Vand > H2O

vand_1

 

Vand er et gådefyldt levende væsen, som nærer alt levende og en vigtig bærer og formidler og tilmed skaber af energi.

 

Af Kåre Netterstrøm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning.dk – julen 2011

 

I vores krop foregår en masse fint afstemte kemiske og biologiske processer, der baserer sig på vandets naturlige egenskaber. Vores velbefindende afhænger af den udveksling af energi i kroppen, og denne udveksling er afhængig af vand, og ikke mindst af kvaliteten af det vand, vi indtager. Vandets kvaliteter er derfor noget, vi alle er afhængige af og bør forholde os til. Men hvad er vandkvalitet, og har vand i sig selv egenskaber, som vi ikke er klar over? Og hvilken rolle spiller vandkvalitet for kroppens helbredstilstand?

 

Ny Viden om Vand
De seneste 20 års forskning og erfaringer har rykket ved vores opfattelse af vandkvalitet. Førhen var man udelukkende interesseret i vandets indhold af mineraler, bakterier og udefrakommende kemikalier. Nu er man også blevet klar over, at vandets fysiske struktur er meget afgørende for kvaliteten. Vandets struktur er en betegnelse, som dækker over, hvordan molekylerne forbinder sig i klynger, vandets fysik. En af de enkleste metoder til at anskueliggøre vandets struktur er de krystaller, som danner sig, når man fryser vand. En af de forskere, som har beskrevet og fotograferet iskrystaller, er Dr. Emoto, som i sin bog ”de skjulte budskaber i vand” dokumenterer, at smuk musik, kærlig tale og bøn skaber flotte iskrystaller.

Vores krop består af ca. 70 % vand, og det klart, at også vores kropsvæsker krystalliserer sig i en eller anden form under påvirkning fra sindet, sjælen og vores omgivelser. Mange forskere siger, at vand fungerer som et ”USB-stik”, der optager og afgiver information fra omgivelser, og at det netop er vandets strukturer, som gemmer og videreformidler disse informationer.

 

Grander vand
Mange succesrige tiltag inden for ”strukturering” af vand har haft den ulempe, at det har været svært at måle nogle eksakte forskelle i vandets egenskaber, efter at det er behandlet. Men den Østrigske naturforsker Johan Grander opdagede for 20 år siden en metode, som har revolutioneret forståelsen for strukturens betydning. Han har skabt en metode til at ”vitalisere” vand ved hjælp af frekvenser fra ”informationsvand”, som er indkapslet i forskellige typer enheder som brugsvandet kommer i indirekte kontakt med. I starten blev Johann Grander latterliggjort, men i dag har han modtaget den højeste æresbevisning fra det Østrigske videnskabsministerium.

Grunden til denne æresbevisning skal ses i det faktum, at vand som er blevet ”vitaliseret”, og dermed forbedret i sin ”struktur”, udviser nogle yderst nyttige og interessante egenskaber: Det kan rense sig selv, bl.a. fordi gavnlige bakterier, som fx mælkesyrebakterier, arbejder hurtigere – vandets bakteriologiske immunforsvar bliver simpelthen stimuleret og aktiveret. Resultatet er helt unik vandkvalitet, en kvalitet som vand på nogle områder besidder, når det kommer igennem forskellige mineraler på vejen op til naturlige helbredende kilder. Forskerne har desuden konkluderet, at immunforsvaret bliver væsentligt styrket på en lang række parametre, når dyr og mennesker indtager vitaliseret vand.

 

Erfaringer med Vitaliseret Vand
Vand-vitaliseringen har opnået en ret stor udbredelse og anvendes af private, landbrug, serviceerhverv og landbrug i hele verden. Det startede faktisk med, at Johan Grander delte vandet ud i den lille landsby, hvor han boede. Folk kom tilbage til ham med fantastiske historier om smerter, hudproblemer, gigtproblemer og mange andre helbredsproblemer, som var voldsomt i bedring eller helt forsvundet. Så lavede han et system, så folk selv kunne vitalisere deres brugsvand. Derfra har det stort set bredt sig fra mund til øre til hele verden.

Herhjemme har mange tusind mennesker og virksomheder gjort gavn af Grander metoden. På facebook (søg på Grander Vand) er der folk, som skriver om deres helbredserfaringer, og på den danske hjemmeside kan man bl.a. læse om resultater fra landbruget og industri-virksomheder som Haldor Topsøe, Dykon, Flensted, Tican, Louis Poulsen og Danisco…

 

Vandterapi
De resultater, som er opnået med vitaliseret vand, har anskueliggjort, at der er en sammenhæng imellem vandets struktur og biologi og kemi, og at disse faktorer spiller ind på hinanden. Resultaterne sætter vandterapien i et helt nyt spændende lys. Fra gammel tid har man vist, at vandterapi på ganske forunderlig vis har løst og lindret en række symptomer og ubalancer.

Med vitaliseret vand i huset har du vand, som smager blødere og rundere, du har simpelthen lyst til at drikke det. Du har et ”redskab”, som forædler brugen af vandterapi i hjemmet: varme og kolde bade, dampbade, vand – saltterapi mv. De gode gamle og effektive metoder får nyt liv, og din krop, som er 70 % vand, vil elske vand med naturlige og livgivende egenskaber.

One thought on “Vand > H2O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *