Tre kopper i et brev af velsmagende sunde stoffer. Af alle væsker drikker vi kun lidt mere vand end te. Te stammer fra Kina og drikkes nu af ca 2/3 af verdens befolkning.
Grøn og almindelig sort te stammer fra den samme plante, Camellia sinensis.
Grøn te fremstilles ved at dampkoge friske te blade, så de ikke fermenteres. Sort te fremstilles ved at lade bladene visne og tørrre, hvorefter de rulles og knuses, hvilket stimulerer fermenteringsprocessen. Ca.– tre kopper i et brev af velsmagende sunde stoffer. Af alle væsker drikker vi kun lidt mere vand end te. Te stammer fra Kina og drikkes nu af ca 2/3 af verdens befolkning. Grøn og almindelig sort te stammer fra den samme plante, Camellia sinensis. Grøn te fremstilles ved at dampkoge friske te blade, så de ikke fermenteres. Sort te fremstilles ved at lade bladene visne og tørrre, hvorefter de rulles og knuses, hvilket stimulerer fermenteringsprocessen.
Ca. 80% af te er sort te, mens kun 20% drikkes som grøn te. Der findes masser af grøn te, men meget få produkter er standardiseret, så man er sikker på, at der for hver eneste mundfuld er nok af de aktive stoffer, som virker. Et af de standardiserede produkter er Original Green Tea Powder, som har et standardiseret højt indhold af catechiner. Catechiner er de antioxidant stoffer, som findes naturligt i Grøn Te. Indholdet af stoffet EGCg (Epigallocatechin gallate), som vi anvender som markør for hele gruppen af fysiologisk bio-aktive stoffer, er på hele 75 mg. pr. dosering. Denne dosis svarer til cirka 3 kopper almindelig grøn te. Så én kop af tørekstrakten om dagen er nok til at leve op til de studier, som findes på grøn te…