Fire stærke til ungerne

Forkølet_barn

 

Når jeg kigger i min indbakke på min Mac og forsøger at danne mig et overblik over, hvad jeg bliver spurgt mest om, når det gælder sundhed og sygdom, er der rigtig mange forældre, der bare gerne vil deres poder det bedste.

Af Marianne Palm

Jeg vil aldrig kunne hjælpe med gode råd, tips og tricks til børn uden at have set dem i min klinik og uden at have et fuldt overblik over deres journal fra lægen. Men jeg kan godt anbefale helt almindelige og gode kosttilskud til alle de raske børn, der måske bare har lidt problemer med snotnæser indimellem, er teenagetrætte eller måske bøvler lidt med maven. Læs med her, hvad jeg ofte anbefaler og ikke mindst: Find en liste over behandlere, der ved noget om børnesygdomme, hvis dit barns skavanker ikke kan klares med sund fornuft og et par enkle kosttilskud.

Snue, snot og sensitive tarme

Det er jo ret så harmløst at have snotnæse, men et barn med hyppige infektioner er bare ikke så meget på toppen, når det skal forholde sig til alverdens forkølelsesvirus. Det samme gælder for de små tarme: Jo bedre fordøjelsen fungerer i hverdagen, jo færre dage med ondt i maven, ildelugtende prutter og vekslende afføringer.

Her er to bud på en støtteterapi, som kan anvendes mange måneder hvert år eller hele året, hvis det er nødvendigt. Du skal selvfølgelig tage læge, børnelæge og andre eksperter med på råd, hvis du er i tvivl om diagnosen.

Echinaforce kan i princippet anvendes af børn i alle aldre, men især til børn over tre år. Det er nok den mest kendte immunregulerende urt og kan med fordel anvendes til alle børn, der har gentagende problemer med snue, ofte bliver forkølet eller måske får hyppige bihulebetændelser. At få en enkelt infektion om året kan være helt OK, men det er ikke et sundhedstegn, at et barn løber med snot mange af årets måneder. En kapsel om dagen er nok. Den kan åbnes og hældes i lidt kold mad.

Den røde solhat, som Echinacea purpurea hedder på dansk, virker regulerende ved at hjælpe immunsystemet med at reagere hurtigere på en forkølelsesvirus, så beredskabet i den lille krop kan komme hurtigere i gang med sit job. Derfor er den en vigtig del af dit husapotek i køkkenskabet. Forskningen viser, at den kan afkorte et sygdomsforløb med snue, og erfaringerne viser, at antallet af forkølelser om året kan blive kraftigt reduceret.

Fordelen ved Echincaforce er, at ekstraktets indhold af aktive stoffer stemmer overens med forskningen på denne særlige plante, der egentlig kommer fra de store enge på indianernes sletter i Nordamerika, men for længst har fundet vej til den øvrige verden og især her til Europa.

Snot hele året? Tjek, om der er en intolerance over for husstøvmider eller dyrehår.

Mælkesyrebakterier kan også gøre en forskel

Symbioflor er et af de ældste mælkesyrebakterieprodukter på det danske marked. Kapslerne indeholder flere forskellige mælkesyrestrenge og kan anvendes af børn som voksne. Kapslerne er lette at åbne og hældes på lidt kold mad. De har erfaringsmæssigt været brugt i alle aldre til:

  • Løse afføringer, der ligesom bliver ved i ugevis.
  • Forstoppelse eller træg tarm, der uanset mængden af vand og fibre også fortsætter med at genere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *