Når man tilsætter nordjyske erfaringer og fynsk forskning til en creme

Skærmbillede 2015-07-15 kl. 19.47.16

 

Det hele begyndte med en flok køer, som blev badet i et vandekstrakt med pilebark i Nordjylland. Nu er alle erfaringerne og en god portion forskning blevet til en creme fyldt med den standardiserede pileekstrakt og den velkendte Gele Royal, som virker på alskens hudproblemer.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – april/maj 2015

 

Når planter skal beskytte sig mod vind og vejr, bakterier og svampe, danner den en række stoffer, og meget ofte er det netop disse stoffer, vi mennesker har så god gavn af.

I Bidros creme indgår tre forskellige pilesorter af Salix purpurea (Rødpil) fra Nordjylland, hvor det har vist sig, at barken har et særligt højt indhold af aktive stoffer, vi kan anvende til at hæmme inflammationer. Og sammen med den fugtgivende Gele Royal, er der skabt en synergieffekt på bedste vis.

 

Når huden forsøger at hele op

Det er også her, vi finder forklaringen på, hvorfor cremen har så bred en effekt, altså virker på alt lige fra bumser til eksem. For fælles for alle problemstillingerne er huden, som er belastet af en inflammation. En inflammation er kendetegnet ved, at der er rødme, hævelse, eventuelt smerter og irritation, alt sammen symptomer på, at kroppens væv, i det her tilfælde huden, er belastet af en eller flere faktorer, og inflammationen er et udtryk for, at kroppen forsøger at rydde op og skabe en opheling. Det arbejde kan hjælpes på vej med de rette stoffer til huden, hvor der måske også skabes ekstra hjælp fra indholdet af antioxidanten. Flere stoffer findes i ekstraktet, men dets virkning på huden kendes ikke endnu.

I et samarbejde med Centret for Jordbrugsforskning på Fyn har man formået at standardisere pileekstrakten, så du som behandler og forbruger er sikker på, at der er et minimum af de aktive stoffer i produkterne.

 

En kombination af pileekstrakt og Gele Royal

Man ved ikke i dag, hvor mange indholdsstoffer fra pilen, der virker på huden, men det er meget tænkeligt en synergi mellem flere forskellige. I kombination med Gele Royal, dronningebiernes foder, og de øvrige plejende stoffer i Bidro creme, er der skabt en god basis for, at huden får den hjælp, den trænger.

 

Vidste du, at en arbejdsbi i løbet af 28 dage har arbejdet så hårdt, at den dør?

Det er heller ikke alle bekendt, at den samme ægcelle, der bliver til en arbejdsbi, kan blive til en dronning, hvis den fodres med et helt specielt dronningefoder. Et foder, som må besidde fantastiske egenskaber, når det er i stand til at frembringe en betydelig større bi end normalt, som evner at leve 60 dage længere end de andre. Og en bidronning bliver faktisk 5-6 år, hvor hun ligger 2000 æg i døgnet. Denne ejendommelige nærende Gele Royal, som arbejdsbierne samler til det æg, der skal blive til en dronning, har man endnu ikke helt udforsket, og dens sammensætning er kun delvis kendt.

 

Aktive stoffer i Gele Royal

Man ved, at der i Gele Royal er en række aminosyrer, som bygger vores celler op, en stribe af vitaminer og mineraler, men også nogle komponenter, som virker fugtgivende og åbenbart virker specielt regulerende i almindelighed. Derfor indgår Gele Royal i så mange forskellige typer af produkter og nu også i Danmark og i Bidro creme.

 

Virkning på mange hudproblemer

Det er værd at forsøge med Bidro cremen, hvis du har et af følgende problemer.

 • Acne
 • Eksem
 • Irriteret hud
 • Kløende hud
 • Psoriasis
 • Rosacea
 • Rødmen
 • Solskoldning
 • Tør hud
 • Vorter
 • Åbne porer

 

Smør huden to til tre gange daglig afhængig af problemet.

 

Fra køer til mennesker til forskernes bord

Efter god nordjysk devise: Virker det på gumlende og umælende køer, må det dælme også virke på mennesker. Og det gør det! sund-forskning hører gerne fra brugere af produkterne, så vi kan indsamle så mange erfaringer som muligt, mens de danske forskere og hudlæger får skabt gode gedigne danske forsøg.

Pilen danner saliciner for at imødegå angreb fra svampe og andre mikroorganismer, og man mener, at det er en gruppe af salicylderivater, der sammen med en antioxidant (catechin), har en ophelende virkning på de mange hudproblemer.

 

Gele Royal og pileekstrakterne er økologiske.

 

Bidros cremeserie er fri for:

 • Parabener
 • Farvestoffer
 • Allergifremkaldende konserveringsmidler
 • Mineralske olier
 • Paraffin
 • Paraffinolier
 • Silikoneolier
 • Vaseline

 

Mod psoriasis i hovedbunden

I serien finder du også hårplejeprodukter, som måske kan gøre en forskel for psoriasis i hovedbunden. sund-forskning hører gerne fra brugere af produkterne, så vi kan indsamle så mange erfaringer som muligt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *