Hjælp kroppen året rundt

 

 

Nu er det jul igen, hvilket for mange kan betyde nærmest stresslignende symptomer, for andre betyder det hygge og lidt for meget god mad. Så kommer januar, hvor kroppen chokeres med løbeture og slankekure, så nytårsfortsættet kan gå i opfyldelse. Lyt til kroppens signaler, så både julen, nytåret og alt derefter bliver en god oplevelse for hele dig.

 

Af Bennedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i sund pause en del af magasinet sund-forskning – december 2019/januar 2020

 

Skru ned for julestressen med ekstra magnesium

Julen er hjerternes tid, men det er så sandelig også den tid på året, hvor blodtrykket stiger, og der bliver stresset over, hvad der skal spises, hvem julen skal fejres med, og hvor det hele skal foregå. Er der noget stress lægger beslag på, er det magnesium, så gør dig selv en tjeneste og sørg for, at depoterne er fyldt op. Med Bio-Magnesium får du 200 milligram magnesium med hver tablet i en letoptagelig form. Præparatet hjælper både dine nerver og muskler med at fungere normalt – også i situationer, hvor du bliver sat lidt på en prøve.

 

Undgå influenza i juleperioden

De kolde måneder er kendt for at være influenzasæson, og det er der en god grund til, siger eksperterne. Det er nemlig i vinterperioden, at folk har tendens til at mangle det vigtige D-vitamin, som blandt andet er med til at holde immunforsvaret på tæerne. D-Pearls indeholder biologisk aktivt D3-vitamin i en specialudviklet olie, som sikrer, at vitaminet effektivt optages i blodet. Præparatet findes i tre varianter: 20, 39 eller 80 mikrogram i hver kapsel.

 

Til mors og fars led

Når nytårsfortsættet skal skydes i gang, og løbeskoene skal på, så pas på dine led. Det er inflammatoriske processer, der sætter gang i nedbrydningen af det brusk, der beskytter vores led mod fx smerter. Det miljø vi har i tarmene med mikrobiotiske mikroorganismer på godt og ondt og forskellige mindre gode fødevarer, er den mest sandsynlige faktor, der kan trigge vores immunforsvar til at lave en inflammation, som kan nedbryde vores brusk.

NDS EZY Move er specialudviklet til at styrke brusk og derved sunde led  hele kroppen. Det indeholder både specifikke bioaktive kollagen 2-peptider, probiotiske bakterier samt præbiotika, mineraler og enzymet amylase.

 

Førstehjælpen er på vej

Findes der noget mere irriterende end en forkølelse eller influenza? Sikkert. Men hvorfor lade træthed, tunghed i hoved og krop, slim i bihuler og øm hals styre dit efterår, når der findes en stribe af muligheder… endog rigtig mange muligheder. Vi forsøger at skille dem ad og fremvise de bedste. Når du mærker det allerførste tegn på, at kroppen er angrebet af en lille irriterende forkølelsesvirus, skal du sætte ind med det samme, for en virus, der først har fået lov til at invadere kroppen, kan tage timer og dage at slippe af med igen. Kroppen er fantastisk og kan håndtere en stor stribe af alverdens vira, så du behøver ikke ligefrem at panikke, men hvorfor ikke få støtteterapi gennem kosttilskud og hurtige køkkentips, så du både får færre symptomer og afkorter sygeperioden. Som en absolutte førstehjælp kan du fx kigge lidt ekstra på Kan Jang.

