Har du problemer med fordøjelsen, immunforsvaret, træthed, ja alverdens plager, så kunne det være din grundlæggende evne til at optage din ellers sunde mad. Problemet er velkendt, og det gør forskere indenfor næringsstoffer nysgerrige. Fermentering af grønsager og frugter er måske løsningen, for her vælter det frem med enzymer. Og de skal bruges overalt i kroppen…
Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – juni/juli 2016.
Vores fordøjelse, ja hele kroppen bliver dagligt udfordret på mængden af kemikalier og andre mærkværdigheder, den skal tage stilling til. Forkert kost med for få vitaminer og mineraler, en stresset hverdag, forurening, kilderne til øget belastning af kroppen er næsten uendelig. Det hjælper selvfølgelig at spise sundere, dyrke mere motion, give kroppen de optimale betingelser, men er den først tiltet, skal der nogen gange lidt mere til.
Det er her de fermenterede produkter træder ind på arenaen, som en vigtig medspiller i kampen mod træthed, hudproblemer, fordøjelsesproblemer, hovedpiner, og alverdens andre symptomer.
Fermenterede frugter, nødder og grønsager skaber lettere optagelighed
Når et produkt bliver fermenteret, åbner det for cellevæggene og de aktive stoffer bliver mere tilgængelige for organismen. Det kan måles helt nede på celleniveau, hvor man kan se en øget aktivitet i cellernes energicentraler, mitochondrierne, og det kan fx måles på de bio-markører, der har med kroppens immunsystem at gøre. Her kan man bl.a. se, om der er inflammation i kroppen, og hvordan det fermenterede produkt skaber en nedgang i de inflammationsskabende stoffer. Og ja, derfor virker Regulatpro på så mange problemstillinger. For i dag ved man, at der stort set ikke findes sygdomme uden at der er en inflammation til stede.
At fermentering i Regulatpro er så effektiv, skyldes formodentlig det væld af enzymer, der dannes under fermenteringen. Enzymer fungerer i kroppen som postbude (katalysatorer), der skal sørge for at alle kroppens processer kan forløbe korrekt.
Otte ugers forarbejdning skaber den fine effekt
De overvejende økologiske ingredienser tilsættes mælkesyrebakterier, så fermenteringen kan starte op. I næste fase tilsættes flere mælkesyrebakterier, så fermenteringen kan fortsætte. Mælkesyrebakterierne bearbejder næringsstofferne, og derigennem bliver de mere optagelige for kroppen. Her kan man se en fin udvikling af biotilgængelige aminosyrer, en frigivelse af en stor mængde antioxidanter, højredrejet mælkesyre, som er kendt for sin effektivitet, hvad mange kroniske problemstillinger angår og prebiotics, altså stoffer, som vores naturlige mikroflora i tarmen har brug for til at formere sig.
Produktet er uden alkohol, sukker, gluten, konserveringsmidler, lactose og gær.
Produktet importeres af Gaia Trade Nordic.