Når uro og tankemylder forstyrrer dig, er det måske værd at kigge på, hvordan tibetanere ser disse meget forstyrrende impulser fra krop og sind.
Af Marianne Palm
Du skal selvfølgelig i gang med at finde årsagerne til dine symptomer, men undervejs kan du måske få hjælp fra den tibetanske formular, skabt i en blanding af 1000 års viden om ”energier” og helt ny viden om forskellige asiatiske urters virkning på nervesystem og alle de organer, der er relateret til disse problemstillinger.
Der er ti forskellige droger i Padma NervoTib, og formularen er lavet for at skabe ro i kroppen. Ifølge den tibetanske lære er meget nervøsitet og uro styret af nogle meridianer og de organer, der er relateret til bestemte organer, og hvor kineserne ser lungemeridianen som en meridian, der mest har med sorg at gøre, ser tibetanerne lungeenergien som være forbundet med uro, ængstelse og nervøsitet. Det gør det jo svært at forstå for de fleste vesterlændinge, som jo er kendt for at have deres fokus på cellelæren, og hvad der foregår biokemisk mellem cellerne og organerne. Og derfor har sund-forskning da også valgt at kigge på et ældre tibetansk produkt, som har været kendt her i Danmark i de sidste 30 år, nemlig Padma Plus, tidligere kendt som Padma 28. Her har der været lavet en såkaldt metaanalyse, hvor mange forskellige forskningsresultater fra forskellige institutioner rundt om i verden er blevet gransket og kigget på, og man så en overordentlig god effekt på kredsløbet, især den del af kredsløbet, der har betydning for ”vindueskiggersyndrom”.
Kan vi så tillade os at sammenligne et velanskrevet produkt til kredsløbet med et nyere produkt til nervesystemet? Ja og nej. Ja, fordi vi må formode, at de ikke er gået ned ad bjergene i Tibet for at skabe noget, der er ringere end deres Padma Plus, og nej, for det handler jo om to vidt forskellige problemstillinger.
Men hvorfor ikke lade det komme an på en prøve? Find metoder til at få ro i dit liv, både i tankemylder, uro og ængstelse, brug eksperter, fx psykologer, stress-coaches og andre med fokus på mentalt uro og søvnbesvær, og forsøg med Padma NervoTib imens. Skriv gerne til mig på marianne.palm@sund-forskning.dk, og lad mig høre, hvad danske vesterlandske nervesystemer synes om den tibetanske opskrift til et uroligt sind.
Dosering af Padma NervoTib
Hvis du har behov for balance i dagtimerne: To kapsler tages før morgenmaden og en kapsel efter aftensmaden.
Har du problemer om natten og vågner med ”hamsterhjul” og tankemylder, tag to kapsler en time før sengetid og evt. en efter morgenmaden.
Padma NervoTib bliver også anbefalet ved tristhed, sløvhed, eksamensangst og koncentrationsbesvær.
De ti tibetanske urter er: kommen, myrobalan frugt, lakridsrod, muskatnød, ægte kryddernellike, læge-alantrod, sichuanpeber, bukkehornsfrø, boswellia og dyvelsdræk.
Lakridsrod kan forhøje et i forvejen forhøjet blodtryk.