiderer, altså ødelægger det. Kroppen forsvarer sig mod de frie radikaler ved hjælp af antioxidanter, som er en række vitaminer, mineraler og aktive plantestoffer. Antioxidanterne fanger den frie elektron eller hele radikalet, så den ikke kan skade kroppens væv.

 

Alger – et hav af antioxidanter!

Otte styk maki og en tangsalat, tak! Vent lige med at løbe ned til din lokale sushi-pusher, indtil du har læst færdigt om, hvad alger kan ud over at smage fantastisk, være sprængfyldte med næringsstoffer, – ja, faktisk så overvældende mange, at du som vegetar og veganer får rigeligt med aminosyrer og omega-3-fedtsyrer, når du indtager alger.

 

Alger er nemlig også de nye darlings inden for hudpleje.

Du gør din hud en stor tjeneste, både når du spiser dem og smører dem på huden. Der findes mange forskellige former for alger. Spirulina er en blåalge, som gør underværker for din hud, da de tilfører fugt og virker opstrammende. De indeholder flere forskellige antioxidanter som blandt andet betacaroten, E-vitamin og C-vitamin og desuden mineraler som zink og kobber og fedtsyren gammalinolensyre.

Især antioxidanterne betyder meget for, at hudens celler fornyer sig og ikke ældes for tidligt. Gammalinolensyren giver huden et stærkt immunforsvar. Alger er tilmed antibakterielle, de har en immunregulerende virkning og er samtidig afgiftende og afbalancerende på cellestofskiftet.

 

Alger er de nye darlings inden for hudpleje. Spis dem, og smør dem på huden.

 

Fugt huden, og bliv boende i byen

Huden skal tilføres fugt både indefra og udefra. Drik vand! Vand transporterer vigtige næringsstoffer til cellerne i kroppen og skyller affald væk fra cellerne. Hudceller, som er velforsynede med vand, er med til at holde din hud blød og fugtig. Men når din hud konstant udsættes for udefrakommende påvirkninger som frie radikaler og temperaturskift, så er det essentielt, at du også påfører fugt!

Det er ikke nok bare at smække noget ansigtscreme på, især når vinterkulden river i ansigtet, og huden danner en sandpapirslignende barriere. Serum kan være noget af det mest effektive, du kan pleje din hud med – den rigtige serum vel at mærke.

Hydro Effect Serum fra Lavera er baseret på en så let formular, at den trænger igennem hudens barriere og plejer i dybden. Den indeholder ”Anti-pollution Complex”, som er en unik sammensætning af blandt andet naturlig hyaluronsyre og økologisk aloe vera og den skønne økologiske spirulinaekstrakt. Det er en koncentreret serum, som beskytter hudcellerne mod negative miljømæssige påvirkninger og beskytter mod frie radikaler.

 

Good news – du behøver ikke flygte ud på landet! Drik vand, plej din hud, tag en cykeltur gennem din by, og smil til verden.

 

Din hud udsættes konstant for udefrakommende påvirkninger som frie radikaler og temperaturskift. Det er derfor essentielt, at du påfører fugt både indefra og udefra.

 

[1] luftforureningsalarm i de store byer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *