Det er efterår, det rusker i de bare grene og det er tid til mad med ekstra smæk i. Her er den sunde udgave af den velkendte Chili Con Carne.
Af Caroline Fibæk
Opskriften blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – efterår 2013
Chili Sin Carne
En rigtig vinterret som varmer godt i de mørke vintermåneder. Mætter godt og sætter samtidig gang i kredsløbet.
Udstyr: Blender
Til 1 person
1 avocado
3 soltørrede tomater
2 store tomat
4 tørrede abrikoser
1 fed hvidløg
1 spsk rå kakao
½ rød perberfrugt, hakket i tern
½ gul peberfrugt, skåret i tern
1 gulerod, skåret i tern
1 spsk frisk oregano, hakket
¼ stk squash, i terninger
½ stk majskolbe, kernerne
½ tomat i tern
1 spsk olivenolie
1 tsk limejuice
½ tsk cayenne eller et lille stykke frisk chili – efter smag
Salt – efter smag
Sådan gør du:
Blend tomater med den halve avocado, soltørret tomat, rå kakao, olivenolie, limejuice, hvidløg, og abrikoser. Tilføj krydderierne og blend igen. Snit perberfrugter og løg og hæld dem i en skål og bland med chilipureen du lige har blendet. Hak den anden del af avocadoen og tilføj de hakkede tomater, guleroden, squash og majs. Server evt med creme cheese på toppen. Har du brug for mere substans kan du tilføje solsik-kekerner eller spirede vilde ris til retten.
Bogen 42°Raw er fyldt med rå, plantebaserede ingredienser, som er både gluten- og mælkefri. Det er den bæredygtige filosofi bag raw foods køkken.
Indmad, frokost, aftensmad, mellemmåltider og lækre desserter, og hver enkelt servering er farverig, sprød, indbydende, smagfuld og pakket med næring.
Kast dig over mandelmælk, grønne smoothies, juicer, chiagrød, farvefyldte salater, wraps, dressinger, pasta, kraftfulde urter, spiselige blomster og udsøgte desserter og vid, at du lever bæredygtigt og i overensstemmelse med din krops behov.
42°Raw er lækker og ufanatisk raw food, og mange af retterne egner sig fortrinligt som tilbehør og kulinarisk inspiration til en smuk og grøn tallerken i hverdagen. Kan købes hos boghandlere over hele landet.