Danske forskere finder kur mod nedsat sædkvalitet

fertilitetsbehandling4
 
 
Den banebrydende danske opfindelse kan få stor betydning for barnløse i hele verden. En gruppe danske forskere ledet af professor i Human Reproduktion, Jens Fedder fra Odense Universitetshospital, har fundet en kur mod nedsat sædkvalitet.
 
 
Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i  //mig// en del af magasinet sund-forskning – april/maj 2015
 
 
På Horsens Regionshospital har professor Jens Fedder testet et nyt planteprodukt (Punalpin) baseret på kombinationen af granatæble og galangarod i et klinisk, placebokontrolleret forsøg, hvor 66 mænd med nedsat sædkvalitet har deltaget. Mændene skulle i tre måneder dagligt indtage produktet eller placebo, og de fik målt det totale antal bevægelige sædceller i sæden før og efter forsøgsperioden.
 
I behandlingsgruppen blev der målt en gennemsnitlig stigning i antallet af bevægelige sædceller på 62 %, hvilket var markant flere end i placebogruppen.
 
 
Antallet af bevægelige sædceller er én af de vigtigste sædkvalitetsparametre, hvad angår chancen for graviditet.
 
Planteproduktet Punalpin er udviklet af danske forskere fra firmaet Nerthus ApS, som for fem år siden satte sig for at udvikle et sikkert og effektivt kosttilskud mod nedsat sædkvalitet.
 
 
Flotte resultater i det første forsøg
Resultaterne af det kliniske forsøg blev publiceret den 2. oktober 2014 i det anerkendte, peer-reviewed, videnskabelige tidsskrift Plos One.
 
66 forsøgspersoner deltog, og efter tre måneders aktiv behandling øgedes det gennemsnitlige totale antal bevægelige sædceller med 62 % (fra 23.4 til 37.8 millioner), mens antallet af bevægelige sædceller øgedes med 20 % i placebogruppen.
 
Studiet var randomiseret og dobbeltblindet – altså vidste hverken forsøgspersoner eller analytikere, hvem der havde fået hvad, før forsøget var slut, og analyserne foretaget.
 
Hemmeligheden bag produktet er dels ingredienssammen-sætningen, dels råvarer af høj kvalitet med dokumenteret indhold af aktive plantestoffer. Via en ny forarbejdningsmetode (frysetørring efterfulgt af pulverisering) optimeres og bevares indholdet af aktivstofferne i galangaroden.
 
Lige nu er man ved at søge patent på produktet, og sund-forskning følger spændt udviklingen.
 
 
Jagten på ACA i galangarod
ACA (acetoxychavicol acetat) er et af de aktive stoffer, som skaber den gode virkning på sædcellerne. Det aktive stof findes stort set kun i galangaroden, og de danske forskere har ved skånsom forarbejdning formået at få en koncentration af ACA, som er flere gange højere end i de allerbedste ekstrakter omtalt i videnskabelig litteratur. Det er et flygtigt stof, og det kræver stor omhyggelighed i produktionen at sikre, at koncentrationen af ACA i det færdige produkt er i orden.
 
Du kan få flere oplysninger om produktet på info@punalpin.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *