Får vi nok magnesium?

Skærmbillede 2015-07-15 kl. 19.53.03

 

Man regner med, at over 70 % af befolkningen ikke får det anbefalede daglige tilskud på 300 mg magnesium om dagen, hvilket skyldes, at kosten efterhånden er blevet mere magnesiumfattig.

 

Af Kristine Bindslev
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – april/maj 2015

 

Spørger man sundhedsmyndighederne, er svaret, at en normal, alsidig kost dækker vores behov for magnesium. Spørger man nogle af de førende eksperter, som til dagligt forsker i magnesium og dets indvirkning på kroppen, er svaret nej. Ifølge dem ligger det daglige behov for magnesium på 300-400 mg, og det er langt mere, end vi kan spise os til. Dertil kommer, at vanddrivende medicin, natrium, B-6 vitaminmangel, hormonelle ubalancer, stort sukkerindtag, stort kaffe- eller alkoholforbrug, diabetes, hjerte- og cancersygdomme, epilepsi og kronisk stress øger behovet for magnesium.

 

Magnesium er vigtig for muskelaktivitet og nervesignalering og meget, meget mere. De fleste mennesker i den vestlige verden mangler magnesium. Det er uheldigt, for magnesiummangel kan være fatal.

 

Av mine ben!

Et af de hyppigste tegn på magnesiummangel er muskelkramper og uro i benene. Men hvad er det, der sker i kroppen? En af magnesiums meget vigtige roller er at sikre, at calcium ikke trænger ind i muskelcellerne. Sker det alligevel, opstår der spasmer i musklerne, og det er forklaringen på, at mange ligger søvnløse med urolige ben, kramper og lægge, der slår knuder på sig selv. For lidt magnesium kan også give andre mere alvorlige muskelsymptomer som ustabil hjerterytme eller noget så uskyldigt som de små, harmløse trækninger i øjenlåget, tics, vi alle kender.  

 

Magnesiums funktion i calciumbalancen

Magnesium findes blandt andet i cellernes membraner, hvor det sikrer, at den smule calcium, der findes inde i cellen, ikke slipper ud. Samtidig sørger magnesium for, at der ikke slipper mere calcium ind i cellen, end der skal. Magnesium er dørmanden, der lukker calcium ind og ud efter behov.

 

30 testpersoner synes, magnesium spray er nemt og virker

Et dagligt tilskud af magnesium er tilrådeligt. Så langt så godt, men hvilket slags tilskud skal du vælge? Forskellige kosttilskud med magnesium absorberes forskelligt. Ikke absorberet magnesium er penge ud af vinduet og kan give mavesmerter og diarré. Tager man medicin i forvejen, kan denne forhindre absorption af magnesium gennem tarmen.

 

Nordic Health tilbød tredive brugere af websiden Vild med Dans i Finland muligheden for at prøve deres magnesium spray til ledsmerter for at måle effekten af magnesium på spray. Magnesium sprayen til ledsmerter indeholdte 100 % naturlig magnesiumklorid samt glucosamin sulfat, menthololie og vintergrønolie. Til testgruppen blev der udvalgt tredive testdeltagere, der var af forskellig alder, og som led af forskellige gener som uro i benene, kramper, hold i ryggen, ømme muskler, slidgigt og muskelsmerter. Testdeltagerne anvendte produktet forskelligt: dagligt, et par gange dagligt efter træning eller efter behov. Størstedelen oplevede en positiv virkning efter et par dage, og nogle umiddelbart efter brug. Magnesiumsprayen bruges direkte på huden og skal således ikke først absorberes gennem tarmen. Måske derfor oplevede en del, at deres gener lettede efter et øjeblik.

 

Her er et udpluk af testpersonernes besvarelser ved brugen af magnesium spray til ledsmerter:

»Lettelsen fremkom cirka én time efter spraybehandlingen. Dagen efter havde jeg det bedre end normalt.” – Kvinde 40

 

»I lægmusklerne kunne virkningen fra produktet mærkes allerede efter et par dage. Kramperne er forsvundet og jeg har været i stand til at lave ordentlige udstrækninger uden at frygte muskelkramper. Også uroen i mine ben er væk. Jeg kunne først klart mærke virkningen i ryggen og skuldrene efter én uges anvendelse. Min ryg er ikke længere øm om morgenen og heller ikke så stiv som før.” – Kvinde 32

 

»Jeg havde smerter og træthed især i skinnebensmusklerne om aftenen, men smerterne var væk om morgenen. Det er svært at sige, om det skyldes magnesiumsprayen eller noget andet.” – Kvinde 25

 

Studier ved universitetet i Cardiff har dokumenteret, at Magnesium Olie Spray for led absorberes og virker effektivt. Testpersonerne var enige, og samtlige deltagere ville anbefale produktet til andre. Yderlige kliniske studier er påbegyndt.

 

Magnesiumspray og magnesiumbad virker her og nu på kramper og urolige ben.

 

BetterYou´s Magnesium Spray  Ledsmerte – med glukosomin og mentol – lindrer smerter i led og muskler. Spray direkte på kroppen for en sikker og høj optagelse – uden om fordøjelsessystemet. 

 

Indeholder 100 % naturlig magnesiumklorid fra kilden Zechstein (15 %), samt glucosamin (fra skaldyr), menthololie og vintergrønolie.

 

Flasken på 100 ml indeholder 800 pust. 20 pust af sprayen leverer 180 mg magnesium sammen med glucosamin. Massér olien på det ønskede område.

 

Glucosamin i sprayen er oprindeligt fra skaldyr, derfor er dette produkt ikke egnet til dem, som er veganer eller vegetar.

 

100 % naturlig uden kunstige ingredienser.

 

BetterYou sætter en stor ære i at anvende de mest biotilgængelige og naturlige aktive ingredienser.

 

Produktet er produceret i England.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *