Det kriblende forår

Hund

 

Lad os gøre 2021 til et sundere år for vores hunde og katte! Og vi starter med at kigge på de midler, vi bruger mod lopper og flåter.

Af Charlotte Dinesen

Der findes mange midler på markedet mod lopper og flåter. Desværre er mange af dem yderst giftige for vores dyr. Faktisk også for os mennesker. Disse midler er klassificeret som pesticider/insecticider. Der er tilmed tale om giftmidler, som er blevet forbudt at bruge som sprøjtemidler i landbruget. Her kan midlerne fibronil og fluralaner blandt andet nævnes.
Disse midler er typisk midler, som gives til hunde og katte i form af piller eller spot on. Spot on gives i dyrets nakke og langs rygsøjlen ned til haleroden, og pillerne er til oralt brug.
Som sagt er disse midler yderst giftige og dermed farlige for vores dyr. Og desværre er de kliniske forsøg, som ligger til grund for godkendelsen af disse, skræmmende små og mangelfulde.

Bivirkninger ved giftige loppe- og flåtmidler 

Nogle af de bivirkninger, vores dyr kan få, og som er blevet indberettet, er blandt andet: rysten, mindre anfald med savlen, neurologisk påvirkning, nyresvigt. Vores dyrs lever fungerer på samme måde som hos os mennesker, så alt, hvad der er klassificeret som ”medicin”, bliver filtreret igennem leveren, og dermed vil både en hunds og kats lever også blive påvirket.
Der er også nye undersøgelser, som viser, at disse giftstoffer kan have en indflydelse på dyrets hormonelle system. Så på rigtig mange områder er vi faktisk selv med til at gøre vores hunde og katte mere syge, fordi vi med giftige midler påvirker hundens og kattens naturlige biologiske system.

Hvad kan vi så gøre i stedet for?

Vi kan igen kigge på naturen. Der findes mange naturlige alternativer til giftmidler. Et af de mest brugte er geraniol. Og der er rigtig mange producenter, som laver naturlige loppe- og flåtmidler med lige netop dette stof. Geraniol er et naturligt udtræk fra planteverdenen, som ikke kun virker forebyggende, men også kan virke ved et loppeangreb. Der findes faktisk også producenter, som anvender midlet til os mennesker.

Æteriske olier mod lopper og flåter

Der er også æteriske olier som lavendelolie, rosmarinolie og citrongræsolie, som er supereffektive mod lopper og flåter.
Et andet produkt, vi begyndte at sælge sidste år, er Novermin. En pipette holder en måned og er et spot on-produkt mod alle parasitter. Det indeholder lareninsyre, som er naturligt forekommende i kokosolie, samt margosa-ekstrakt (fra Neem). Produktet virker og forårsager ingen allergisk reaktion.

Det skal dog nævnes, at ligesom med os mennesker kan der komme reaktioner ved brug af æteriske olier. Vi har dog aldrig oplevet hunde eller katte, der ikke har kunnet tåle de naturlige midler, i modsætning til hvad vi har oplevet med de giftige midler. Så hvis man ønsker at bruge noget, der som udgangspunkt ikke skader dyrene, så tag en snak med Den Grønne Pote, og få de råd og den vejledning, du har brug for.

Magneter og keramiksten 

Der er også et andet alternativ, vi kan tage i brug. Magneter og keramiksten, som man kan sætte i hundens eller kattens halsbånd. Her skabes et magnetisk felt om dyret, hvilket forvirrer lopper og flåter. Vi bruger selv magneter, og vores hund har aldrig haft flåter på sig.

Ernæring og tilskud 

Et tilskud af hvidløgspulver, bukkehornsfrø og/eller ekstra B-vitamin kan have en meget positiv virkning på at forebygge både lopper og flåter. Vi kender flere, der giver deres dyr et eller flere af disse tilskud. Og den store bonus ved både hvidløg og bukkehornsfrø er, at disse også styrker dyrets krop på mange andre områder end at virke mod både lopper og flåter.

Så inden bøgen er sprunget ud, og du er begyndt at nyde din morgenkaffe på terrassen, så kontakt Den Grønne Pote for at få et godt råd og en ordentlig vejledning. Du kan læse mere på www.dengronnepote.dk.


Charlotte & team Den Grønne Pote i Charlottenlund

Se mere på www.dengronnepote.dk

One thought on “Det kriblende forår

  • Wow, marvelous blog format! How long have you been blogging for?

    you make blogging look easy. The entire look of your site is
    magnificent, let alone the content! You can see similar here dobry sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *