Forårspleje af dit immunsystem

shutterstock_148120106

 

Af Marianne Palm. Artiklen er bragt i magasinet sund-forskning.dk forår 2013

 

Så er foråret på vej. Det er måneder med højt humør, forelskelser, grønne blade, forårsforkølelser og pollenallergi. Forelskelser kan vi ikke gøre noget ved…

 

Immiflex mod pollenallergi

48 personer indgik i et forsøg gennem fire uger, hvor de blev udsat for en høj koncentration af pollen i september/oktober 2011 i et område sydøst for Ohio, som er kendt for sit høje pollental. Halvdelen af gruppen fik betaglucanerne Immiflex, mens resten fik snydekapsler (placebo). Hverken deltagerne, lægerne eller andre involverede vidste, hvem der fik placebo (dobbeltblindet, randomiseret). Ved at analysere de skemaer, man i forskningen bruger til at vurdere graden af allergi og symptomer på, viste forsøget, at der var en signifikant forskel på forekomsten af allergisymptomer. De personer, som fik Immiflex, fik en reduktion af de generelle allergisymptomer og fik derfor færre reaktioner ved øjne og næse. Og alle kunne rapportere en højere livskvalitet end ellers, da de også undgik bivirkningerne ved konventionel medicin (antihistaminer etc.).

 

Luffeel – et af de bedst dokumenterede høfeberpræparater

Et studie på 1.090 patienter viser, at 72 % bedømte terapien som ”Meget god”. De fik Luffeel tabletter 6-8 uger op til sæsonen og derefter Luffeel næsespray i den akutte fase. Dosis var 1 sugetablet 3 gange dagligt. I den akutte fase anvendtes Luffeel næsesprayen. Et andet dobbeltblindt kontrolleret studie på Luffeel viste, at der opstod en tydelig forbedring af høfeberen allerede i første terapiuge, og at livskvaliteten steg løbende i de 42 dage, terapien varede. Og det var helt uden bivirkninger.

 

De irriterede høfeberøjne

Et problem for en del høfeberpatienter er de såkaldte ”høfeber-øjne”, hvor øjnene løber i vand, klør og bliver røde. Her giver det homøopatiske middel, Oculoheel, øjeblikkelig lindring, bl.a. pga. indholdet af Jaborandi, en plante i familie med peberrod.

 

Hvidløgskapsler mod høfeber

I et forsøg viste det sig, at der var en signifikant hjælp at hente ved blot fire kapsler Garcin om dagen i forebyggelsen af høfeber. I forsøget indgik klienter, som havde haft høfeber gennem flere år. (Kilde: Allicinhæftet, du kan bestille det hos info@sund-forskning.dk)

 

En sikker næsespray til forkølelse

En af næsens nøglefunktioner er at rense luften, der inhaleres. Derfor har næsen en fugtig slimhinde med fine fimrehår, kaldet cilier. De skal rense 10.000 liter inhaleret luft pr. dag og reducere antallet af bakterier, som ellers vil trænge ind i kroppen. Lider du af hyppige forkølelser, som kan sætte sig til bihulebetændelser, kan du med fordel anvende Sinuforce Næse Spray, der med sit indhold af urter kan skabe passage gennem næsen – og helt uden bivirkninger. Den virker hurtigt, skaber ikke afhængighed, som mere konventionelle næsesprays kan gøre, og indeholder ingen konserveringsmidler. Får du i øvrigt hyppige infektioner, så er Echinaforce i øvrigt stadig et sikkert valg, både hvad angår virkning og længere tids brug.

 

Vidste du, at luftvejsproblemer meget vel kan skyldes problemer i tarmsystemet? Det har Østen vidst i 5000 år. Og nu har Vesten også opdaget det ved at se sammenhængene mellem immunsystem i tarmene og i resten af kroppen.

 

Når munden er for tør…. Hele året….

Om det er kemoterapi, Sjøgrens syndrom, irritation af slimhinderne pga. protese i munden eller irriteret tandkød pga. infektioner og blistre, så er der god hjælp at hente i Propolis Mundlotion. Alle brugere rapporterer til Danasan, som har udviklet det vandbaserede propolisekstrakt, at blot nogle få dråber midt på tungen hjælper på spytkirtlernes produktion af spyt. Oven i købet med en god smag! Brug dråberne før sengetid eller flere gange i løbet af dagen.

 

Zink virker uden tvivl mod forkølelse

Allerede i 1984 forelå der en videnskabelig undersøgelse af zinksugetabletters virkning mod almindelig forkølelse, som viste god virkning af zink mod denne lidelse, og som fik interessen for zink mod virusinfektion til at øges. I senere undersøgelser var resultaterne imidlertid blandede. De undersøgelser, der ikke viste gavn af zink mod forkølelse, er dog blevet kritiseret for enten at anvende for små doser eller anvende former for zink, der afgav for få zinkioner.

 

Det uafhængige forsknings- og informationscenter Cochraine har lavet en sammenfatning af i alt 15 undersøgelser fra forskellige lande med i alt 1.360 forsøgspersoner, som klart viser, at zink kan anvendes som en egentlig behandling mod forkølelse. Forskernes konklusion: Zink, der tages inden for 24 timer, efter at man mærker de første symptomer, reducerer varigheden og graden af forkølelse hos raske mennesker.

 

En forårskur til luftvejene

Phytomin 4 kan med sit indhold af ekstrakter af fem velkendte droger skabe en stor forskel ved forårshoste og irritationer i de øvre og nedre luftveje. Tag gerne 50 dråber morgen og aften, når du har det værst. Ellers følger du blot doseringen på flasken og fortsætter, til flasken er tom.