 

Tid til hovedrengøring

Når kalenderen viser januar, tænker mange udrensning! Derfor skal du lære fire urter at kende, så du er klar til udrensning og til at komme tilbage til din sunde livsstil. Marietidsel er måske den mest kendte urt til udrensning. Leveren er din krops store udrensningsorgan, og marietidsel er god til at understøtte leverens funktion. Marietidsel indeholder desuden silymarin, som binder sig til leverceller og forhindrer skadelige kemikalier i at komme ind i cellerne. Artiskok er den anden vigtige fordøjelsesurt. Dit galdeflow fremmes, hvilket er essentielt for en god fordøjelse. Tilsammen kan marietidsel og artiskok forbedre din daglige lever- og galdefunktion. Cikorierod indeholder stoffet esculetin, somkan beskytte leveren mod forgiftning. Endvidere indeholder cikorieroden sukkerstoffet inulin, som virker gavnligt på fordøjelsen. Du finder urterne i Bio-Drain fra New Nordic, som er en alt-i-en tablet. Du får også urtesammensætningen og loppefrøskaller samtidig med, at produktet indeholder magnesium og cholin, som sørger for udrensning gennem fordøjelse, lever, galde, lymfe og nyrer. Tag Bio-Drain-tabletterne i fire til seks uger to gange om året.

 

Dine knogler lider under stress

De knoglenedbrydende celler i knoglerne hedder osteoklaster, og de knogleopbyggende knogleceller hedder osteoblaster. De stimuleres af forskellige hormoner, kosten, miljø og livsstil. Langtidsstress og langtidsstresshormonet kortisol øger knogletabet. Derfor er en knoglesund livsstil en afstresset livsstil, da vores tarme er i kontant kommunikation med vores knogler. Bestemte stammer af probiotiske bakterier til knogler findes i produktet NDS Probiotic OsteoCare.

 

Mere energi

Føler du dig udbrændt? Ville du ønske, at du havde lidt mere energi til at hjælpe dig igennem dagen? Så er Bio-Quinone Q10 en både naturlig og effektiv løsning, som flere og flere vælger. Coenzym Q10 er et vitaminbeslægtet stof, som alle celler i kroppen behøver for at danne Q10, men denne evne aftager med alderen, og så begynder energiniveauet langsomt at dale. Her kan Bio-Quinone Q10 hjælpe ved at kompensere for det aldersbetingede tab af det vigtige stof. Præparatet indeholder den veldokumenterede Q10-formulering, som i talrige undersøgelser har vist at have både god optagelighed og effekt. Hver kapsel indeholder 100 mg coenzym Q10 i sojaolie.

 

Hold dig varm, bevæg dig

Opvarming er kodeordet, og det kan du såmænd gøre med let motion gennem hele dagen – med andre ord: Bevæg dig! Al bevægelse tæller – også den hvor du sidder ned og strikker.

Brug varme urteteer og varme krydderier i din mad. Af urteteer skal du blot vælge efter smag. Natur Drogeriet har en hel stribe af muligheder. Kig fx efter kanel, kardemomme, ingefær, chilli eller bare varmen fra teen – krydderierne kan du også hælde i et varmt fodbad, hvor mange af de aktive stoffer breder sig op gennem kroppen. En vidunderlig måde at stoppe en begyndende irritation fra kroppens immunforsvar.

 

Er der styr på familiens affaldssortering?

Leaky gut betyder, at tarmens sunde sorteringsfunktion er mistet. Tarmens indholdsstoffer bliver optaget i mellemrummet mellem tarmcellerne, og det giver adgang ind i systemet for ikke-færdigfordøjede fødevarer, toksiner og uønskede mikroorganismer. Det giver inflammation, allergiske kostreaktioner og autoimmune sygdomme. Immunforsvaret skal nemlig reagere på alt, der trænger uretmæssigt ind i kroppen. Probiotika med bakterier specielt udvalgt til at reparere leaky gut finder du i produktet Probiotic Leaky-G.

 

Husk at fylde op i dit husapotek

I det akutte husapotek kan du sagtens have Urte-Pensil, Kan Jang, C-vitaminer og Immiflex til immunforsvaret stående og bruge hele molevitten på en gang. Du kan fordoble dosis af dem alle ved en akut infektion, og jo før du går i gang, jo bedre.

