Grønkålschips
Ingredienser:
3 blade grønkål
3 spsk olivenolie
groft god salt, jeg bruger Maldon
peber
evt: friskrevet parmesanost og citronsaft
Fremgangsmåde:
Rens grønkålen grundigt og skær bladene i grove stykker.
Vend grønkålen i olivenolie, salt og peber. Drys evt også med parmesan og dryp med en smule citronsaft og læg dem på en bageplade med bagepapir i et tyndt lag.
Bages i ovnen i 10-15 minutter ved 170 grader.
Tjek løbende, det brænder lynhurtigt på. Chipsene skal være knasende sprøde
Saltmandler med rosmarin
Ingredienser:
2 dl mandler
1 tsk salt
1 dl kogende vand
1 spsk finthakket rosmarin 1 nip flagesalt
Fremgangsmåde:
Skyl mandlerne grundigt.
Opløs salt i vandet og kom mandlerne deri. Fordel mandler og vand ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 150 grader i ca 15 minutter til vandet er fordampet.
Drys finthakket rosmarin over mandlerne og server når de er afkølet.
Kilde: Begge opskrifter fandt vi på valdemarsro.dk