Et nyere forsøg fra Japan har vist, at en kop kaffe om dagen nedsætter risikoen for leverkræft, mens et andet forsøg ikke har kunne vise, at kaffe nedsætter risikoen for tyk/endetarmskræft. Det sidste nye forsøg, denne gang fra Grækenland, viser tilsyneladende, at kaffe fremmer stivheden i aorta – hoved blodåren fra hjertet, som fører blodet ud til resten af kroppen. Men grækerne, italienerne og franskmændene, som alle drikker kaffe, lider ikke af flere hjertekarsygdomme i forhold til danskerne – tværtimod. Så mon der ikke er mange andre forhold, der afgør, om man har en øget risiko for hjertekarsygdomme, der er vigtigere end kaffe? For eksempel stress, motion, antioxidanter og andre stoffer i kosten?
Referencer:
Vlachopoulos C, Panagiotakos D, Ioakeimidis N, Dima I, Stefanadis C.Chronic coffee consumption has a detrimental effect on aortic stiffness and wave reflections.Am J Clin Nutr. 2005 Jun;81(6):1307-12.