Savpalmeekstrakt virker på prostataforstørrelse uden at påvirke de mandlige kønshormoner

man running_0

 

Af Marianne Palm

Ny forskning

Man har længe vidst, at savpalme ekstrakt har en gavnlig indvirkning på blærehalskirtlen. Ny forskning fra juni 2011 på naturlægemidlet Prostasan giver et endnu bedre indblik i virkningen af savpalmen – både på forstørrelse af, og betændelsestilstande i, prostata – og viser samtidig, at effekten sker uden at påvirke de mandlige kønshormoner negativt.

Mænds prostatakirtel vokser med alderen (særligt fra 40-50 års alderen), hvilket kan resultere i gener som slap stråle, følelsen af at blæren ikke bliver helt tømt, man må op og tisse flere gange i løbet af natten mm.

Mange mænd opsøger på fornuftigste vis deres læge med disse problemer. Lægen vil i langt de fleste tilfælde udskrive en recept på kemiske medikamenter, der desværre har bivirkninger som bl.a. nedsat sexlyst og impotens.

 

Naturens løsning – uden generende bivirkninger
Der findes dog et glimrende naturligt alternativ. Man har længe vidst, at savpalme ekstrakt har en gavnlig effekt på forstørret prostata. Ny forskning viser endda, at effekten sker uden at påvirke de mandlige kønshormoner negativt – en påvirkning, som ville medføre nedsat sexlyst og impotens.

I et nyligt udført studie foretaget af forskere fra Karolinska Instituttet, Karolinska Hospital, Stockholm, Sverige, Rent-a-lab, Reutlingen, Tyskland samt Bioforce AG, Roggwil, Schweiz, undersøgte man effektiviteten af Prostasan (savpalme ekstrakt) på (1) prostataforstørrelse, (2) betændelsestilstande i prostata (prostatitis) samt (3) negativ påvirkning af de mandlige kønshormoner.

 

Resultat
(1) Prostasan® reducerer prostatakirtlens størrelse.
(2) Betændelsestilstande blev betydeligt reduceret ved indtagelse af Prostasan®.
(3) Man målte ingen negativ påvirkning af de mandlige kønshormoner – snarere tværtimod.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *