20 år med økologisk skønhedspleje, en hilsen fra Green People

2017 har været længe ventet hos Green People, vi kan i år markere vores 20 års jubilæum!

// Charlotte Vøhtz

 

To årtier har passeret, siden jeg lancerede mit banebrydende økologiske skønhedsbrand, og meget har ændret sig inden for naturlig kosmetik siden. Naturlig og økologisk skønhedspleje var langt fra normen og var endnu ikke blevet en trend, da Green People blev stiftet i 1997.

Det er blevet til over 100 certificerede økologiske produkter til hele familien og Green People har vundet over 160 awards…

Vidste du om Green People?

Velgørenhed og fairness

Det er ikke kun for at sætte ind i karma banken, at firmaer som Green People støtter velgørende projekter. Den helhedstænkning, som også har skabt den succesrige firma, med at ting skal cirkulere og smitte af og gavne hinanden, hvilket naturligvis kommer én selv, planeten og de kommende generationer til gode. Det er ikke bare karma tænkning, det er logik for perlehøns.

Green People er bygget op omkring stærke holdninger og værdier og har et stort ønske om at give noget tilbage og hjælpe andre. Så selvfølgelig fair trade ingredienser og det støtter derved det enkelte individ og virksomheder de samarbejder med. Det giver de certificerede økologiske produkter, som er bæredygtige og skånsomme mod huden og miljøet.

Hvert år donerer Green People 10% af deres overskud til velgørende formål og det har de gjort lige siden 1997. Særligt i samarbejdet med nogle fantastiske velgørenhedsorganisationer, der omhandler både natur, som Marine Conservation og organisationer, der arbejder med børn med livsbegrænsende sygdomme.

 

Interviewer: Hvordan fik du idéen til at lave Green People?

Det begyndte i 1994, da min dengang toårige datter Sandra var plaget af allergi og eksem.

Jeg var chokeret over at såkaldte naturlige plejeprodukter kunne indeholde mindre end 1% naturlige ingredienser og stadig blive markedsført som værende naturlige.

Med en baggrund som sygeplejerske, dybtgående kendskab til kost og naturmedicin og mere end 11 års erfaring fra den farmaceutiske industri, besluttede jeg lave en økologisk hudplejeserie uden sundhedsfarlige og hudirriterende ingredienser, en serie tilegnet Sandra og de mange der plages af eksem og sart hud.

 

Interviewer: Du er jo bosat i England. Havde det kunnet lade sig gøre, hvis du stadig boede i Danmark?

Jeg tror mit held er at jeg var dansker i England. Englændere er meget bedre til at supporte, rose og sige ’godt gået’. I Danmark følger vi janteloven – er du nytænkende, anderledes og stikker næsen lidt for langt frem, så får du ofte et slag over snuden.

Det burde jo være det mest naturlige for os alle, kun at bruge hudpleje, som ikke er tilsat en masse kemikalier. Men ikke alle tænker sådan. Hvorfor?

Jeg tror såmænd det primært beror på manglende viden. Man forventer jo ikke at hylderne er fyldt med produkter der indeholder skadelig kemi og hudirriterende Ehyl alkohol, SLS og parabener. De fleste tror tilmed at vores hud udøver en sikker barriere funktion, og de færreste ved at op mod 60% af det huden kommer i kontakt med optages, går direkte i blodbanen og ender i vores organer samt fedtvæv.

Det er faktisk meget belastende for kroppen at smøre sig med produkter, der indeholder syntetiske ingredienser – en stor del af den kemi du indtager gennem kosten bliver neutraliseret og udskildt via lever og nyrer. Det sagt, skal man dog allerhelst holde sig til økologisk kost for ikke at sætte kroppen på unødigt overarbejde.

 

Interviewer: Kan du se en stigning i interessen for jeres produkter? Er folk generelt blevet mere bevidste?

