OM SUND-FORSKNING

velkommen til sund-forskning

Vi formidler viden og forskning inden for alternativ og holistisk behandling & sundhed generelt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Annoncer hos sund-forskning

Bliv blogger

Ledige jobs og praktik 

Kontakt os

Om DOThouse media group 

 

Adresse:

Carl Jacobsensvej 20, opgang 20, 2. sal

2500 Valby

 

Magasinet sund-forskning har haft siden glade og nysgerrige eksistens siden 2007, og er nu meget mere end et magasin.

  • Det er et 2 i 1 magasin – sund-forskning og //mig// – der bliver udgivet seks gange årligt med et oplag på 50.000 eksemplarer pr. udgivelse, som bliver distribueret til helsekostbutikker, selvstændige Matasforretninger, klinikker og nu også til landets venteværelser gennem ordning Read & Care, hvor overskuddet går til Røde Kors og med potentielt 2 millioner læsere.
  • sund-forskning er en online TV-kanal, der producerer videoer i vid udstrækning om sundhed set fra flere forskellige synsvinkler. Vi har produceret over 300 videoer om holistisk sundhed, se dem her www.sundONAIR.dk
  • En del af mediehuset DOThouse media group, der er et strategisk mediehus med udgangspunkt i det hele menneske. Her produceres der trykte, online og TV-reklamer, bøger, brochurer, foldere, artikler, nyhedsbrev, visuel formidling og udvikler mediestrategier. Fagligheden er i højsædet, og vi ved en masse om kosttilskud, naturlægemidler, alternativ behandling og sundhed generelt. Læs mere om mediehuset her: www.sund-forskning.dk/om-dothouse-media-group og på www.dothousemediagroup.dk

 

Velkommen til hjemmesiden 

Her på hjemmesiden finder du tusindvis af sider. En masse nye og en hel del gamle. De gamle artikler har vi ladet ligge, for kroppens anatomi og fysiologi forandrer sig ikke stort gennem tiderne, selvom der var engang vi både havde hale og gik på fire ben. Det gør forskningen til gengæld, og derfor forsøger vi hele tiden at følge med og internationalt at holde øje med ny viden om vitaminer, mineraler, fedtsyrer, urter, homøopati og andre næringsstoffer, som har en sundhedsfremmende værdi for danskere. Vi ser også meget gerne på alverdens behandlingsformer, hvilke studier bliver der gjort, og hvilke erfaringer er der?

Vi vil gerne være med til at grave et spadestik dybere, og du må gerne hjælpe med at vende hver en sten i jagten på de muligheder, der er for sundhed og velvære. Hvis du støder på noget interessant, må du meget gerne dele det med os på info@sund-forskning.dk

 

Husk at tage lægen og andre eksperter med på råd
I jagten på sundhed må du blot ikke glemme, at selvom vi indimellem forholder os kritisk til de metoder, vores mere “officielle” sundhedssystem anvender, så kan vi ikke undvære lægens diagnosemetoder. Vi er nødt til hver især at tage ansvar for vores sundhed og tage lægen med på råd.

  • Vidste du fx, at en ikke korrekt bakteriebefængt halsbetændelse kan udvikle sig, så nyrer eller hjerteklapper kan blive ødelagt?
  • Vidste du fx, at noget der ligner en banal influenza kan være meget sjældne typer af blodforgiftning, som bogstavelig talt kan ødelægge arme og ben, så de skal amputeres?

Eksemplerne er ikke skrevet, for at bære frygt ud på sund-forskning.dk. Men de er skrevet for at du altid sørger for at bruge de tips og ideer, du får her på siderne som et supplement til lægernes og/eller andre eksperters hjælp i din situation.

Vi håber, du vil glæde dig over den meget hurtige søgefunktion til de tusindvis af sider, du finder her og vi håber, at siderne kan være med til at bidrage til sundhed og velvære for dig og dine.

 

Pålidelighed hos vores kilder

Vi bliver indimellem spurgt om, om vi bare altid serverer sunde budskaber uden at være kritiske overfor postulaterne. Nej!

Der går et stort forarbejde i gang hos de implicerede fagskribenter eller journalister. Hvor pålidelige er vores kilde, hvad står der i studiet, er der (forhåbentlig) flere end et studie, er de skabt af så uvildige forskere som muligt, og er de blevet offentliggjort i internationale og anerkendte tidsskrifter?

 

Kopiprodukt uden egen forskning?

Vi kigger også på, at om det er et produkt, der bare kopierer forskningen fra et andet produkt og forsøger at tjene penge, ved fx at sælge deres produkt billigere og bruge det som parameter, mens man lader originalproduktet betale for forskningen.

Det betyder, at det bestemt ikke er samtlige produkter i et firmas sortiment, vi har lyst til skrive om, og vi har da også på den meget rolige og stille bane været med til at stoppe nogle produkter, som slet ikke levede op til nogle af de parametre, som vi synes, der er nødvendige.

 

Metaanalyser er ikke altid værd at vente på

Når det er sagt, så sidder vi så heller ikke med hænderne i skødet og venter på metaanalyserne. En metaanalyse kan først ske, når der er lavet tilstrækkelige mange uafhængige studier på et produkt, og en ”objektiv” forsamling, fx Cochrane instituttet sætter sig for at kigge alle studierne igennem. Her evaluerer man forskningen og er forskningen valid nok ifølge deres mening, så får det ligesom en blåstempling, der kan være mange millioner værd.

 

Objektivitet eksisterer ikke…

Når jeg vælger at skrive ”objektiv” i gåseøjne er det helt bevidst. For alle, du, jeg, forskeren, lægen, den der indsamler resultater og vurderer dem er aldrig 100 % objektiv.

Alle har en referenceramme, er uddannet et sted, og kommer man fra en veletableret medicinal industri fx med ph.D. i farmakologi, så er man uanset den høje uddannelse, farvet af sin fortid. De dygtige forskere er ikke vilde fugle uden fast job, de kommer alle sammen et sted fra, har måske gået på universitetet sammen, har arbejdet sammen i forskerkredse, inden de blev spurgt om ansættelse eller deltagelse i udarbejdelsen af en metaanalyse.

Derfor kommer der nogle gange nogle meget mystiske metaanalyser ud af porten. Andre gange kommer der nogle meget flotte af slagsen. Og det kommer så an på, hvilke øjne der ser på deres arbejde. For de kan vælge at inkluderer de forskningsforsøg, de har lyst til og ekskludere lige så mange, hvis de ikke synes, de er gode nok.

 

Men det gør Newtons tyngdelov…

Vi venter således ikke på metaanalyserne, men bruger vores faglighed og sunde fornuft til at vurdere lødigheden af postulaterne.
Æblet faldt til jorden lang tid før Newton opdagede tyngdeloven, så det er ikke alt, der absolut skal bevises med moderne videnskabelige metoder, før det lyder plausibelt og nogenlunde sikkert, at her står vi overfor et kosttilskud eller et naturlægemiddel, der er værd at skrive om.  Som vil virke på en del mennesker. Ligesom helt almindelig medicin ikke virker på alle, så gør kosttilskud det heller ikke.
Sygdom er som regel en sum af faktorer, der skal kigges på. Der er sjældent kun en enkelt årsag.
Og vi håber med sund-forskning, at vi gør en forskel. Også imens vi venter på at forskerne opdager, hvad naturens skatkammer indeholder af guld til vores sundhed.

 

Kærlig hilsen

Marianne Palm (chefredaktør) og det sunde team bag

Kontakt os på telefon 50 93 70 40  eller på info@sund-forskning.dk