KROP

Her finder du et udpluk af artikler om kroppen. Brug søgefunktionen eller leksikonet til at finde endnu flere spændende artikler.

krop

 

Mineralet selen ryddede forsiden af BT

Selen beskytter din krop effektivt og sporstoffet har en så beskyttende virkning på mennesker, at BT i går ryddede forsiden for at gøre plads til nyheden.

Læs mere her

 

Slidgigt rammer de fleste

Slidgigt eller osteoartrose er en af de hyppigste lidelser og noget, der rammer de fleste af os med årene. Der er dels tale om en forandring af knoglevævet, der vokser ind i brusken og kan danne udvækster (osteofytter), der generer ledfunktionerne, og dels en udtynding eller slitage af bruskvævet, der forsvinder efterhånden. Endelig spiller muskulaturen en rolle for en fortsat god ledfunktion.

Få hjælp fra naturens værktøjskasse

 

Når immunsystemet skal aktiveres

Nu tænker du måske på rød solhat, c-vitaminer og varm te. Men måske burde du også tænke på det, der hedder betaglukaner næste gang dit immunsystem har brug for hjælp.

Læs mere her

 

Antioxidanter og frie radikaler

Frie radikaler er kemisk ustabile molekyler. De vil derfor konstant forsøge at indgå i reaktioner med andre stoffer for at blive stabile igen. Denne proces kaldes oxidering. Oxidering er en voldsom proces – rust skabes for eksempel, når jern oxideres.

Læs her