Når et par urter i den rette mængde kan virke som smertestillende middel

 

 

Heldigvis vrimler det med nye studier på smertestillende naturlige midler. For har du kroniske smerter, så må og skal man finde nogle holdbare løsninger.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – julen 2014

 

En Panodil i ny og næ. En Ipren en gang imellem. Bliv ved med det. Men har du kroniske smerter i dine muskler og dine led, lider du af nakke-hovedpine, kroniske rygsmerter, ømme knæ, dårlige hofter, ondt i fingerled, albuer, ja, overalt, hvor der findes led og muskler, så må og skal du finde nogle andre løsninger end brugen af alment smertestillende medicin. For de er kendte for både at kunne belaste leveren, give mavesår og i det hele taget gøre mere skade end gavn – sådan over måneder og år.

 

Et dansk firma bag et nyt funklende studie

Studiet er specielt, fordi den svenske forsker, Lars Lindmark, helt bevidst har valgt at forsøge at undgå den velkendte placeboeffekt. Man ved fra kliniske studier, at blot det, at du taler med lægen eller terapeuten om dine skavanker og får ordineret nogle tabletter, kan skabe en følelse af ro, tillid og tryghed, og eventuelle snydekapsler (placebo) vil faktisk virke ret så godt. Det undgår man delvist ved brug af en upersonlig og kold computer.

 

Her har brugerne af Zincuflex kun talt med en computer

55 deltagere (34 kvinder, 21 mænd) oplyste til computeren, at de har kroniske problemer med led- og muskelsmerter bl.a. på grund af slidgigt. De blev efterfølgende udvalgt til at deltage i forsøget, som forløb over 12 uger. De skulle svare på en række spørgsmål i begyndelsen, efter fire uger og igen efter otte og tolv uger. Efter fire uger skulle alle deltagere nedsætte dosis fra to kapsler til en kapsel.

 

Et fint resultat – og ganske uden bivirkninger

47 af deltagerne gennemførte alle 12 uger, og man så, at deres smerter blev reduceret allerede efter fire uger med hele 25 %, efter otte uger var det 33 % og efter 12 uger var smerterne nedsat med 26 %.

 

Et unikt produkt med høj optagelighed

Ingefær (Zingiber officinalis) og gurkemeje (Curcuma longa) er hver især begge kendte droger til smerter i muskler og led. Givet sammen, og tilsat lidt C-vitamin, opstår der en synergieffekt, hvor urterne støtter hinanden i at skabe optimal inflammationshæmmende virkning i muskler, sener og led. Ved at lave en særlig ekstraktion af de to rødder har man set en effekt opstå, som kan være op til 100 gange stærkere end ved kun at bruge rødderne i madlavningen.

 

Studiet viser, at en kapsel er nok! Men start gerne med to kapsler i en måned, så du får sat optimal gang i den smertedæmpende virkning.

 

Flere oplysninger hos

Lars Lindmark, DrMedSc (PhD)

Nordic Phytotech AS Denmark

lars.lindmark@telia.com

 

eller hos Medic Danmark

Tlf: +45 4611 6669