 

Bevar overblikket i en travl tid

Novasel som er kendt for sin forskning ud i Eye-Q, har nu også Keen Mind på hylden. Bag produktets navn gemmer sig en af Indiens aller bedste planter til at få små, store og gamle hjerner til at fungere bedre. Man bliver bedre til at koncentrere sig, huske stort og småt, og faktisk kan alle (ingen hentydning til mænd) bedre multitaske – altså jonglere med flere opgaver på én gang. Der opstår hos de fleste, der bruger Keen Mind et sådan roligt overblik blot ved at fodre hjernen med et ekstrakt af Bacopa monniera. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilket ekstrakt du vælger, da det er Keen Mind, der er mest forskning på.

 

Stærke negle og flot hår – her er stoffet du mangler

Er du træt af, at dine negle flækker, og dit hår er mat og livløst? Så bør du måske overveje, om du får selen fra din daglige kost. Det vigtige mineral, som findes i fisk, nødder, fuldkorn og indmad, er uhyre vigtigt for, at dit stofskifte fungerer optimalt. Mange – især kvinder – har stofskifteproblemer, og det går typisk ud over deres hår og negle. Præparatet Bio-Selen + Zink indeholder den patenterede selengær, SelenoPrecise, som ifølge dokumentationen har en optagelighed på næsten 90 procent. Du år desuden zink og vitaminerne A, B6, C og E, som sammen med selen tilfører kroppen nogle af de absolut vigtigste stoffer for hår og negle, immunforsvar og helbred i almindelighed.

 

Bliv frisk med urter

Træthed, manglende udholdenhed, stress og andre udmattelsessymptomer kan lindres med en lille vifte af adaptogene urter, som tilsammen regulerer og stimulerer kroppens nerve-, hormon- og immunsystem. Du skal kigge på urterne russisk rod, ginseng, rosenrod og schisandra, som alle er blevet brugt og anerkendt gennem hundreder eller tusindvis af år fra mange forskellige kulturer rundt omkring i verden. Find de fire adaptogene urter i Biosyms produkt OmniVital, som også er tilsat lecitin, der er et fosfolipidblend, som hjælper optagelsen og udnyttelsen af urtestofferne i kroppen.

 

Forebyg og behandl din bihulebetændelse

Læs lige om Sinux fra Midsona, hvis du ofte får bihulebetændelse. Det er et gammelt tysk naturlægemiddel, som virker både forebyggende og lindrende, hvis de smertefulde infektioner i de små bihuler er blevet din følgesvend.

 

En god blanding til immunforsvaret

I dit skatkammer i køkkenet har du selvfølgelig Urte-Pensil. Et af de ældste produkter i Danmark har hjulpet rigtig mange med helt at undgå at lande i en situation med forkølelser og influenza. Du kan tage tre kapsler forebyggende og ellers fordoble dosis, når den skræmmende virus viser sig som de første nys eller den der helt særlige træthed, der opstår, når virus breder sig. Bliv ved med Urte-Pensil gennem hele infektionsperioden, og lad synergien fra de fem droger skabe et forbedret immunsystem.

En af de seks virksomme urter i Urte-Pensil er bukkehornsfrø. Bukkehornsfrø indeholder en række naturlige stoffer i form af alkaloider, proteiner, aminosyrer, flavonoider, saponier, fedtstoffer, fibre og vitaminer samt mineraler, blandt andet betakaroten. I laboratorieforsøg har man fundet, at stoffet fenugreekin, der findes i bukkehornsfrø, hæmmer virus, styrker hjertet, virker vanddrivende, betændelseshæmmende, blodsukkernedsættende og sænker blodtrykket. Bukkehornsfrø virker også slimløsende, modvirker forstoppelse og beskytter tarmslimhinden.

I Urte-Pensil finder du også rød solhat, som de fleste kender og bruger i forvejen ved lettere forkølelsessymptomer. Echinacea indeholder en række stoffer, bl.a koffeinsyre, glyko-proteiner, polysakkarider ogalkamider, som har antiinflammatorisk og immunstimulerende virkning.