Ja bestemt og særligt i de sidste 5 år – da jeg i 1997 rendte rundt med en papkasse indeholdende økologisk hudpleje troede folk jeg var tosset. Dengang var der ingen standarder for økologisk kosmetik. Efter adskillige henvendelser til Soil Association (et af økomærkerne i England) blev der i 1999 nedsat en kommitee, og jeg var så heldig at være med til at forme den første øko standard for kosmetik, som blev lanceret i 2002 – Så ja, det må man vel godt være en smule glad for – Green People var de første med certificeret økologisk hudpleje. J

Vi er sidenhen også blevet certificeret af EcoCert og OFF (Organic Food Federation) og har idag over 100 certificerede økologiske produkter. Vores produkter er vegetabilske og veganske.

 

Interviewer: Hvordan kom jeres Fair Trade-projekt i Ghana i stand?

Vi ledte efter økologisk Sheasmør og vores råvareleverandør var netop hjemkommet fra en rejse til Ghana med vareprøver fra et mindre co-op i det nordlige Ghana. Jeg tog derud med min på det tidspunkt 17-årige datter Sandra og derfra gik det slag i slag. Vores kunder kan nu glæde sig over at de har været med til at gøre livet for 600 kvinder og deres familier væsentlig bedre. Der er bygget en skole i byen og vi leverede for blot få år siden den første sending skolebøger.

 

Interviewer: Hvilket er dit eget yndlingsprodukt eller snarere – det mest uundværlige? Og hvorfor?

Mine favoritter er vores ansigtsolie ’Anti-Ageing Facial Oil’ samt ’Hydrating Firming Serum’ .Jeg anvender begge produkter på een gang – blander en smule serum med olie og påfører med små, klappende bevægelser på ansigt, hals og decolletage (stimulerer blodcirkulationen og du anvender tilmed mindre!). Brug mere olie om vinteren og mere serum om sommeren, iøvrigt en super primer under vores mineral make-up. Skal også lige nævne den nye ’Beauty Boost’ creme – den er blevet et hit og er lige nu ekstra populær til ’tørstig’ vinterhhud.

 

Interviewer: Har du et godt skønhedsråd til vores læsere?

Skønhed kommer jo primært indefra, så start din morgen med let afkølet kogt vand med saft af ¼ – ½ citron. Tilsæt økologisk spirulina, hvede eller byggræs til din friske morgen juice, eller prøv ’Green Beauty med Astaxanthin’, en unik blanding af Astaxanthin, Chlorella, Hvede-, Byggræs og Spirulina og mineralrigt tang. Det sætter skub i din forbrænding, hjælper med at regulere din syre/base balance, supporter kroppens elimination af affaldsstoffer – et nemt morgen ritual der fører til en pænere hud. Ekstra bonus – du styrker dit immunforsvar og får mere energi !

 

Interviewer: Hvad er dit næste projekt?

Sikkert mere skønhed indefra – vi arbejder med mange nye, klinisk afprøvede råvarer.

 

Interviewer: Hvordan tror du skønhedspleje ser ud om 5 år?

Idet vi som forbrugere i stigende grad bekymrer os om vores sundhed og velvære og virkningerne af potentielt skadelige kemikalier, der findes i dagligdags produkter, vil efterspørgslen efter økologiske og naturlige ingredienser i skønhedspleje fortsætte med at vokse. Hudpleje fri for syntetisk kemi er vejen frem, og jeg tror forbrugeren vil forlange høj kvalitet og certificeret kosmetik. Det sagt, så er det ikke let at være en grøn forbruger. Næsten alle hudplejeprodukter på markedet beskrives i dag som ”naturlige”, ”rene” eller ”økologiske”. Faktisk kan der være et utal af forskellige syntetiske kemikalier i såkaldte naturlige toiletartikler.

Der er ingen lovgivning omkring økologisk certificering af kosmetik og plejeprodukter. De eksisterende standarder for økologi gælder alene føde- og drikkevarer. De kontrolorganer vi arbejder med er frivillige organisationer der har opstillet deres egne standarder.

Hvis du vil være sikker på, at du køber ’ægte’ økologisk hudpleje produkter, bør du gå efter de økologiske symboler fra en af de anerkendte instanser.

Green People forhandles i alle førende helsekost butikker og på www.greenpeople.dk

1,755 thoughts on “20 år med økologisk skønhedspleje, en hilsen fra Green People