Hvem kan ikke lide skønne madpandekager til aftensmaden? Eller i madpakken? Disse spinatpandekager er så fine grønne i farven og smager rigtig dejligt, ikke mindst når de spises med lækkert fyld. De kan fyldes med lige, hvad du bedst kan lide – et fyld, der laves særligt til formålet, eller der kan bruges rester af salater, gryderetter osv. Er dit barn grøntforskrækket, kan det være pandekagerne lige skal afprøves derhjemme, så du er sikker på at få grønt lys, hvis du tænker, de skal i madkassen. Jeg har lavet to forskellige opskrifter på pandekagerne, en vegansk og en med æg. De smager virkelig godt begge to, og jeg bruger selv dem begge. Udgaven med æg mætter mere, og de bliver mere elastiske og er derfor lidt nemmere at rulle og bruge som wraps.
Af Lisbeth Tordendahl, biopat, phytoterapeut og kostkonsulent
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning august/september 2018
Spinatpandekager uden æg:
Det skal du bruge:
- 50 g babyspinat
- 220 g vand
- 100 g kikærtemel
- ½ tsk salt
- Kokosolie til stegning
Spinatpandekager med æg:
Det skal du bruge:
- 50 g babyspinat
- 160 g vand
- 50 g kikærtemel
- ½ tsk salt
- 2 mellem store æg
- Kokosolie til stegning
Sådan gør du:
Spinatpandekager: Kom alle ingredienser i blenderen, og blend grundigt, så dejen bliver helt glat og ensartet. Lad dejen hvile 15 minutter. Varm lidt olie på en pande, brug ca. 0,6 dl dej til små pandekager (det passer lige til min pande, og de færdige pandekager bliver 17 cm i diameter) og mere, hvis du ønsker større pandekager. Lad pandekagerne blive næsten færdige uden at vende dem, ca. 2 minutter på første side, og giv dem derefter blot 1-2 minutter på den anden side. Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget varme du har på panden. Brug lidt olie på panden til hver ny pandekage.
Portionen rækker til seks til syv små eller fire store.
Få inspiration til, hvordan dine børn bliver glade for grøntsager i min gratis e-bog, Børn og Grønne Sager – 18 tips til at undgå kræsne og grøntsagsforskrækkede børn, som kan downloades på lisbethtordendahl.dk