 

Tang til dit vægttab

Tang er sprængfyldt med gode sager, herunder kostfibre og en fiberrig kost, der gør det lettere for dig at holde vægten. Seaweed Diet fra New Nordic indeholder, som navnet antyder tang. Den finurlige plante er trukket op at det norske farvand og efterfølgende ekstraheret, så det beholder de vigtige naturlige bestanddele, som fx fucoxanthin. Fucoxanthin har flere gavnlige virkninger, herunder at det kan mindske fedtvæv, stimulere immunforsvaret og hjælpe på fordøjelsen (præbiotisk effekt). Tang har desuden et stort indhold af vigtige mineraler (fx jern, calcium, fosfor og magnesium) typisk i mængder, der er ti gange større end hos planter dyrket på landjorden, fx mere jern end i spinat. Tang indeholder en række komplekse polysaccharider, der er opløselige kostfibre, som vores mave og tarm ikke kan nedbryde, og det er faktisk grunden til, at tang kun indeholder få kalorier. Artiskok er et godt indspark til dit vægttab, hvilket også har givet det kælenavnet “detox-grøntsagen”, som kan øge dit stofskifte og rense din krop – og døjer du med væske i kroppen, kan artiskokkens vanddrivende egenskaber også hjælpe dig. Du finder artiskok og to slags tang, norsk tang og wakame tang i Seaweed Diet. De gavnlige egenskaber får du ved at snuppe en tablet tre gange daglig.

 

Er der julestress i familien?

Måske er der lidt for travlt i familien, og måske er der ligefrem tale om stress. Stress er netop særligt slemt for mavens funktion, hvilket skyldes, at stresstilstanden påvirker det sympatiske nervesystem i hjernen, der reagerer ved at skrue ned for udskillelsen af bugspyt og galde – stoffer, der er helt nødvendige for fordøjelsen. Det resulterer i nedsat fordøjelse og giver øget risiko for udvikling af virus, infektion og svamp i mave-tarmsystemet. NDS Probiotic Barrier til heling af tarmslimhinden ved mange former for stress, overfølsomheder, humørproblemer og depression.

 

Hjælp til koncentrationen

Hvis der ikke er tale om demens og andet, der bør udredes af lægen, men du simpelthen trænger til hjælp med koncentration, humør, læsefærdigheder (især børn), humørsvingninger etc. kan det være værd at kaste et blik på fx Eye Q. De små kapsler, som også fås flydende eller som tyggekapsler, er mest kendte for deres virkning på barnets problemstillinger med indlæring og koncentration, men bruges også af voksne til at fodre hjernen med de bedst mulige fedtsyrer.

Studier har vist, at der især var effekt, hvor der var problemer, hvilket måske ikke er så underligt, da man må formode, at mennesker, som ikke har problemer med koncentration etc.., også er gode til at optage de rette fedtsyrer fra maden.

Studier har vist en signifikant effekt på børn med opmærksomhedsforstyrrelser som fx ADHD.

Forskningen har mest været på børn og deres problemstillinger, men mange voksne tager også Eye Q for at skabe et stabilt niveau af koncentration i hverdagen.

 

Så let får du mere blod til hjernen

Din hjerne bruger omtrent 20 procent af den ilt, du indånder. Ilten er med til at danne energi i de mange hjerneceller, men for at ilten kan komme helt op på den øverste etage, kræver det en god blodforsyning. De biologisk aktive stoffer i Bio-Biloba er med til at modvirke sammenklumpninger af blodpladerne samtidig med, at de udvider blodkarrene. På den måde kan du forbedre blodforsyningen til hovedet til gavn for din hukommelse og koncentration. En forbedret gennemstrømning hjælper dig også med at undgå problemer med kolde fingre og tær, som mange døjer med. Bio-Biloba er et naturlægemiddel mod længerevarende symptomer som hukommelses- og koncentrationsbesvær, træthed, længerevarende svimmelhed, øresusen og hovedpine hos ældre mennesker, hvor lægen har udelukket, at der ligger sygdom til grund for problemerne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *